PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
nereye kadar dayanacagız..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="DuSTeRo" data-source="post: 759942" data-attributes="member: 51323"><p><strong>Ynt: nereye kadar dayanacagız..</strong></p><p></p><p>Arkadaşlar konuyu pek takip etmedim bu konu açıldığında daha en başta düşünçelerimi belirtmek istedim fakat vazgeçtim neyse şuansa düşüncelerimi söylemeyi borç bildim. Arazi toplulaştırmak sorun değil arkadaşlar bu ülkenin 20milyonluk nüfusu çiftçilikten geçiniyor. Arazi toplulaştırmanın amacı %30 olan çifçi nüfusunu Avrupa Birliği uyum yasaları gereğince %10 a düşürmek amaç. Bunun yöntemide çok açık bir şekilde sana emeğinin karşılığını vermeyerek küçük çiftçiyi borçlandırmak yoksullaştırmak ve arazisini satmaya mecbur etmek. Bu hernekadar devlet politikası olsada çok canice bir yaklaşım olduğu çok açık. Bu insanları ekmeğinden ettikten sonra bu ülkenin bukadar insana iş sağlayacağı imkan çok kısıtlı heleki 3milyon işsiz vatandaştan bahsediyoruz şuan... Eğitim öğretim konusundaki, eğitim sonrası işsahası konusundaki aksaklıklar giderilmeden bunun yapılması bu ülkeyi yoksulluğa sefalete sürükler arkadaşlar zenginler çok zengin fakirler çok fakir olur orta tabaka diye birşey kalmaz. Bu toplulaştırma ülkemizdeki tarımı ileriye götürcek bir adım değil daha verimli ürünler daha potansiyelli hasat meyveleri çıkmıycak karşımıza. Çünkü bu arazileri alanlar 5000 dekar çiftliği olan çiftlik sahipleri değil cepleri dolu iş adamları. Kısacası bu işin piri olan çiftçilere kalmıyor arazilerimiz bilinçsizse tarım arz etmeye çalışan, bu işe ileriye dönük yatırım gözüyle bakan insanların eline geçiyor bu araziler. danıştıkları bikaç ziraat teknisyeniyle(tarlayı tezeği kitapta görmüş) bu işi teker yuvar götürmeye çalışıyolar. şuda var afedersiniz biz çiftçiler kendi kendimizi düzeltiyoruz. Aman komşum kazanmasın aman takım vermeyim aman biçerdöverine biçtirmeyim başka köyden çağırayım düşünçesi olduğu müddetçe biz kendi kendimizi yoketmeye afedersiniz becermeye resmen ant içmişiz arkadaşlar. ulan gavat acil birşeye ihtiyacın olsa ama traktör ama sağlık ama ekipman gidipte yan köylünmü gelcek sana paşa paşa kendi köylünden istiyceksin yardımı. İlerisini düşünemedğimiz için biz birbirimizi beceririrz arkadaş biz birbirimize yeteriz gelipte alemin bizi düzeltmesine gerek yok biz çiftçiler zaten kendimizi bitirmeye uğraşıyoruz. Ziraat odalarına küfretmeye ne gerek var çifçinin bi emeli amacı yokki birlik duygusu, milletin efendisi olma yürekliliği yokki gidip hemen ziraat odalarının arkasına saklanıyoruz. Sen kendi özgür düşünceni beyan edemiyosan bir geleceğinde yok demektir. Kıçı kırık Yunanistan kadar bile değiliz. İrade özgürlükle var olur arkadaşlar ve biz kendimizi özgür hissetçek kadar cesur değiliz hep bahaneler hep birşeylerin arkasına saklanmalar yaptığımız tek şey bu üzülerek söylüyorum kısa gelecekte küçük çiftçinin önü karanlık küçüğün işi bitincede sıra ortaya gelir er yada geç.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="DuSTeRo, post: 759942, member: 51323"] [b]Ynt: nereye kadar dayanacagız..[/b] Arkadaşlar konuyu pek takip etmedim bu konu açıldığında daha en başta düşünçelerimi belirtmek istedim fakat vazgeçtim neyse şuansa düşüncelerimi söylemeyi borç bildim. Arazi toplulaştırmak sorun değil arkadaşlar bu ülkenin 20milyonluk nüfusu çiftçilikten geçiniyor. Arazi toplulaştırmanın amacı %30 olan çifçi nüfusunu Avrupa Birliği uyum yasaları gereğince %10 a düşürmek amaç. Bunun yöntemide çok açık bir şekilde sana emeğinin karşılığını vermeyerek küçük çiftçiyi borçlandırmak yoksullaştırmak ve arazisini satmaya mecbur etmek. Bu hernekadar devlet politikası olsada çok canice bir yaklaşım olduğu çok açık. Bu insanları ekmeğinden ettikten sonra bu ülkenin bukadar insana iş sağlayacağı imkan çok kısıtlı heleki 3milyon işsiz vatandaştan bahsediyoruz şuan... Eğitim öğretim konusundaki, eğitim sonrası işsahası konusundaki aksaklıklar giderilmeden bunun yapılması bu ülkeyi yoksulluğa sefalete sürükler arkadaşlar zenginler çok zengin fakirler çok fakir olur orta tabaka diye birşey kalmaz. Bu toplulaştırma ülkemizdeki tarımı ileriye götürcek bir adım değil daha verimli ürünler daha potansiyelli hasat meyveleri çıkmıycak karşımıza. Çünkü bu arazileri alanlar 5000 dekar çiftliği olan çiftlik sahipleri değil cepleri dolu iş adamları. Kısacası bu işin piri olan çiftçilere kalmıyor arazilerimiz bilinçsizse tarım arz etmeye çalışan, bu işe ileriye dönük yatırım gözüyle bakan insanların eline geçiyor bu araziler. danıştıkları bikaç ziraat teknisyeniyle(tarlayı tezeği kitapta görmüş) bu işi teker yuvar götürmeye çalışıyolar. şuda var afedersiniz biz çiftçiler kendi kendimizi düzeltiyoruz. Aman komşum kazanmasın aman takım vermeyim aman biçerdöverine biçtirmeyim başka köyden çağırayım düşünçesi olduğu müddetçe biz kendi kendimizi yoketmeye afedersiniz becermeye resmen ant içmişiz arkadaşlar. ulan gavat acil birşeye ihtiyacın olsa ama traktör ama sağlık ama ekipman gidipte yan köylünmü gelcek sana paşa paşa kendi köylünden istiyceksin yardımı. İlerisini düşünemedğimiz için biz birbirimizi beceririrz arkadaş biz birbirimize yeteriz gelipte alemin bizi düzeltmesine gerek yok biz çiftçiler zaten kendimizi bitirmeye uğraşıyoruz. Ziraat odalarına küfretmeye ne gerek var çifçinin bi emeli amacı yokki birlik duygusu, milletin efendisi olma yürekliliği yokki gidip hemen ziraat odalarının arkasına saklanıyoruz. Sen kendi özgür düşünceni beyan edemiyosan bir geleceğinde yok demektir. Kıçı kırık Yunanistan kadar bile değiliz. İrade özgürlükle var olur arkadaşlar ve biz kendimizi özgür hissetçek kadar cesur değiliz hep bahaneler hep birşeylerin arkasına saklanmalar yaptığımız tek şey bu üzülerek söylüyorum kısa gelecekte küçük çiftçinin önü karanlık küçüğün işi bitincede sıra ortaya gelir er yada geç. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
nereye kadar dayanacagız..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt