PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
nereye kadar dayanacagız..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Ahmet745" data-source="post: 761170" data-attributes="member: 29556"><p><strong>Ynt: nereye kadar dayanacagız..</strong></p><p></p><p>yanlış düşünen arkadaşlar var ilk başta bunu belirtmek istiyorum. bi arkadaşımız yazmış tarımı yapacaksak herşey olmalı hayvanda bakmalıyız diye. ben size benim elimdeki imkanları düştüğümüz durumları özetliyim bende 2000 ağaç zeytin var 2500 civarı şeftali 1500 adet üzüm 150 ağaç elma 100 ağaç armut var şeftaliyi ektiğimiz zaman ilk 3 sene içine domates biber patlıcan karpuz kavun salatalık ekeriz ondan sonraki 2 senede karnıbahar lahana brokoli brüksel lahanası ekeriz bikaç parça boş yerimiz olur buğday ekeriz una para vermeyelim diye ekmeğimizi kendimiz yapıyoruz buğdaydan sonra aynı yıl bidahaki ekime kadar boş kalmasın diye kestane kabağı veya bal kabağı ekeriz şeftaliye gelince bundan 10 15 sene önceleri yurtdışına ihracatla şeftali gönderiyoduk tam olgunlaşmadan toplayıpta şimdiki imkanlardaki gibi buzdolaplı arabalarda yoktu o zamanlar çok güzel para kazanıyoduk SİMDİ Bİ COĞU AC zeytin işine gelince biz Mudanya ve gemlik orhangazi olarak dünyanın en kaliteli zeytinlerini üreten yerlerde ilk sıralardayız ama suan elimde gecen seneden kalma 3 ton yani 3000 litre zeytinyağı var bu seneki yağlık zeytinleride elimde yağ var diye yok paraya satmak zorunda kaldım ve geçen sene olmuş sofralık 20 ton zeytini kilosu 85 krştan sattım hemde 2 sene elimde beklettim belki para eder diye ama nerde aslında bu zeytin bozulacak bişey değl dünyanın öbür ucuna ihraç edilse yine sıkıntı olmaz babam gecen sene almanya ve hollandaya gitti adamlar zeytin nedir bilmiyolar bilenlerde türkler sayesinde biliyo diyo ama olan zeytinlerde türkiyeden değil burdan ihracı yok benim kilosunu 85 krşa sattığım zeytinle aynı kalitede zeytin görmüşler hollandada 200 gramı türk parasıyla 25 liraya denk geliyodu geçen sene arkadaşlar benim bu kadar geniş çaplı işimle eger yazları yıllık mahsul ekmesem aç kalırım ama bundan 10 sene öncesi sadece ağaç mahsulleriyle her sene yerde alıyoduk arabada yeniliyoduk traktörde bu düzende biraz daha aleyhimize oynamaya devam ederlerse domatesi dahi dışardan getiririz.. Kıbrıs domates diye yanarken vatandaş domatesi taneyle alırken biz burda kilosunu 25 krştan satıyoruz çogunuda tarlalarda çürütüyoruz gerisini siz düşünün....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ahmet745, post: 761170, member: 29556"] [b]Ynt: nereye kadar dayanacagız..[/b] yanlış düşünen arkadaşlar var ilk başta bunu belirtmek istiyorum. bi arkadaşımız yazmış tarımı yapacaksak herşey olmalı hayvanda bakmalıyız diye. ben size benim elimdeki imkanları düştüğümüz durumları özetliyim bende 2000 ağaç zeytin var 2500 civarı şeftali 1500 adet üzüm 150 ağaç elma 100 ağaç armut var şeftaliyi ektiğimiz zaman ilk 3 sene içine domates biber patlıcan karpuz kavun salatalık ekeriz ondan sonraki 2 senede karnıbahar lahana brokoli brüksel lahanası ekeriz bikaç parça boş yerimiz olur buğday ekeriz una para vermeyelim diye ekmeğimizi kendimiz yapıyoruz buğdaydan sonra aynı yıl bidahaki ekime kadar boş kalmasın diye kestane kabağı veya bal kabağı ekeriz şeftaliye gelince bundan 10 15 sene önceleri yurtdışına ihracatla şeftali gönderiyoduk tam olgunlaşmadan toplayıpta şimdiki imkanlardaki gibi buzdolaplı arabalarda yoktu o zamanlar çok güzel para kazanıyoduk SİMDİ Bİ COĞU AC zeytin işine gelince biz Mudanya ve gemlik orhangazi olarak dünyanın en kaliteli zeytinlerini üreten yerlerde ilk sıralardayız ama suan elimde gecen seneden kalma 3 ton yani 3000 litre zeytinyağı var bu seneki yağlık zeytinleride elimde yağ var diye yok paraya satmak zorunda kaldım ve geçen sene olmuş sofralık 20 ton zeytini kilosu 85 krştan sattım hemde 2 sene elimde beklettim belki para eder diye ama nerde aslında bu zeytin bozulacak bişey değl dünyanın öbür ucuna ihraç edilse yine sıkıntı olmaz babam gecen sene almanya ve hollandaya gitti adamlar zeytin nedir bilmiyolar bilenlerde türkler sayesinde biliyo diyo ama olan zeytinlerde türkiyeden değil burdan ihracı yok benim kilosunu 85 krşa sattığım zeytinle aynı kalitede zeytin görmüşler hollandada 200 gramı türk parasıyla 25 liraya denk geliyodu geçen sene arkadaşlar benim bu kadar geniş çaplı işimle eger yazları yıllık mahsul ekmesem aç kalırım ama bundan 10 sene öncesi sadece ağaç mahsulleriyle her sene yerde alıyoduk arabada yeniliyoduk traktörde bu düzende biraz daha aleyhimize oynamaya devam ederlerse domatesi dahi dışardan getiririz.. Kıbrıs domates diye yanarken vatandaş domatesi taneyle alırken biz burda kilosunu 25 krştan satıyoruz çogunuda tarlalarda çürütüyoruz gerisini siz düşünün.... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
nereye kadar dayanacagız..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt