PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Diğer Bahçe Bitkileri
Narda dünya üçüncüsüyüz
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 773069" data-attributes="member: 41641"><p><span style="color: blue"><strong>18 Aralık 2013 - 02:30</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Narda dünya üçüncüsüyüz</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, son yıllarda Türkiyede nar üretiminin arttığını belirterek, 2013 yılında nar üretiminin yüzde 22.1 artışla 384 bin 905 tona çıkacağı tahmin ediliyor dedi.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>EKONOMİ SERVİSİ</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Nar üretiminde Türkiyenin, Hindistan ve İranın ardından dünyada üçüncü sırada geldiğini bildiren Bayraktar, kişi başına nar tüketiminin 1.8 kilogram olduğunu ifade etti. Bayraktar, narda yeterlilik oranının 2011/2012 üretim sezonu için yüzde 144.2 olduğunu, tüketimin 1.5 katı kadar üretim yapıldığını bildirdi.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Bayraktar, Türkiyede 1988de 45 bin ton olan nar üretiminin, 2007de 106.5 bin ton, 2010da 208.5 bin ton, 2012de 315.1 bin tona çıktığını ifade etti.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Üretim yüzde 22 arttı</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Nar üretiminde 2012de yüzde 44.8 üretim artışı olduğunun altını çizen Bayraktar, bitkisel üretim ikinci tahmin verilerine göre 2013 yılında da üretimin yüzde 22.1 artışla 384 bin 905 tona çıkacağının tahmin edildiğini bildirdi.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Bayraktar, nar üretiminin 1988-2012 döneminde 7ye, 2007-2012 döneminde ise 3e katlandığını belirterek, Narda 1988 yılında 2 milyonun altında olan meyve veren ağaç sayısı, 2007 yılında 3.6 milyon, 2009 yılında 5.1 milyon, 2010 yılında 6.4 milyon, 2011 yılında 7.8 milyon, 2012 yılında ise 10 milyonu geçti ifadesini kullandı.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Sağlığa çok faydalı</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Narın sağlığa dönük faydalarına dikkat çeken Bayraktar, uzmanlar tarafından, C, B1 ve B2 vitaminleri, potasyum, kalsiyum, fosfor ve demir içeren narın, kalp ve damarlara, çarpıntıya iyi geldiğini, enerji verdiğini, yorgunluğu giderdiğini, vücudu, diş etlerini güçlendirdiğini, kötü kolesterolü düşürdüğünü, kan şekerini dengelediğini ve harareti önlediğinin söylendiğini anımsattı. Bayraktar, nar çekirdeğinden elde edilen yağın cilde ve saçlara iyi geldiğine ve meyve tanelerinin zarının da ülsere karşı mideyi kuvvetlendirdiğine dikkati çekerek, Narın en büyük özelliğinin ise bağışıklık sistemini güçlendirmesi, kanser riskini azaltan antioksidanlar açısından çok zengin bir meyve olmasıdır dedi.</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 773069, member: 41641"] [color=blue][b]18 Aralık 2013 - 02:30 Narda dünya üçüncüsüyüz Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, son yıllarda Türkiyede nar üretiminin arttığını belirterek, 2013 yılında nar üretiminin yüzde 22.1 artışla 384 bin 905 tona çıkacağı tahmin ediliyor dedi. EKONOMİ SERVİSİ Nar üretiminde Türkiyenin, Hindistan ve İranın ardından dünyada üçüncü sırada geldiğini bildiren Bayraktar, kişi başına nar tüketiminin 1.8 kilogram olduğunu ifade etti. Bayraktar, narda yeterlilik oranının 2011/2012 üretim sezonu için yüzde 144.2 olduğunu, tüketimin 1.5 katı kadar üretim yapıldığını bildirdi. Bayraktar, Türkiyede 1988de 45 bin ton olan nar üretiminin, 2007de 106.5 bin ton, 2010da 208.5 bin ton, 2012de 315.1 bin tona çıktığını ifade etti. Üretim yüzde 22 arttı Nar üretiminde 2012de yüzde 44.8 üretim artışı olduğunun altını çizen Bayraktar, bitkisel üretim ikinci tahmin verilerine göre 2013 yılında da üretimin yüzde 22.1 artışla 384 bin 905 tona çıkacağının tahmin edildiğini bildirdi. Bayraktar, nar üretiminin 1988-2012 döneminde 7ye, 2007-2012 döneminde ise 3e katlandığını belirterek, Narda 1988 yılında 2 milyonun altında olan meyve veren ağaç sayısı, 2007 yılında 3.6 milyon, 2009 yılında 5.1 milyon, 2010 yılında 6.4 milyon, 2011 yılında 7.8 milyon, 2012 yılında ise 10 milyonu geçti ifadesini kullandı. Sağlığa çok faydalı Narın sağlığa dönük faydalarına dikkat çeken Bayraktar, uzmanlar tarafından, C, B1 ve B2 vitaminleri, potasyum, kalsiyum, fosfor ve demir içeren narın, kalp ve damarlara, çarpıntıya iyi geldiğini, enerji verdiğini, yorgunluğu giderdiğini, vücudu, diş etlerini güçlendirdiğini, kötü kolesterolü düşürdüğünü, kan şekerini dengelediğini ve harareti önlediğinin söylendiğini anımsattı. Bayraktar, nar çekirdeğinden elde edilen yağın cilde ve saçlara iyi geldiğine ve meyve tanelerinin zarının da ülsere karşı mideyi kuvvetlendirdiğine dikkati çekerek, Narın en büyük özelliğinin ise bağışıklık sistemini güçlendirmesi, kanser riskini azaltan antioksidanlar açısından çok zengin bir meyve olmasıdır dedi.[/b][/color] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Diğer Bahçe Bitkileri
Narda dünya üçüncüsüyüz
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt