PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Nohut
nohut mibzeri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 998371" data-attributes="member: 21067"><p>Şu şanzımansız mibzerleri bırakın gözünüzü seveyim. Ne attığı takam stabil, ne derinlik hassasiyeti hassasiyet. </p><p></p><p>Dün irtem ' e Eskişehir bayisi geldi. 'Çiftçi şanzımanlı Mibzer istemiyor' dedi. İrtem ise prensibi gereği (ki gerçekten doğru olan o) şanzımansız Mibzer üretmiyor. Yanlışı devam ettirmenin mantığı yok çünkü. </p><p></p><p>Benim söylediğim tek şey oldu: 'biz çiftçiye doğru seçeneği sunmazsak, o yanlışı seçmeye devam edecek'</p><p></p><p>Bugün ne Amazone, ne Lemken, hiç bir kaliteli global firma, sırf 'vatandaş istiyor' bahanesinin arkasına saklanıp dandik mal üretmez. Vatandaşın isteği önemlidir ama sektöre yön verecek, sektöre doğruyu gösterecek, doğru ürünü sunacak olan kişiler ekipman üreticilerdir. </p><p></p><p>***</p><p></p><p>Nohut mibzerle konusuna gelirsek:</p><p></p><p>Bu işin çözümü balta ayak mibzerlerde. Ama sıkıntı şu: nohutta derine inebilmek önemli. Balta ayak bunu yapıyor ama bir mibzerin ayak sayısını artırdığınız an, batma düşüyor. Teknik açıklaması; temas yüzeyi arttığı için ayak başına düşen basınç miktarı azalıyor. Sonuç olarak hububat için geliştirilmiş 12.5 cm sıra arası olan mibzerlerle bu iş oluyor ama istenilen randımanı vermiyor. Toprak işleme, neticeye çok fazla etki ediyor. </p><p></p><p>Çözüm: yukarıda anlatılan detayları okuyan biri çözümü bulmuş olmalı. 1 Aralık öncesinde olsak her şeyi yazardım ama şimdi bu önemli detay bilgi (maalesef) bana lazım olacak. </p><p></p><p>Not: Nail Abi ' nin dediği gibi. Şanzımanlı mibzerlerle olan klape, tohum çarkları ve tohum hücresi gibi aksamların yapısı, nohut ekmeye müsait. Sadece iyi ayar yapmak gerekiyor. İyileştirilme yapılsa, o hassas ayara da gerek kalmaz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 998371, member: 21067"] Şu şanzımansız mibzerleri bırakın gözünüzü seveyim. Ne attığı takam stabil, ne derinlik hassasiyeti hassasiyet. Dün irtem ' e Eskişehir bayisi geldi. 'Çiftçi şanzımanlı Mibzer istemiyor' dedi. İrtem ise prensibi gereği (ki gerçekten doğru olan o) şanzımansız Mibzer üretmiyor. Yanlışı devam ettirmenin mantığı yok çünkü. Benim söylediğim tek şey oldu: 'biz çiftçiye doğru seçeneği sunmazsak, o yanlışı seçmeye devam edecek' Bugün ne Amazone, ne Lemken, hiç bir kaliteli global firma, sırf 'vatandaş istiyor' bahanesinin arkasına saklanıp dandik mal üretmez. Vatandaşın isteği önemlidir ama sektöre yön verecek, sektöre doğruyu gösterecek, doğru ürünü sunacak olan kişiler ekipman üreticilerdir. *** Nohut mibzerle konusuna gelirsek: Bu işin çözümü balta ayak mibzerlerde. Ama sıkıntı şu: nohutta derine inebilmek önemli. Balta ayak bunu yapıyor ama bir mibzerin ayak sayısını artırdığınız an, batma düşüyor. Teknik açıklaması; temas yüzeyi arttığı için ayak başına düşen basınç miktarı azalıyor. Sonuç olarak hububat için geliştirilmiş 12.5 cm sıra arası olan mibzerlerle bu iş oluyor ama istenilen randımanı vermiyor. Toprak işleme, neticeye çok fazla etki ediyor. Çözüm: yukarıda anlatılan detayları okuyan biri çözümü bulmuş olmalı. 1 Aralık öncesinde olsak her şeyi yazardım ama şimdi bu önemli detay bilgi (maalesef) bana lazım olacak. Not: Nail Abi ' nin dediği gibi. Şanzımanlı mibzerlerle olan klape, tohum çarkları ve tohum hücresi gibi aksamların yapısı, nohut ekmeye müsait. Sadece iyi ayar yapmak gerekiyor. İyileştirilme yapılsa, o hassas ayara da gerek kalmaz. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Nohut
nohut mibzeri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt