PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Alım-Satım ve Yedek Parça
Alım - Satım
Tarım Ürünleri
nohut tohumu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="köylü" data-source="post: 475115" data-attributes="member: 988"><p><strong>Ynt: nohut tohumu</strong></p><p></p><p>biçerdöverle veya makinalı hasata uygundur.boy ve tane olarak.burada tek sorun biçerdöverin ustası ve ayarı.bizim burlrdaa artık uzmanlaştılr.profosyönel şekilde biçim yapılıyor.çok yer gezdim biliyorum birçok yerlerde biçer ayarı ve tarla ekim tesviyesi uygulanmıyor ve sorun oluyor.</p><p> nohutu ekmeden önce ilk tarla sürümü pullukla düzgün yapılmalı.dönek başları ve çizi sınları kazayagı tırmıkla ekimden önce düzeltilmeli veya işten kaçmayan yılmayan biriyseniz kazayagı veya tırmık çekilerek tesviye yapılır. sonra mübzerli ekim yapılır ve arkasınsa tırmık veya tesviye yaapacak bir alet olmalı.</p><p> </p><p> nohut 35-55 cm boyunda olur.canlı yeşil aksam 50-60 cm olur.ama ölünce yani kuruyunca 35 cm civarındaa olur.bu tüm nohut çeşitlerinde %99 unda aynıdır.nohutun boyu tarlanız ve sizlerin elinde.</p><p></p><p></p><p> nohut yerel bir cins.taarım baknlıgınd tescil aşamasında.satışı ve pazarına gelince kuş başı(desi) grubunda olup.mersin ticaret borsasında ve bu borsa belirler piyasayı ülkede.</p><p>7mm</p><p>8mm</p><p>8,5mm </p><p> diye alınır satılır.</p><p>alımında satımında ekiminden hasatına kadar sizlerle beraber oluyorum.</p><p>ülkedeki tüm yerli ve ithal nohutlar arasında en lezzetli ve tatlı ve %100 dogal ve oynanmamış şuan için tek çeşit.</p><p> diger iki çeşit den biri çogaltılmak üzere ve buyıl son ekim ve son denemesi yapılıyor.buda tescilde.</p><p> tam kışlıgın bilgilerini yakın bir zamanda açıklayacagım.az bir sabır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="köylü, post: 475115, member: 988"] [b]Ynt: nohut tohumu[/b] biçerdöverle veya makinalı hasata uygundur.boy ve tane olarak.burada tek sorun biçerdöverin ustası ve ayarı.bizim burlrdaa artık uzmanlaştılr.profosyönel şekilde biçim yapılıyor.çok yer gezdim biliyorum birçok yerlerde biçer ayarı ve tarla ekim tesviyesi uygulanmıyor ve sorun oluyor. nohutu ekmeden önce ilk tarla sürümü pullukla düzgün yapılmalı.dönek başları ve çizi sınları kazayagı tırmıkla ekimden önce düzeltilmeli veya işten kaçmayan yılmayan biriyseniz kazayagı veya tırmık çekilerek tesviye yapılır. sonra mübzerli ekim yapılır ve arkasınsa tırmık veya tesviye yaapacak bir alet olmalı. nohut 35-55 cm boyunda olur.canlı yeşil aksam 50-60 cm olur.ama ölünce yani kuruyunca 35 cm civarındaa olur.bu tüm nohut çeşitlerinde %99 unda aynıdır.nohutun boyu tarlanız ve sizlerin elinde. nohut yerel bir cins.taarım baknlıgınd tescil aşamasında.satışı ve pazarına gelince kuş başı(desi) grubunda olup.mersin ticaret borsasında ve bu borsa belirler piyasayı ülkede. 7mm 8mm 8,5mm diye alınır satılır. alımında satımında ekiminden hasatına kadar sizlerle beraber oluyorum. ülkedeki tüm yerli ve ithal nohutlar arasında en lezzetli ve tatlı ve %100 dogal ve oynanmamış şuan için tek çeşit. diger iki çeşit den biri çogaltılmak üzere ve buyıl son ekim ve son denemesi yapılıyor.buda tescilde. tam kışlıgın bilgilerini yakın bir zamanda açıklayacagım.az bir sabır. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Alım-Satım ve Yedek Parça
Alım - Satım
Tarım Ürünleri
nohut tohumu
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt