PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
Neden pulluk kullanmalıyız/kullanmamalıyız
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="aenema" data-source="post: 1366263" data-attributes="member: 86165"><p>Valla hocam ben pullugu bırakalı 10yil oldu. Patlatma-kazayagi veya bazen iki kez kazayagi çekiyorum. Biri çapraz biri düz. Nadir olarak da aysan veya tirmikla biraz daha incelttigim oluyor. Son bir iki yıldır tohum kaplama fungusit de kullanmıyorum. Ekmeden bir iki hafta önce başlıyorum sürüme. Güneşle Ne kadar az temas ederse organik madde de artıyor hastalık da görmüyorum. Ot mücadelesi için de ekilis ustu ilaçlar kullanıyoruz maliyeti daha yüksek oluyor belki ancak verim farkı 100-200 kg civari.</p><p></p><p>Ben de kendi yaptığımdan örnek vererek deneyerek ulaştığım sonuçları anlatıyorum. Nitrati fazla tüketmeye başladığı zamanlarda önlem amaçlı yapraktan fungusit illaki kullanıyorum. Bu dönem de bitkinin En hassas olduğu dönem zaten.</p><p></p><p>Pullukla surumden daha az maliyetli oluyor ve yıllar geçtikçe toprak daha kuvvetli hale geliyor. Benim ulaştığım sonuç bu. Sadece nohut ekecegim yerler çok tabansa erken ekebilmek için Pullukla derin surum yapıyorum. Onu da keske yapmasam ancak nohut ekimi geciktiginde verim çok düşüyor malesef yapmak zorunda kalıyoruz.</p><p></p><p></p><p>Kısacası toprak ve bitki sağlıklıysa toprak altındaki mantarlar ve bakteriler bitki için zararlı değil yararlı bile olabiliyor. Bitki gerektiğinde fosfor alımı için mantarları olumlu anlamda kullanıyor hatta.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aenema, post: 1366263, member: 86165"] Valla hocam ben pullugu bırakalı 10yil oldu. Patlatma-kazayagi veya bazen iki kez kazayagi çekiyorum. Biri çapraz biri düz. Nadir olarak da aysan veya tirmikla biraz daha incelttigim oluyor. Son bir iki yıldır tohum kaplama fungusit de kullanmıyorum. Ekmeden bir iki hafta önce başlıyorum sürüme. Güneşle Ne kadar az temas ederse organik madde de artıyor hastalık da görmüyorum. Ot mücadelesi için de ekilis ustu ilaçlar kullanıyoruz maliyeti daha yüksek oluyor belki ancak verim farkı 100-200 kg civari. Ben de kendi yaptığımdan örnek vererek deneyerek ulaştığım sonuçları anlatıyorum. Nitrati fazla tüketmeye başladığı zamanlarda önlem amaçlı yapraktan fungusit illaki kullanıyorum. Bu dönem de bitkinin En hassas olduğu dönem zaten. Pullukla surumden daha az maliyetli oluyor ve yıllar geçtikçe toprak daha kuvvetli hale geliyor. Benim ulaştığım sonuç bu. Sadece nohut ekecegim yerler çok tabansa erken ekebilmek için Pullukla derin surum yapıyorum. Onu da keske yapmasam ancak nohut ekimi geciktiginde verim çok düşüyor malesef yapmak zorunda kalıyoruz. Kısacası toprak ve bitki sağlıklıysa toprak altındaki mantarlar ve bakteriler bitki için zararlı değil yararlı bile olabiliyor. Bitki gerektiğinde fosfor alımı için mantarları olumlu anlamda kullanıyor hatta. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
Neden pulluk kullanmalıyız/kullanmamalıyız
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt