PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
nereye kadar dayanacagız..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="DuSTeRo" data-source="post: 775354" data-attributes="member: 51323"><p><strong>Ynt: nereye kadar dayanacagız..</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Ülkemizde 100 dekar ve altında arazisi olan kaç kişi var burada parmak kaldırsın desem çıkan sayıyı tahmin edebiliyormusunuz? yüzbinlerin olduğu çok aşikar. örneğin 100 dekar sadece tahıl üretimi yapan bir çiftçi yıllık nekadar kazanır bir hesap yapalım. bunun hepsinin buğday olduğunu varsaysak 600kg buğday alsa mademki işini iyi yapmaktan bahsediyoruz, ekipmanı ve traktörü hali hazırda varsayıyoruz 70 kuruştan satsa 42.000 temiz para yapar bunun yüzde 35 i masraf 27.300 tl temiz para kalır. bu hesabı başka tahılla istersenizde çift mahsulle bile yapabilirsiniz. traktör ve ekipmanın bakım ve amortismanını katmadan hesaba devam edelim aylık 2.275 tl para kalır açlık sınırı ortada 4 kişilik bir ailenin çocuk eğitim öğretim giyim masrafıda ortada demekki neymiş işini iyi yapmakla hiçbirşeyin alakası yokmuş küçük çiftçi geçim sıkıntısı çekmez anlayışınız tamamıyle yanlış bence ortada göreceli bir kavram yok. bu ülkede tarımda tek yanlış devletin destekleyici değil öldürücü politika izliyor olmasıdır. avrupa birliği uyum yasaları gereğince çiftçi kesiminin nüfusun %10una çekilmesi ŞART! bununda tek yolu küçük yok olana kadar başını ezmeye devam edersin. olaya yanlış yaklaşmıyorum bizzat içinde yaşıyorum. bundan 20 sene önce banka faizleri yüksekti ama çiftçi 2 senede tüm borcunu ödeyebiliyordu hatta enflasyon çiftçiye yarıyordu şuansa borçtan belini doğrultamıyor temel sorun bu güzel kardeşim. çiftçilik bu ülkede sektör olarak batmış durumda mesele çiftçi kazanmıyor değil mehmet tok olabilir önceden 5 biriktiyorsa şuan 2 biriktiriyor olabilir ama ahmet aç güzel kardeşim daha nice ahmetler aç. sen şimdi küçük çiftçi geçim sıkıntısı çeken çiftçi değildir diyebiliyorsan kesinlikle hayatının bu forumdaki en hatalı yorumun olmuştur. mesele şu güzel kardeşim çiftçilik birileri için hala devam ediyo olabilir elbetteki birileri tarafından devam edicek bu sektörün kapanması mümkün değil ama birileri içinde bitiyor farkında olunması gereken bu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="DuSTeRo, post: 775354, member: 51323"] [b]Ynt: nereye kadar dayanacagız..[/b] Ülkemizde 100 dekar ve altında arazisi olan kaç kişi var burada parmak kaldırsın desem çıkan sayıyı tahmin edebiliyormusunuz? yüzbinlerin olduğu çok aşikar. örneğin 100 dekar sadece tahıl üretimi yapan bir çiftçi yıllık nekadar kazanır bir hesap yapalım. bunun hepsinin buğday olduğunu varsaysak 600kg buğday alsa mademki işini iyi yapmaktan bahsediyoruz, ekipmanı ve traktörü hali hazırda varsayıyoruz 70 kuruştan satsa 42.000 temiz para yapar bunun yüzde 35 i masraf 27.300 tl temiz para kalır. bu hesabı başka tahılla istersenizde çift mahsulle bile yapabilirsiniz. traktör ve ekipmanın bakım ve amortismanını katmadan hesaba devam edelim aylık 2.275 tl para kalır açlık sınırı ortada 4 kişilik bir ailenin çocuk eğitim öğretim giyim masrafıda ortada demekki neymiş işini iyi yapmakla hiçbirşeyin alakası yokmuş küçük çiftçi geçim sıkıntısı çekmez anlayışınız tamamıyle yanlış bence ortada göreceli bir kavram yok. bu ülkede tarımda tek yanlış devletin destekleyici değil öldürücü politika izliyor olmasıdır. avrupa birliği uyum yasaları gereğince çiftçi kesiminin nüfusun %10una çekilmesi ŞART! bununda tek yolu küçük yok olana kadar başını ezmeye devam edersin. olaya yanlış yaklaşmıyorum bizzat içinde yaşıyorum. bundan 20 sene önce banka faizleri yüksekti ama çiftçi 2 senede tüm borcunu ödeyebiliyordu hatta enflasyon çiftçiye yarıyordu şuansa borçtan belini doğrultamıyor temel sorun bu güzel kardeşim. çiftçilik bu ülkede sektör olarak batmış durumda mesele çiftçi kazanmıyor değil mehmet tok olabilir önceden 5 biriktiyorsa şuan 2 biriktiriyor olabilir ama ahmet aç güzel kardeşim daha nice ahmetler aç. sen şimdi küçük çiftçi geçim sıkıntısı çeken çiftçi değildir diyebiliyorsan kesinlikle hayatının bu forumdaki en hatalı yorumun olmuştur. mesele şu güzel kardeşim çiftçilik birileri için hala devam ediyo olabilir elbetteki birileri tarafından devam edicek bu sektörün kapanması mümkün değil ama birileri içinde bitiyor farkında olunması gereken bu. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
nereye kadar dayanacagız..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt