PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
nereye kadar dayanacagız..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hacimmet" data-source="post: 775388" data-attributes="member: 17222"><p><strong>Ynt: nereye kadar dayanacagız..</strong></p><p></p><p></p><p> Hocam öncelikle fikirlerinize saygılıyım burada işi siyasete dökmeden seviyeli tartışıyoruz,ben demiyorumki çifçinin sorunu yoktur 'Trakkulup bereket tv ye konukj oluyor bölümünü okursanız orada önemli sorunlarımızı dile getirdik mazot pahalı gübre pahalı yem pahalı destekler zamansız veriliyor bu aylarda verilse gübreyi şimdiden hesaplı alabiliriz ama benim bahsettiğim nokta farklı tabiki zengin olup hesabını bilen işinide profesyonel yapan büyük çifçiler çok kazanıyor ama biz orada işini iyi profesyonel yapan diye ayırıyoruz hepimizin başına doğal afet kuraklık ölüm kalım gelebilir biz bunlardan bahsetmiyoruz bizim burada anlatmak istediğimiz hangi ölçekte ,çapta olursa olsun işini severek bilinçli yapanların kazandığı ama ülkemizdede tarım sökterinde büyük sıkıntılar olduğu yanlış politikalar olduğu bunlarda bizlerin menfaatince düzelirse şayet çokdaha profesyonel büyük çifçiler olabileceğimizden bahsediyoruz.</p><p> Danışmanlık konusuna gelince artık birçok tohum firmalarının mühendisleri var ücretsiz danışmanlık hizmetini doğrudan tarlayı ürünü kontrol ederek veriyorlar,size başımdan geçen bir olayı anlatayım bu yıl sezonda mısırlarımızı ektik diz boyunca oldu tohumunu ektiğim piooner firmasının mühendisiyle sürekli iletişim halindeyim tabiki bir gün mühendis arkadaş tarlalarımızı kontrol için gelmiş aradı beni görüştük ozamanda bölgedeki mısırların çoğnda tirips zararlısı yoğunlaşmaya başlamış mühendis arkadaş yol boyunda gördüğü farklı tohumlarda dahil büyük küçük bütün tarlaları incelemiş ulaşabildiklerine tarlada gördüklerine bu zararlıyı gösterip hemen ilaç mücadelesi yapılması gerektiğini anlatmış 5 dekar mısır ekmiş tarla sahibinin biride mühendise ben yıllardır böyle yapıyorum hiç bişey olmaz demiş ben ilaç felan atmam demiş arkadaşta üzülmüş anlattı baha tabi köyümüzde sürekli görüyorum msısrları hasat sezonu geldi bahsettiğim kşi erken hasat etmek zorunda kaldı mısırıda tirips zararlısı yüzünden çok kuruma yaptı verim olarakta az verim aldı,sialj kaliteside düşük.</p><p> Bu platforumda gayet seviyeli sorunlarımızı düşüncelerimizi paylaşıyoruz ne güzel ben kesinlikle düşüncelerimde şartlanmış biri değilim tabiki öngörülerin fikirlerim yanlış,yetersiz olabilir karşılıklı fikir alışverişi yaptıysak ne ala.</p><p> </p><p></p><p><span style="color: navy"></span></p><p><span style="color: navy">bu ülkenin yarısı çiftçi..kaybedenler, kazamayanlar, iflas edenler, başına iş gelenler, ayagı kayanlar , ürününü afet vuranlar,kurak olupda verim kaybı yaşayanlar,tarlasında su olmayanlar,kaza yapanlar, başlarına türlü işler gelenler çiftçi degil...demekki..kazanlar akıllı ve zeki kaybedenler kötü..mantık bu..demekki..</span></p><p></p><p> Sayın köylü abim konuyu nereden alıp nereye götürüyorsun kimse demiyor kazananlar iyi akıllı kaybedenler kötü bahsettiğin sorunları bereket tvye konuk oluyor bölümünde bizde detaylıca yazıyoruz orayı okursanız,sorunlarımız çok ama işini severek planlayarak bilinçli yapan çifçilerimiz kazanıyor noktayı koymadan söyleyelim ülkemizdede tarım ve hayvancılık politikasında büyük sıkıntılar var çok mağdur bırakıldığımız yerler var.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hacimmet, post: 775388, member: 17222"] [b]Ynt: nereye kadar dayanacagız..[/b] Hocam öncelikle fikirlerinize saygılıyım burada işi siyasete dökmeden seviyeli tartışıyoruz,ben demiyorumki çifçinin sorunu yoktur 'Trakkulup bereket tv ye konukj oluyor bölümünü okursanız orada önemli sorunlarımızı dile getirdik mazot pahalı gübre pahalı yem pahalı destekler zamansız veriliyor bu aylarda verilse gübreyi şimdiden hesaplı alabiliriz ama benim bahsettiğim nokta farklı tabiki zengin olup hesabını bilen işinide profesyonel yapan büyük çifçiler çok kazanıyor ama biz orada işini iyi profesyonel yapan diye ayırıyoruz hepimizin başına doğal afet kuraklık ölüm kalım gelebilir biz bunlardan bahsetmiyoruz bizim burada anlatmak istediğimiz hangi ölçekte ,çapta olursa olsun işini severek bilinçli yapanların kazandığı ama ülkemizdede tarım sökterinde büyük sıkıntılar olduğu yanlış politikalar olduğu bunlarda bizlerin menfaatince düzelirse şayet çokdaha profesyonel büyük çifçiler olabileceğimizden bahsediyoruz. Danışmanlık konusuna gelince artık birçok tohum firmalarının mühendisleri var ücretsiz danışmanlık hizmetini doğrudan tarlayı ürünü kontrol ederek veriyorlar,size başımdan geçen bir olayı anlatayım bu yıl sezonda mısırlarımızı ektik diz boyunca oldu tohumunu ektiğim piooner firmasının mühendisiyle sürekli iletişim halindeyim tabiki bir gün mühendis arkadaş tarlalarımızı kontrol için gelmiş aradı beni görüştük ozamanda bölgedeki mısırların çoğnda tirips zararlısı yoğunlaşmaya başlamış mühendis arkadaş yol boyunda gördüğü farklı tohumlarda dahil büyük küçük bütün tarlaları incelemiş ulaşabildiklerine tarlada gördüklerine bu zararlıyı gösterip hemen ilaç mücadelesi yapılması gerektiğini anlatmış 5 dekar mısır ekmiş tarla sahibinin biride mühendise ben yıllardır böyle yapıyorum hiç bişey olmaz demiş ben ilaç felan atmam demiş arkadaşta üzülmüş anlattı baha tabi köyümüzde sürekli görüyorum msısrları hasat sezonu geldi bahsettiğim kşi erken hasat etmek zorunda kaldı mısırıda tirips zararlısı yüzünden çok kuruma yaptı verim olarakta az verim aldı,sialj kaliteside düşük. Bu platforumda gayet seviyeli sorunlarımızı düşüncelerimizi paylaşıyoruz ne güzel ben kesinlikle düşüncelerimde şartlanmış biri değilim tabiki öngörülerin fikirlerim yanlış,yetersiz olabilir karşılıklı fikir alışverişi yaptıysak ne ala. [color=navy] bu ülkenin yarısı çiftçi..kaybedenler, kazamayanlar, iflas edenler, başına iş gelenler, ayagı kayanlar , ürününü afet vuranlar,kurak olupda verim kaybı yaşayanlar,tarlasında su olmayanlar,kaza yapanlar, başlarına türlü işler gelenler çiftçi degil...demekki..kazanlar akıllı ve zeki kaybedenler kötü..mantık bu..demekki..[/color] Sayın köylü abim konuyu nereden alıp nereye götürüyorsun kimse demiyor kazananlar iyi akıllı kaybedenler kötü bahsettiğin sorunları bereket tvye konuk oluyor bölümünde bizde detaylıca yazıyoruz orayı okursanız,sorunlarımız çok ama işini severek planlayarak bilinçli yapan çifçilerimiz kazanıyor noktayı koymadan söyleyelim ülkemizdede tarım ve hayvancılık politikasında büyük sıkıntılar var çok mağdur bırakıldığımız yerler var. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
nereye kadar dayanacagız..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt