PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
nereye kadar dayanacagız..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hacimmet" data-source="post: 775356" data-attributes="member: 17222"><p><strong>Ynt: nereye kadar dayanacagız..</strong></p><p></p><p></p><p> Benim işini iyi yapan diye bahsettiğim insanlar yaptığı tarım ve hayvancılıkla alakalı özellikle sulu tarımla alakalı misal buğday için nekadar tohum atması gerektiğini bilen toprağını tanıyıp doğru hazırlayan ne zaman ne gübresi istediğini,nezaman su vermesi gerektiğini,ne zaman ilaçlaması gerektiğini bilen ve ona göre bakım yapan,hayvancılıkta en basiti rasyondan biraz anlayıp tasarruf sağlayan ve verimi daha çok arttıran,hastalıklar konusunda kendini yetiştiren ve birçok durumda veteriner gerektirmeden müdehale edebilen aynı şekilde yaptığı her işi titizlikle ve ustalıkla yapmaya çalışan kimselerden bahsediyorum öyle adam zenginmiş o çok kar eder diye bişey yok bence,basıyım suyu gübreyi mantığı aslında kar ettirmiyor girdi çıktı maliyetlerine bakmak gerekiyor,çok zengin çifçiler çok arazi işledikleri için belki biraz ticaretle uğraştıkları için hızlı büyüyorlar,koşmak yerine sağlam adımlarla ilerleyen çifçiler az yada çok kazanıyorlar misal mevcut 96 model traktörü çifçinin mevcut arazisini işlemeye yeterken hiç cepte olmayan parayla krediye başvurup faizle borca girilince koşmaya çalışmak oluyor bu şekilde çevremizde batan birçok çifçi var.</p><p> </p><p> <span style="color: navy"> Bu ülkede zengin çiftçi olmak için atadan dededen arazin olması lazım..Yoksa öyle sonradan parlayan zengin gibi görünen insanların aynı oranda bankalara borçları vardır...</span></p><p> Bu düşüncenizede hiç katılmıyorum hocam benim analizim bölgemizde öyle değerlendiriyorum çok büyük zengin gibi görünen çifçiler,tarım işletmeleri özellikle krediyle döndürüyorlar değirmenlerini,birçoğu takla sistemiyle devam ediyor yoluna,hiç sıfırdan başlayıp çok ve akıllıca çalışarak ve kazandığını doğru yerlere yatıran birçok çifçi tanıdığım var aynı şekilde babadan zengin muanet hiç görmemiş miras olarakta büyük sayılacak miktarda tarım arazisi kalmış birçok tanıdığımda şuanda muanete muhtaç ve tarım arazilerini satıp çifçilik hayatını bitirdi.</p><p></p><p> Kazanmak büyümek konusuna gelince çifçinin işletmenin büyüme miktarına bakmak lazım misal 100 dekar tarım arazisi olan azimli bir çifçi bir yılda 20 dekardaha arazi almış olsa yada 20 başlık bir işletme birkaç yılın birikimiyle 1 yılda bu kapasteyi 30-35 başa çıkarsa ama öyle olmayan parayla değil cebindeki kazandığı parayla bu büyümeyi gerçekleştirse bu kazanma olmuyormu,büyük bir işletme 100 baştan 1500 başa kolay kolay geçemez.</p><p> Öyle babamızdan dedemizden çok zengin ailelerden gelmiyoruz bizim bölgeizde çok zengin çifçi yok şuan köyde durumu iyi olanların birçoğu çobanlıktan gelmiş köyümüzde durumu zayıf olup şehire göçenlerin birçoğuda babaden atadan zengin ama bizimm yaşlılarımızın dediği gibi 'Muanet görmemişler'</p><p> Tekrar örneklendireyim aşağı yukarı aynı tip beygire sahip aynı kalitede toprağa sahip iki komşu birisi ekimden hasat kadar tarlasının başında zamanında her şeyi yapıyor sezonda iyi çifçi alıyor 900 kgr buğday diğer çifçi alıyor 400 kg buğday bizim burada durum böyle bizlerinde öyle çok tarım arazimiz yok devletin verdiği hiç arazi yok hepsi çalışarak satın alınmış topraklar.</p><p> Yani bence sözün özü <strong>'Zengin çifçi değil işini severek bilinçli yapan her çifçi kazanıyor'</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hacimmet, post: 775356, member: 17222"] [b]Ynt: nereye kadar dayanacagız..[/b] Benim işini iyi yapan diye bahsettiğim insanlar yaptığı tarım ve hayvancılıkla alakalı özellikle sulu tarımla alakalı misal buğday için nekadar tohum atması gerektiğini bilen toprağını tanıyıp doğru hazırlayan ne zaman ne gübresi istediğini,nezaman su vermesi gerektiğini,ne zaman ilaçlaması gerektiğini bilen ve ona göre bakım yapan,hayvancılıkta en basiti rasyondan biraz anlayıp tasarruf sağlayan ve verimi daha çok arttıran,hastalıklar konusunda kendini yetiştiren ve birçok durumda veteriner gerektirmeden müdehale edebilen aynı şekilde yaptığı her işi titizlikle ve ustalıkla yapmaya çalışan kimselerden bahsediyorum öyle adam zenginmiş o çok kar eder diye bişey yok bence,basıyım suyu gübreyi mantığı aslında kar ettirmiyor girdi çıktı maliyetlerine bakmak gerekiyor,çok zengin çifçiler çok arazi işledikleri için belki biraz ticaretle uğraştıkları için hızlı büyüyorlar,koşmak yerine sağlam adımlarla ilerleyen çifçiler az yada çok kazanıyorlar misal mevcut 96 model traktörü çifçinin mevcut arazisini işlemeye yeterken hiç cepte olmayan parayla krediye başvurup faizle borca girilince koşmaya çalışmak oluyor bu şekilde çevremizde batan birçok çifçi var. [color=navy] Bu ülkede zengin çiftçi olmak için atadan dededen arazin olması lazım..Yoksa öyle sonradan parlayan zengin gibi görünen insanların aynı oranda bankalara borçları vardır...[/color] Bu düşüncenizede hiç katılmıyorum hocam benim analizim bölgemizde öyle değerlendiriyorum çok büyük zengin gibi görünen çifçiler,tarım işletmeleri özellikle krediyle döndürüyorlar değirmenlerini,birçoğu takla sistemiyle devam ediyor yoluna,hiç sıfırdan başlayıp çok ve akıllıca çalışarak ve kazandığını doğru yerlere yatıran birçok çifçi tanıdığım var aynı şekilde babadan zengin muanet hiç görmemiş miras olarakta büyük sayılacak miktarda tarım arazisi kalmış birçok tanıdığımda şuanda muanete muhtaç ve tarım arazilerini satıp çifçilik hayatını bitirdi. Kazanmak büyümek konusuna gelince çifçinin işletmenin büyüme miktarına bakmak lazım misal 100 dekar tarım arazisi olan azimli bir çifçi bir yılda 20 dekardaha arazi almış olsa yada 20 başlık bir işletme birkaç yılın birikimiyle 1 yılda bu kapasteyi 30-35 başa çıkarsa ama öyle olmayan parayla değil cebindeki kazandığı parayla bu büyümeyi gerçekleştirse bu kazanma olmuyormu,büyük bir işletme 100 baştan 1500 başa kolay kolay geçemez. Öyle babamızdan dedemizden çok zengin ailelerden gelmiyoruz bizim bölgeizde çok zengin çifçi yok şuan köyde durumu iyi olanların birçoğu çobanlıktan gelmiş köyümüzde durumu zayıf olup şehire göçenlerin birçoğuda babaden atadan zengin ama bizimm yaşlılarımızın dediği gibi 'Muanet görmemişler' Tekrar örneklendireyim aşağı yukarı aynı tip beygire sahip aynı kalitede toprağa sahip iki komşu birisi ekimden hasat kadar tarlasının başında zamanında her şeyi yapıyor sezonda iyi çifçi alıyor 900 kgr buğday diğer çifçi alıyor 400 kg buğday bizim burada durum böyle bizlerinde öyle çok tarım arazimiz yok devletin verdiği hiç arazi yok hepsi çalışarak satın alınmış topraklar. Yani bence sözün özü [b]'Zengin çifçi değil işini severek bilinçli yapan her çifçi kazanıyor'[/b] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
nereye kadar dayanacagız..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt