PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
nereye kadar dayanacagız..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="köylü" data-source="post: 775375" data-attributes="member: 988"><p><strong>Ynt: nereye kadar dayanacagız..</strong></p><p></p><p>bu ülkenin yarısı çiftçi..kaybedenler, kazamayanlar, iflas edenler, başına iş gelenler, ayagı kayanlar , ürününü afet vuranlar,kurak olupda verim kaybı yaşayanlar,tarlasında su olmayanlar,kaza yapanlar, başlarına türlü işler gelenler çiftçi degil...demekki..kazanlar akıllı ve zeki kaybedenler kötü..mantık bu..demekki..</p><p> insanın başına her şey gelir bügün zenginlik taslayanlar böbürlenenler bir gün fakir kalkarlar..bu ülkede kötü olan tarım ve politikanın ne anlama geldiğini bilmeyen insanların çok olması..</p><p> eger ki çiftçi ağlıyorsa üretemiyorum diyorsa satamıyorum diyorsa küçük balık büyük balıgı yutuyorsa bura bir ateş var demek gerekir..laf uzatmasıa atmasıa akıl vermesi kolay akıl verme laf verme para ver derler adama..çalarak çırparak büyüyen okadar çok çiftçi var ki bunu herkes bilir..ortak tarım yapanlar bunu çok iyi bilir...gübresini çalan-ürünü çalan-hesab kabartan ben temizim diyen kaç kişi çıkar..</p><p> bu işler laf atmayla yetiştirmeyle olmuyor...</p><p>bu ülkede tarım sorunu var...inkar ediyorsanız zaten çiftçi degilsiniz</p><p>bu ülkede mazot pahalımı? </p><p>bu ülkede gübre pahalımı?</p><p>bu ülkede ilaç pahalımı?</p><p>bu ülkede ürünü hakıyla maliyetinin üstünde satan var mı?</p><p>yarın ne ekcegine şimdiden karar veren kaç çiftçi var?</p><p>yarının hesabını yapabilecek kaç kişi var?</p><p>bu ülkede üreten kaybediyorsa -tüketici kazıklanıyorsa ...</p><p>sen tarladan ürününü hasat etmeden elin oğlu elin ülkesinden senin ürününü ithal edip karşına dikiliyorsa...</p><p>sen hala ben kazanıyorum diyorsan....???????????</p><p> konuyu hep siyaset olarak gördünüz halbuki her proğramın bir politikası vardır...siyasetle politikayı bile ayıramıyorsanız zaten gerisi boş...</p><p> ülkeyi siyasi partiler çogunluk oyunu alarak yönetirler..hükümet olurlar her icaraatın bir bakanı olur o bankanlıgın bir politikası olur ve hükümeti bağlar..</p><p> bu ülkeyi şuan yöneten hükümetin tarım politiksı ve egitim politikası fayda dan çok zarar vermeye başladı..</p><p>burada zarar görenler muhalefet partisine kızmayacaklar herhalde hükümete ve tarım bakanına ve milli egitim bakına kızacaklar bu siyaset degil dir..</p><p> ben eger bu hükümet ülkeyi sattı-bunlar dinci bunlar ak bunlar kara diye yaygara yapıyorsam yapılıyorsa ki bu siyasettir...</p><p> ama benim şikayetim ve memnuniyetsizliğim tarımsa bu siyaset degil...</p><p> bizlerin bu konuyu çok iyi anlamsı gerkir..sonuçda çiftçiysek ki bu gemi içindeyiz ne olursanız olun..zengin olun büyük olun küçük olun..bu gemi batarsa hepimiz batacagız...bu gemi su alıyor tamiri hükümete ve bakana düşer bizlerin görevi ikaz etmek....bunu oy vermeyerek veya birlikte ses çıkararak yapabiliriz...</p><p>hükümette oy kaybederse veya birliğe kulak verirse o su alan deliği tamir eder...</p><p> ama bir çogunuzun maşallahı var bir şey yazdın mı muhalefet başına okadar taş düşşün..sataşma kin nefret ..ne bu ...burada hep traktör mü çekiştirelim..kimse derleşemesin mi derdini anlatmasın mı şikayetini memnuniyetsizliğini yazmasın mı..</p><p> arkadaşlar şuan tarım da biz üreticiler çok sıkıntıdayız ..</p><p>bir maliyetler yükseliyor sıkıntı-</p><p>bir fiyatlar düşüyor satamıyorsun sıkıntı..</p><p>bir ithalat çıkıyor karşına sıkıntı..</p><p>kurak bakın içanadolu sıkıntı..</p><p>çiftçiliğin düşmanı çok..sıkıntısı çok...</p><p> BİRLİK OLMAK ZORUNDAYIZ onu bunu kayıracak durumda degiliz...</p><p>yaşımız geçiyor ha bu yıl boç bitcek ha öbür yıl diye..</p><p>bügün 30-40 yaşındakiler 5-10 yıl sonra hayatından bezecek zevk almayacak ömür borçla sıkıntıyla geçiyor ...</p><p> millet şehirlisi köylüsü emelisi çalışanı yatanı kaçanı hep kredi ile yaşıyor...</p><p>birde yanlışlık var...elden gelen ögün le karın doymaz....</p><p></p><p> yinede herkes kendi bilir uzun bir yazı...yine karşı çıkan olur ama konu ortada...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="köylü, post: 775375, member: 988"] [b]Ynt: nereye kadar dayanacagız..[/b] bu ülkenin yarısı çiftçi..kaybedenler, kazamayanlar, iflas edenler, başına iş gelenler, ayagı kayanlar , ürününü afet vuranlar,kurak olupda verim kaybı yaşayanlar,tarlasında su olmayanlar,kaza yapanlar, başlarına türlü işler gelenler çiftçi degil...demekki..kazanlar akıllı ve zeki kaybedenler kötü..mantık bu..demekki.. insanın başına her şey gelir bügün zenginlik taslayanlar böbürlenenler bir gün fakir kalkarlar..bu ülkede kötü olan tarım ve politikanın ne anlama geldiğini bilmeyen insanların çok olması.. eger ki çiftçi ağlıyorsa üretemiyorum diyorsa satamıyorum diyorsa küçük balık büyük balıgı yutuyorsa bura bir ateş var demek gerekir..laf uzatmasıa atmasıa akıl vermesi kolay akıl verme laf verme para ver derler adama..çalarak çırparak büyüyen okadar çok çiftçi var ki bunu herkes bilir..ortak tarım yapanlar bunu çok iyi bilir...gübresini çalan-ürünü çalan-hesab kabartan ben temizim diyen kaç kişi çıkar.. bu işler laf atmayla yetiştirmeyle olmuyor... bu ülkede tarım sorunu var...inkar ediyorsanız zaten çiftçi degilsiniz bu ülkede mazot pahalımı? bu ülkede gübre pahalımı? bu ülkede ilaç pahalımı? bu ülkede ürünü hakıyla maliyetinin üstünde satan var mı? yarın ne ekcegine şimdiden karar veren kaç çiftçi var? yarının hesabını yapabilecek kaç kişi var? bu ülkede üreten kaybediyorsa -tüketici kazıklanıyorsa ... sen tarladan ürününü hasat etmeden elin oğlu elin ülkesinden senin ürününü ithal edip karşına dikiliyorsa... sen hala ben kazanıyorum diyorsan....??????????? konuyu hep siyaset olarak gördünüz halbuki her proğramın bir politikası vardır...siyasetle politikayı bile ayıramıyorsanız zaten gerisi boş... ülkeyi siyasi partiler çogunluk oyunu alarak yönetirler..hükümet olurlar her icaraatın bir bakanı olur o bankanlıgın bir politikası olur ve hükümeti bağlar.. bu ülkeyi şuan yöneten hükümetin tarım politiksı ve egitim politikası fayda dan çok zarar vermeye başladı.. burada zarar görenler muhalefet partisine kızmayacaklar herhalde hükümete ve tarım bakanına ve milli egitim bakına kızacaklar bu siyaset degil dir.. ben eger bu hükümet ülkeyi sattı-bunlar dinci bunlar ak bunlar kara diye yaygara yapıyorsam yapılıyorsa ki bu siyasettir... ama benim şikayetim ve memnuniyetsizliğim tarımsa bu siyaset degil... bizlerin bu konuyu çok iyi anlamsı gerkir..sonuçda çiftçiysek ki bu gemi içindeyiz ne olursanız olun..zengin olun büyük olun küçük olun..bu gemi batarsa hepimiz batacagız...bu gemi su alıyor tamiri hükümete ve bakana düşer bizlerin görevi ikaz etmek....bunu oy vermeyerek veya birlikte ses çıkararak yapabiliriz... hükümette oy kaybederse veya birliğe kulak verirse o su alan deliği tamir eder... ama bir çogunuzun maşallahı var bir şey yazdın mı muhalefet başına okadar taş düşşün..sataşma kin nefret ..ne bu ...burada hep traktör mü çekiştirelim..kimse derleşemesin mi derdini anlatmasın mı şikayetini memnuniyetsizliğini yazmasın mı.. arkadaşlar şuan tarım da biz üreticiler çok sıkıntıdayız .. bir maliyetler yükseliyor sıkıntı- bir fiyatlar düşüyor satamıyorsun sıkıntı.. bir ithalat çıkıyor karşına sıkıntı.. kurak bakın içanadolu sıkıntı.. çiftçiliğin düşmanı çok..sıkıntısı çok... BİRLİK OLMAK ZORUNDAYIZ onu bunu kayıracak durumda degiliz... yaşımız geçiyor ha bu yıl boç bitcek ha öbür yıl diye.. bügün 30-40 yaşındakiler 5-10 yıl sonra hayatından bezecek zevk almayacak ömür borçla sıkıntıyla geçiyor ... millet şehirlisi köylüsü emelisi çalışanı yatanı kaçanı hep kredi ile yaşıyor... birde yanlışlık var...elden gelen ögün le karın doymaz.... yinede herkes kendi bilir uzun bir yazı...yine karşı çıkan olur ama konu ortada... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
nereye kadar dayanacagız..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt