PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
nereye kadar dayanacagız..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="köylü" data-source="post: 775412" data-attributes="member: 988"><p><strong>Ynt: nereye kadar dayanacagız..</strong></p><p></p><p>çalıştıgım işyerim de iki gündür egitim alıyoruz bagımsız kuruluşlar veriyor..işgüvenliği ve sağlıgı konusunda doktorlar ve yetkili kişilerce bu kişiler birkaç gün önce veterinerler ve ilaç ithal eden firmalara egitim ve yasalar hakında egitim veriyorlar ve oradaki arkadaşların kişilerin anlattıklarını duysanız ben duydum bir çok kişide duydu duyacakta veterinelr ilaçlarını,besi yemlerini,vs vs içersindeki katkıların ve kimyasalların ve bunlara nasıl izin veriliyor ve ülkeye sokuluyorsa bu tavuklar bu sütler yogurtlar etler nasıl halka ulaşıp yediriliyor...insaf denecek kadar boyutlu anlatılıyor..</p><p> konu hala siyaset olarak algılanıyor...elbet kazanan olacak herkes kanazır ama her yıl kazanılan bir önceki yılı aratıyor..2013 yılında ülkede kurak bir mevsim yaşandı..yagışlar bölgesel oldu.poyraz birçok ürüne zarar verdi...resmen afet yaşandı..gündüz yandık gece üşüdük..işte herkese normal gelen bu hava binlerce üreticiyi vurdu...devlet zararı karşıladı mı? sigorda karşıladı mı? hayır..sineye çekti üretici..borçlar ödenmedi...krediye talep arttı...bu haldeyken bakanlık ne yaptı ithalatı batmış üreticinin karşına rakip etti...</p><p> aspir ekenler ne kazandı-yağlıkçekirdek ekenler ne kazandı-nohut ekenler ne kazandı- pirinç ekenler-ne kazandı..hepiniz arpayı buğdayı kaça verdiniz %90 nınız yemlige verdiniz un kaç para ekmek kaç para simit kaç para ..kim kazandı..bu arada mazot gübre kaç para oldu..</p><p> hükümetin ne çalışması oldu..bakanlık ne çare buldu..ziraat odası ne yaptı..kim kaybetti bizler...kim kazandı tüccar ve ithalatçı...</p><p> hala bir konuda ortak noktaya varamıyoruz.sesimizi birlikte çıkaramıyoruz.neden...</p><p>ak parti-vs bir başka partinin kavugunu salmaktan başka ne iş yapıyoruz.artık...iyiye iyi kötüye kötü diyemeyecek kadar aciz olmuşuz...</p><p> ben çiftçiyim üretiyorum ve önümde engel var zarar ediyorsam iktidar kim olursa olsun benim canım yanıyorsa benim partim olmaz.</p><p> binlerce kişi teşvik ve hibe aldı eger %98 i batıyorsa bu işde bu politikada sıkıntı var demektir.</p><p>bugün teşvik alırsın alanlarda var şuan onlar çok mutlu ama ilerisini düşünüyorlar mı ki...yarın ne olacak biliyorlar mı ? işte sorun bu..ileriyi görme ...</p><p> bilmiyorum kim ne düşünürse düşünsün bunlar çok büyük gerçekler....ortada alkışlanacak bir politika ve durum yok...tarım bakanının...</p><p>artık konuyu uzatıpda kalp kırmaya gerek yok her şey ortada sıkıntısı olan la olmayan da bir olmuyor...</p><p>büyük dağın büyük dumanı-küçük dağın küçük dumanı olur...</p><p> ithalat ve mazot ve gübre...en büyük 3 düşman...bunları kim çözerse bu düşmanları kim yok ederse bizim mutlu olacagımız sonuç bu olur..</p><p> her yazımda hükümeti kötülüyorum gibi ak partiye karşıyım gibi algılar var...güzel yapılan şeylerde alkışladımız kötü olan şeyde kızdıgımız ak partiye..çünkü yöneten onlar..</p><p> egerki bana 2002 öncesini aratır hale geliyorlarsa elbet kızarım kendi adıma..</p><p>ben sadece vergilerin yüksekliğine her dalda...tarım ve milli egitim politikalrının yanlışlıgına her zaman her yerde kızıyorum ...çünkü bu konularda canım yanıyor...</p><p></p><p></p><p> siyasetle uygulanan politikayı ayırırsak...bir yere varırız...siyaset evde bile konuşulmuyor ki hemen kavgaya dönüşüyor...biz bura da uygulanan politika yı konuşacagız ama başlamadan bitiyor...</p><p> politika yerine bu hükümetin veya tarım bakanının yönetmi desek yine kavga çıkar ...</p><p></p><p> yinede herkes bilir...fikri hür herkesin...</p><p>ama bir olmak zorundayız...sorunlar bizim buna böyle bakarsak karşı tarf bizi anlar ...yoksa sürnmeye devam...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="köylü, post: 775412, member: 988"] [b]Ynt: nereye kadar dayanacagız..[/b] çalıştıgım işyerim de iki gündür egitim alıyoruz bagımsız kuruluşlar veriyor..işgüvenliği ve sağlıgı konusunda doktorlar ve yetkili kişilerce bu kişiler birkaç gün önce veterinerler ve ilaç ithal eden firmalara egitim ve yasalar hakında egitim veriyorlar ve oradaki arkadaşların kişilerin anlattıklarını duysanız ben duydum bir çok kişide duydu duyacakta veterinelr ilaçlarını,besi yemlerini,vs vs içersindeki katkıların ve kimyasalların ve bunlara nasıl izin veriliyor ve ülkeye sokuluyorsa bu tavuklar bu sütler yogurtlar etler nasıl halka ulaşıp yediriliyor...insaf denecek kadar boyutlu anlatılıyor.. konu hala siyaset olarak algılanıyor...elbet kazanan olacak herkes kanazır ama her yıl kazanılan bir önceki yılı aratıyor..2013 yılında ülkede kurak bir mevsim yaşandı..yagışlar bölgesel oldu.poyraz birçok ürüne zarar verdi...resmen afet yaşandı..gündüz yandık gece üşüdük..işte herkese normal gelen bu hava binlerce üreticiyi vurdu...devlet zararı karşıladı mı? sigorda karşıladı mı? hayır..sineye çekti üretici..borçlar ödenmedi...krediye talep arttı...bu haldeyken bakanlık ne yaptı ithalatı batmış üreticinin karşına rakip etti... aspir ekenler ne kazandı-yağlıkçekirdek ekenler ne kazandı-nohut ekenler ne kazandı- pirinç ekenler-ne kazandı..hepiniz arpayı buğdayı kaça verdiniz %90 nınız yemlige verdiniz un kaç para ekmek kaç para simit kaç para ..kim kazandı..bu arada mazot gübre kaç para oldu.. hükümetin ne çalışması oldu..bakanlık ne çare buldu..ziraat odası ne yaptı..kim kaybetti bizler...kim kazandı tüccar ve ithalatçı... hala bir konuda ortak noktaya varamıyoruz.sesimizi birlikte çıkaramıyoruz.neden... ak parti-vs bir başka partinin kavugunu salmaktan başka ne iş yapıyoruz.artık...iyiye iyi kötüye kötü diyemeyecek kadar aciz olmuşuz... ben çiftçiyim üretiyorum ve önümde engel var zarar ediyorsam iktidar kim olursa olsun benim canım yanıyorsa benim partim olmaz. binlerce kişi teşvik ve hibe aldı eger %98 i batıyorsa bu işde bu politikada sıkıntı var demektir. bugün teşvik alırsın alanlarda var şuan onlar çok mutlu ama ilerisini düşünüyorlar mı ki...yarın ne olacak biliyorlar mı ? işte sorun bu..ileriyi görme ... bilmiyorum kim ne düşünürse düşünsün bunlar çok büyük gerçekler....ortada alkışlanacak bir politika ve durum yok...tarım bakanının... artık konuyu uzatıpda kalp kırmaya gerek yok her şey ortada sıkıntısı olan la olmayan da bir olmuyor... büyük dağın büyük dumanı-küçük dağın küçük dumanı olur... ithalat ve mazot ve gübre...en büyük 3 düşman...bunları kim çözerse bu düşmanları kim yok ederse bizim mutlu olacagımız sonuç bu olur.. her yazımda hükümeti kötülüyorum gibi ak partiye karşıyım gibi algılar var...güzel yapılan şeylerde alkışladımız kötü olan şeyde kızdıgımız ak partiye..çünkü yöneten onlar.. egerki bana 2002 öncesini aratır hale geliyorlarsa elbet kızarım kendi adıma.. ben sadece vergilerin yüksekliğine her dalda...tarım ve milli egitim politikalrının yanlışlıgına her zaman her yerde kızıyorum ...çünkü bu konularda canım yanıyor... siyasetle uygulanan politikayı ayırırsak...bir yere varırız...siyaset evde bile konuşulmuyor ki hemen kavgaya dönüşüyor...biz bura da uygulanan politika yı konuşacagız ama başlamadan bitiyor... politika yerine bu hükümetin veya tarım bakanının yönetmi desek yine kavga çıkar ... yinede herkes bilir...fikri hür herkesin... ama bir olmak zorundayız...sorunlar bizim buna böyle bakarsak karşı tarf bizi anlar ...yoksa sürnmeye devam... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
nereye kadar dayanacagız..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt