PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Nohuttan Yoğurt Mayası yapımı (Tarif)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="ParaMiliter" data-source="post: 1015717" data-attributes="member: 53417"><p><a href="http://www.hassasanne.com/2013/11/25/nohuttan-yogurt-mayasi-nasil-yapilir-hassas-annemiz-filiz-sezen-anlatti/" target="_blank">http://www.hassasanne.com/2013/11/25/nohuttan-yogurt-mayasi-nasil-yapilir-hassas-annemiz-filiz-sezen-anlatti/</a></p><p></p><p>Önce sağlıklı olduğuna inandığımız sıcağa yakın ılık 2 bardak sütün içine 30 tane nohut konur, kavanozun kapağı kapatılır ve sıcak tutacak kazak, havlu, battaniye gibi bir şeyle sarılır ve 24 saat kadar oda sıcaklığında bekletilir.</p><p>24 saatin sonunda süzgeç veya temiz tülbentle süzerek nohutları ayırın ve atın. Süzgeçte kalan yoğurdumsu çökelti kullanacağımız maya oluyor. Sütle ezilerek bir litrelik kavanoz süte maya olarak yetiyor. Bunu normal maya gibi kullanıp ılık süte katalım ve yoğurdumuzu mayalayalım.</p><p>lde ettiğimiz bu mayadan oldukça kaliteli yoğurt elde ettik</p><p>5-6 kez mayaladıktan sonra tam olarak oluyormuş. İlkinde olmazsa pes etmeyin. Bence bulursanız organik nohuttan ve organik günlük sütten yapılırsa tam organik bir yoğurt elde etmiş oluruz.</p><p>Şu anda tatlı bir yoğurt ancak 6-7 mayalamadan sonra diğer yoğurtların tadına ulaşıldığını öğrendik.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ParaMiliter, post: 1015717, member: 53417"] [url]http://www.hassasanne.com/2013/11/25/nohuttan-yogurt-mayasi-nasil-yapilir-hassas-annemiz-filiz-sezen-anlatti/[/url] Önce sağlıklı olduğuna inandığımız sıcağa yakın ılık 2 bardak sütün içine 30 tane nohut konur, kavanozun kapağı kapatılır ve sıcak tutacak kazak, havlu, battaniye gibi bir şeyle sarılır ve 24 saat kadar oda sıcaklığında bekletilir. 24 saatin sonunda süzgeç veya temiz tülbentle süzerek nohutları ayırın ve atın. Süzgeçte kalan yoğurdumsu çökelti kullanacağımız maya oluyor. Sütle ezilerek bir litrelik kavanoz süte maya olarak yetiyor. Bunu normal maya gibi kullanıp ılık süte katalım ve yoğurdumuzu mayalayalım. lde ettiğimiz bu mayadan oldukça kaliteli yoğurt elde ettik 5-6 kez mayaladıktan sonra tam olarak oluyormuş. İlkinde olmazsa pes etmeyin. Bence bulursanız organik nohuttan ve organik günlük sütten yapılırsa tam organik bir yoğurt elde etmiş oluruz. Şu anda tatlı bir yoğurt ancak 6-7 mayalamadan sonra diğer yoğurtların tadına ulaşıldığını öğrendik. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Nohuttan Yoğurt Mayası yapımı (Tarif)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt