PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Alım-Satım ve Yedek Parça
Alım - Satım
Tarım Ürünleri
nohut tohumu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="köylü" data-source="post: 481331" data-attributes="member: 988"><p><strong>Ynt: nohut tohumu</strong></p><p></p><p>bakın arkadaşlar nohut 1,5 m yukarı 1 m de kök salgılar.tüm nohutlarda bu olur.</p><p> yumuşak bir toprakta çayırımsı yani tabanı sulu arazide dere kenarına yakın yerlerde nohut boyu ve dalı çok genişler ama zamanında yetmez.yetsede tat vermez.satım trendinde hasarlı diye tabir edilir.</p><p> ama taban bir arazide iyi bir toprak işlemede nohut boyları 50-60 cm olur.kurudumu 30-40 cm düşer.</p><p>benin 20 deker bir arazim var.dre kenarı taban sulu yeşil aksam boyu 120 cm kadar oluşuyor derden uzaklaştıkça boy 60-80 cm düşüyor.verimde 300 kğ çok üstünde veriyor.ama bu her tarlada olmaz.</p><p> eger nohut ekerseniz kıraç tarla hesabını unutmayınız.</p><p></p><p> kayserili çagatay nohutunun hasat ve tarla videosu sizleri kafasını karıştırmasın.videoyu iyi ve dikkatli izleyiniz tarlanın çayır ve taban sulu oldugunu zaten görürsünüz yabancı otlardan.</p><p> kıraçdaki hasat ile resimdeki yeşil nohut arasındaki farkı videoda izlkeyebilirsiniz. 9.ay olmuş hasat yeni oluyor.ve yeşil nohut hala 9 ayda yesşil.bu nohut yetmez kurumaz. bunu nohut ekenler özellikle eskiler çok iyi bilir.nohut taban suyunu ve nemini kuraklıkda çok sever buda denvamlı boylalnmasını dallanmasını ve çiçek açmasına döl vermesine sebeb olur ki bir dalı yeter bir dalı çiçek açar.</p><p> </p><p> siz tarlanıza bakın ve ekeceginiz nohutun tarlanızdaki verime bakınız.bu video çok adamı yakar.</p><p>nohutun tane verim kalitesi düşmüş iriliği düşmüş hasarlı bir durum.böyle bir nohut nohut 250 kğ veriyorsa bu şekilde çok az vermiş.biz bu 200-250 kğ kıraç arazilerden alıyoruz.taban arazilerde çayır özellikli arazilerden 300-357 kğ ürün alıyoruz.bir kısmıda tarla kalıyor yetişmiyor yeşil kalıyor.</p><p></p><p> <span style="color: red">unutmayınız her nohut cinsi önemli degil hepsi bu şekil boylanır böyle tarla ve ekimde.tabanına azda gübre verdimi süper olur.ama gübre toprak analizine ve ogunkü iklim şartı göz önüne alınarak atılmalı.bilinçli bir ekim böyle şov yaptırır.bu yüzden bilinçli ekmek bilinçli tohum kullanmak gerekir.nohut her yerde satılır tohum heryerde satılmaz.tüccara nohut satılır tohum alınmaz.bilgin gördügün tohum sa tarla hastalanmadıgını gör müşsen al ek.yada devletten alacaksınız.özel tohum şirketlerine ben güvenmiyorum vede güvenmedim hiç bir zaman da almadım yanlarından geçmedim.tarım bakanlıgının verilerini dikkate alın.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="köylü, post: 481331, member: 988"] [b]Ynt: nohut tohumu[/b] bakın arkadaşlar nohut 1,5 m yukarı 1 m de kök salgılar.tüm nohutlarda bu olur. yumuşak bir toprakta çayırımsı yani tabanı sulu arazide dere kenarına yakın yerlerde nohut boyu ve dalı çok genişler ama zamanında yetmez.yetsede tat vermez.satım trendinde hasarlı diye tabir edilir. ama taban bir arazide iyi bir toprak işlemede nohut boyları 50-60 cm olur.kurudumu 30-40 cm düşer. benin 20 deker bir arazim var.dre kenarı taban sulu yeşil aksam boyu 120 cm kadar oluşuyor derden uzaklaştıkça boy 60-80 cm düşüyor.verimde 300 kğ çok üstünde veriyor.ama bu her tarlada olmaz. eger nohut ekerseniz kıraç tarla hesabını unutmayınız. kayserili çagatay nohutunun hasat ve tarla videosu sizleri kafasını karıştırmasın.videoyu iyi ve dikkatli izleyiniz tarlanın çayır ve taban sulu oldugunu zaten görürsünüz yabancı otlardan. kıraçdaki hasat ile resimdeki yeşil nohut arasındaki farkı videoda izlkeyebilirsiniz. 9.ay olmuş hasat yeni oluyor.ve yeşil nohut hala 9 ayda yesşil.bu nohut yetmez kurumaz. bunu nohut ekenler özellikle eskiler çok iyi bilir.nohut taban suyunu ve nemini kuraklıkda çok sever buda denvamlı boylalnmasını dallanmasını ve çiçek açmasına döl vermesine sebeb olur ki bir dalı yeter bir dalı çiçek açar. siz tarlanıza bakın ve ekeceginiz nohutun tarlanızdaki verime bakınız.bu video çok adamı yakar. nohutun tane verim kalitesi düşmüş iriliği düşmüş hasarlı bir durum.böyle bir nohut nohut 250 kğ veriyorsa bu şekilde çok az vermiş.biz bu 200-250 kğ kıraç arazilerden alıyoruz.taban arazilerde çayır özellikli arazilerden 300-357 kğ ürün alıyoruz.bir kısmıda tarla kalıyor yetişmiyor yeşil kalıyor. [color=red]unutmayınız her nohut cinsi önemli degil hepsi bu şekil boylanır böyle tarla ve ekimde.tabanına azda gübre verdimi süper olur.ama gübre toprak analizine ve ogunkü iklim şartı göz önüne alınarak atılmalı.bilinçli bir ekim böyle şov yaptırır.bu yüzden bilinçli ekmek bilinçli tohum kullanmak gerekir.nohut her yerde satılır tohum heryerde satılmaz.tüccara nohut satılır tohum alınmaz.bilgin gördügün tohum sa tarla hastalanmadıgını gör müşsen al ek.yada devletten alacaksınız.özel tohum şirketlerine ben güvenmiyorum vede güvenmedim hiç bir zaman da almadım yanlarından geçmedim.tarım bakanlıgının verilerini dikkate alın.[/color] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Alım-Satım ve Yedek Parça
Alım - Satım
Tarım Ürünleri
nohut tohumu
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt