PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Organizasyonlar - Fuarlar
Fuarlar
Fotoğraflar - Videolar
Niğde Tarım Fuarı 2018
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mertmka" data-source="post: 1246750" data-attributes="member: 81313"><p>Abi bizimkisi kumar bi yedin mi patenin parasini bi daha istiyorsun 10 kurusa sattigimizda oldu zararida yikar gecer bunu eken adam 200 donum patates ektiyse 400 500 donumde en az pancar eker, ekmelide cunku zarar edersin ama kari onu karsilar</p><p></p><p>Lafini acmisken simdi pancar isini patedes isini cok buyuk bisi goruyorlar ha ekipman gerekiyor boru lazim tarlaya boydan boya doseceksin ole bugday gibi hat degistirir suarim olmuuyo 1000 donum bugdayi ekersin ama 1000 donum pancarida ekmek biraz sey ister. Ilacladigin traktor ayri surdugun ayri ole tek motor olmuyor ha 2 3 yilda ekipmanini,dizersin korkma misirinida ek pancarida pateyide ama yonca ekmekde ayri bi zevkli ve buyuk masraf distan gorundugu gibi kolay ama oturmasi lazim. </p><p></p><p>Mesela ben hayvanciliklada ugrasiyrum 60 koyunum vardi 5 sene once suan 1000 e yakin ama bide bana sor nasil ettin diye 5 yil para kazanmadim vade vade vade diyerek ahirimida kurdum hepsini yaptim 2009 da devletimiz saolsun sattigi buyukbasi aldigim paradan daha aza sattim yedigide iyi girdi. Aha dogurttuk dedik bide pate vurdu 2013 den beri hayvanciyiz bu yil da 500 donum yonca ektim koyunun borcu bitti oturdu gayri noreceksek bilmiyorum tohum borc motor borc ekipman borc kuyu burc allah kerim dedik hadi hayirlisi </p><p></p><p>Yani oyle distan gorundugu gibi deil ha varsa 3 gunde ekiyorsun3 gunde kaldiriyorsun bitti diyen cok var buyursun bide tas ayiklasin benle o tarlaya bi emek versin gece 4de hat degistirsin anlar... 20 saat tarla sursun gece gunduz pancar soksun kazandigi para az mi cok mu emeginin karsiliimi o kadar konussun neymis koyun da cok para varmis sabah 4 aksam 10 bi koyun yaysin sonra anlar. </p><p></p><p>UZUN LAFIN KISASI GORUNDUGU GIBI DEIL OYLE 50 100 DONUM ARPA EKIP 20 30 DONUM PANCAR EKIP ATIP TUTMASIN KIMSE(USTUNE ALINMA GENEL KONUSUYORUM)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mertmka, post: 1246750, member: 81313"] Abi bizimkisi kumar bi yedin mi patenin parasini bi daha istiyorsun 10 kurusa sattigimizda oldu zararida yikar gecer bunu eken adam 200 donum patates ektiyse 400 500 donumde en az pancar eker, ekmelide cunku zarar edersin ama kari onu karsilar Lafini acmisken simdi pancar isini patedes isini cok buyuk bisi goruyorlar ha ekipman gerekiyor boru lazim tarlaya boydan boya doseceksin ole bugday gibi hat degistirir suarim olmuuyo 1000 donum bugdayi ekersin ama 1000 donum pancarida ekmek biraz sey ister. Ilacladigin traktor ayri surdugun ayri ole tek motor olmuyor ha 2 3 yilda ekipmanini,dizersin korkma misirinida ek pancarida pateyide ama yonca ekmekde ayri bi zevkli ve buyuk masraf distan gorundugu gibi kolay ama oturmasi lazim. Mesela ben hayvanciliklada ugrasiyrum 60 koyunum vardi 5 sene once suan 1000 e yakin ama bide bana sor nasil ettin diye 5 yil para kazanmadim vade vade vade diyerek ahirimida kurdum hepsini yaptim 2009 da devletimiz saolsun sattigi buyukbasi aldigim paradan daha aza sattim yedigide iyi girdi. Aha dogurttuk dedik bide pate vurdu 2013 den beri hayvanciyiz bu yil da 500 donum yonca ektim koyunun borcu bitti oturdu gayri noreceksek bilmiyorum tohum borc motor borc ekipman borc kuyu burc allah kerim dedik hadi hayirlisi Yani oyle distan gorundugu gibi deil ha varsa 3 gunde ekiyorsun3 gunde kaldiriyorsun bitti diyen cok var buyursun bide tas ayiklasin benle o tarlaya bi emek versin gece 4de hat degistirsin anlar... 20 saat tarla sursun gece gunduz pancar soksun kazandigi para az mi cok mu emeginin karsiliimi o kadar konussun neymis koyun da cok para varmis sabah 4 aksam 10 bi koyun yaysin sonra anlar. UZUN LAFIN KISASI GORUNDUGU GIBI DEIL OYLE 50 100 DONUM ARPA EKIP 20 30 DONUM PANCAR EKIP ATIP TUTMASIN KIMSE(USTUNE ALINMA GENEL KONUSUYORUM) [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Organizasyonlar - Fuarlar
Fuarlar
Fotoğraflar - Videolar
Niğde Tarım Fuarı 2018
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt