PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
Neden pulluk kullanmalıyız/kullanmamalıyız
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="aenema" data-source="post: 1366335" data-attributes="member: 86165"><p>Hocam ben anlatmayim, aşağıya iki adet video bırakıyorum sonuna kadar izlerseniz faydalı olacağını düşünüyorum. </p><p></p><p>Kismen haklısıniz Ama yetersiz. Son kez söylüyorum toprak ve bitki sağlıklıysa herhangi bir zararlı mantarin bakterinin virüsün bitkiye semptomik olarak negatif bir etkisini göremezsiniz. Ben ekerken fungusit kaplama da yapmıyorum. Sadece sapa kalkimla birlikte nitrat tüketimi cok yükseldiğinde ve Çiçeklenme öncesinde bitkinin cok hassas olduğu dönemlerde önlem amaçlı fungusit kullanıyoruz. Hastalık belirtisi görmeyeli yıllar oldu. </p><p></p><p>Bakteri mantar hepsi Mikroorganizma ve bunların bir iki değil milyonlarca türü bile olabilir. Biz dünyadaki biyolojik varlığın %3unu falan biliyoruz insanoğlu olarak. Doğada yaradılıştan gelen bir denge var ve biz bozmadigimiz sürece hastalık denen birşey yok. Fazla azot kullanimi başta olmak üzere yanlış ve çok toprak işleme de bu dengeyi bozan ana etmenlerden biri. Ben kendi tecrübemi anlatıyorum dileyen inanır. İnanmayan dener. Fayda görüp paylaşiyorum karşılıklı iddialasmamiz anlamsız şuan. Saygılar.</p><p></p><p>[MEDIA=youtube]W02UGvP6m3E[/MEDIA]</p><p></p><p>[MEDIA=youtube]TTyyqNhYkoY[/MEDIA]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aenema, post: 1366335, member: 86165"] Hocam ben anlatmayim, aşağıya iki adet video bırakıyorum sonuna kadar izlerseniz faydalı olacağını düşünüyorum. Kismen haklısıniz Ama yetersiz. Son kez söylüyorum toprak ve bitki sağlıklıysa herhangi bir zararlı mantarin bakterinin virüsün bitkiye semptomik olarak negatif bir etkisini göremezsiniz. Ben ekerken fungusit kaplama da yapmıyorum. Sadece sapa kalkimla birlikte nitrat tüketimi cok yükseldiğinde ve Çiçeklenme öncesinde bitkinin cok hassas olduğu dönemlerde önlem amaçlı fungusit kullanıyoruz. Hastalık belirtisi görmeyeli yıllar oldu. Bakteri mantar hepsi Mikroorganizma ve bunların bir iki değil milyonlarca türü bile olabilir. Biz dünyadaki biyolojik varlığın %3unu falan biliyoruz insanoğlu olarak. Doğada yaradılıştan gelen bir denge var ve biz bozmadigimiz sürece hastalık denen birşey yok. Fazla azot kullanimi başta olmak üzere yanlış ve çok toprak işleme de bu dengeyi bozan ana etmenlerden biri. Ben kendi tecrübemi anlatıyorum dileyen inanır. İnanmayan dener. Fayda görüp paylaşiyorum karşılıklı iddialasmamiz anlamsız şuan. Saygılar. [MEDIA=youtube]W02UGvP6m3E[/MEDIA] [MEDIA=youtube]TTyyqNhYkoY[/MEDIA] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
Neden pulluk kullanmalıyız/kullanmamalıyız
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt