PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
New Holland
Fotoğraflar (Çekimler)
NEWHOLLAND TD65D 5/13 NO TURAN PULLUK
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ÇeLişki_37" data-source="post: 761904" data-attributes="member: 45767"><p><strong>Ynt: NEWHOLLAND TD65D 5/13 NO TURAN PULLUK</strong></p><p></p><p>Tüm yorumları okudum, öncelikle bazı kişilerin önceki konulardan da olmak üzere yorumlarının biraz fazla sert olduğunu gördüm, birbirimizi kıracak bi sebep göremedim burada...</p><p></p><p>Sonrasında toprak yapısı her yerde farklıdır, verimli kısım her yerde farklıdır diye düşünüyorum, ayrıca ikileme de çekiyor demiş, toprak müsaitse, traktör de 4x4 ise ben bi anormallik göremiyorum, 80-90 hp traktöre 3/14 takınca kasma olayını ve ya 4/12 takınca yakıt artmasını tartışmak lazım bence, arazi-toprak-tav müsait olduğu sürece sıkıntı yok...</p><p></p><p>Ayrıca toprak çeşitleri ve verimli kısım olarak geçen sene coğrafya dersimde gördüklerimin aynısı wikipedia ' da var, fikir vermesi açısından paylaşıyorum....</p><p></p><p><strong>Verimli bir toprak, A, B, C, D profilleri olarak adlandırılabilecek, genel olarak dört profilden oluşur.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Toprak, ana materyal,zaman,mikroorganizmalar,organik madde ve topoğrafyadan oluşur.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Bu profillerden A: Toprağın işlendiği kısım, yani tarım yapıldığı yerdir. Bu bölümü karaların üstünü örten ince bir deri tabakasına benzetebiliriz. A katmanı aynı zamanda toprağın en verimli kısmıdır. Bütün canlıları ve değişimle ortaya çıkan maddeleri kapsar. A katmanındaki tuz, kireç, kil gibi sularda çözünen maddeler, yağmur sularıyla toprağın alt kısımlarına taşınır. Bu nedenle A katmanının altındaki B katmanı, birikme bölümü, yani tarımın yapılmadığı yerdir.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Toprak </strong></p><p><strong>B katmanında humus, bitki kökü ve canlı yoktur. A katmanının erozyonla yitirildiği yerlerde B katmanı ortaya çıkar. A ve B katmanı binlerce yılda ortaya çıkan esas toprağı oluşturur.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>C katmanında henüz tam ayrışmamış ana malzeme bulunur. Bu katmanda kayaca ait iri parçalar bulunur. Ama canlı yoktur. Bu tabaka zamanla ayrışarak B katmanına karışır.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>D katmanıda toprağın en altında kayacı oluşturur .</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Toprak çeşitleri[kaynağı değiştir]</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>1-Taşlı topraklar; Taşlı topraklar: İçeriği % 80 taş ve az miktarda topraktan oluşur. Kolay havalanırlar. Fakat su tutma kapasiteleri ve besin ihtiyaçları azdır.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>2-Kumlu topraklar; Kumlu topraklar:% 80 kum ihtiva ederler. İşlenmeleri kolaydır. Su tutmadıklarından bol sulama gerektirirler buda topaktaki besinin yıkanıp gitmesine neden olur. besince fakir ve genelliklede asit topraklarıdır.Ayrıca suyla birleşince çamur dediğimiz madde oluşur</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>3-Tınlı topraklar; Yarıdan fazlası kum ve % 30–50 arasıda kilden meydana gelirler. Tava gelmeleri ve işlenmeleri kolay olduğundan tarım için elverişli topraklardır.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>4-Killi topraklar; Killi topraklar: İçeriğinin yarıdan fazlasını kil oluşturur. Su tutma kapasiteleri yüksektir. Bu nedenle geç tava gelirler. Tava gelmeden işlenmesi halinde toprak tekstürü zarar görür. Ağır topraklar olup işlenmeleri zordur. Kurak zamanlarda toprak katı bir hal alır.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>5-Marnlı topraklar; Marnlı topraklar.İçinde kum, kil, çakıl ve humus bulunur. Bağcılık bakımından uygun topraklardır.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>6-Humuslu topraklar; Humuslu topraklar:Toprak sadece oluştuğu kayanın mineralleri değil bitkilerin dal kök yaprak gibi kısımlarıda içerirse böyle toprağa humuslu toprak denir. Siyah renkte bir topraktır. Koyu renk olduğu için çabuk ısınıp kolay tava gelirler. Su tutma kapasiteleri iyidir. Besin maddelerince zengindirler. Tava gelince kolay işlenirler.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>7- Kireçli topraklar; Kireçli topraklar:Kil, kum, humus ve kireç ihtiva ederler. Kalın bir kaymak tabakası bağlarlar. Suyu geçirmezler. Zor işlenen bir toprak çeşididir.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ÇeLişki_37, post: 761904, member: 45767"] [b]Ynt: NEWHOLLAND TD65D 5/13 NO TURAN PULLUK[/b] Tüm yorumları okudum, öncelikle bazı kişilerin önceki konulardan da olmak üzere yorumlarının biraz fazla sert olduğunu gördüm, birbirimizi kıracak bi sebep göremedim burada... Sonrasında toprak yapısı her yerde farklıdır, verimli kısım her yerde farklıdır diye düşünüyorum, ayrıca ikileme de çekiyor demiş, toprak müsaitse, traktör de 4x4 ise ben bi anormallik göremiyorum, 80-90 hp traktöre 3/14 takınca kasma olayını ve ya 4/12 takınca yakıt artmasını tartışmak lazım bence, arazi-toprak-tav müsait olduğu sürece sıkıntı yok... Ayrıca toprak çeşitleri ve verimli kısım olarak geçen sene coğrafya dersimde gördüklerimin aynısı wikipedia ' da var, fikir vermesi açısından paylaşıyorum.... [b]Verimli bir toprak, A, B, C, D profilleri olarak adlandırılabilecek, genel olarak dört profilden oluşur. Toprak, ana materyal,zaman,mikroorganizmalar,organik madde ve topoğrafyadan oluşur. Bu profillerden A: Toprağın işlendiği kısım, yani tarım yapıldığı yerdir. Bu bölümü karaların üstünü örten ince bir deri tabakasına benzetebiliriz. A katmanı aynı zamanda toprağın en verimli kısmıdır. Bütün canlıları ve değişimle ortaya çıkan maddeleri kapsar. A katmanındaki tuz, kireç, kil gibi sularda çözünen maddeler, yağmur sularıyla toprağın alt kısımlarına taşınır. Bu nedenle A katmanının altındaki B katmanı, birikme bölümü, yani tarımın yapılmadığı yerdir. Toprak B katmanında humus, bitki kökü ve canlı yoktur. A katmanının erozyonla yitirildiği yerlerde B katmanı ortaya çıkar. A ve B katmanı binlerce yılda ortaya çıkan esas toprağı oluşturur. C katmanında henüz tam ayrışmamış ana malzeme bulunur. Bu katmanda kayaca ait iri parçalar bulunur. Ama canlı yoktur. Bu tabaka zamanla ayrışarak B katmanına karışır. D katmanıda toprağın en altında kayacı oluşturur . Toprak çeşitleri[kaynağı değiştir] 1-Taşlı topraklar; Taşlı topraklar: İçeriği % 80 taş ve az miktarda topraktan oluşur. Kolay havalanırlar. Fakat su tutma kapasiteleri ve besin ihtiyaçları azdır. 2-Kumlu topraklar; Kumlu topraklar:% 80 kum ihtiva ederler. İşlenmeleri kolaydır. Su tutmadıklarından bol sulama gerektirirler buda topaktaki besinin yıkanıp gitmesine neden olur. besince fakir ve genelliklede asit topraklarıdır.Ayrıca suyla birleşince çamur dediğimiz madde oluşur 3-Tınlı topraklar; Yarıdan fazlası kum ve % 30–50 arasıda kilden meydana gelirler. Tava gelmeleri ve işlenmeleri kolay olduğundan tarım için elverişli topraklardır. 4-Killi topraklar; Killi topraklar: İçeriğinin yarıdan fazlasını kil oluşturur. Su tutma kapasiteleri yüksektir. Bu nedenle geç tava gelirler. Tava gelmeden işlenmesi halinde toprak tekstürü zarar görür. Ağır topraklar olup işlenmeleri zordur. Kurak zamanlarda toprak katı bir hal alır. 5-Marnlı topraklar; Marnlı topraklar.İçinde kum, kil, çakıl ve humus bulunur. Bağcılık bakımından uygun topraklardır. 6-Humuslu topraklar; Humuslu topraklar:Toprak sadece oluştuğu kayanın mineralleri değil bitkilerin dal kök yaprak gibi kısımlarıda içerirse böyle toprağa humuslu toprak denir. Siyah renkte bir topraktır. Koyu renk olduğu için çabuk ısınıp kolay tava gelirler. Su tutma kapasiteleri iyidir. Besin maddelerince zengindirler. Tava gelince kolay işlenirler. 7- Kireçli topraklar; Kireçli topraklar:Kil, kum, humus ve kireç ihtiva ederler. Kalın bir kaymak tabakası bağlarlar. Suyu geçirmezler. Zor işlenen bir toprak çeşididir.[/b] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
New Holland
Fotoğraflar (Çekimler)
NEWHOLLAND TD65D 5/13 NO TURAN PULLUK
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt