PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
normal bir ine 1 günde kaçkilo süt vere bilir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hacimmet" data-source="post: 234615" data-attributes="member: 17222"><p><strong>Ynt: normal bir ine 1 günde kaçkilo süt vere bilir?</strong></p><p></p><p>Haklısın arkadaşım meremer tozu katıyorlar yem rasyonlarına aslında işin doğrusu kuru dönemde kuru dönem yemi vermek son bir ay kalada süt yemi vermek günlük 6-7 kilo ama herkez başka başka söylüyor mesela veterinerin biri diyor doğum öncesi kalsiyumlu potasyumlu yemle beslemeyin vücut alışır tembellik yapar doğum sonrası kalsiyum üretmez ve felç olur diyorlar başka bir veterinerde direkt kalsiyum veriyor (50-100 gr) bunu doğum öncesi vur kalsiyum depolasın hayvan diyor tabiki bunlar araştırılarak bir sonuca varılmış kanılar ama bence kendi deneyimlerimizde önemli.</p><p> Mesela benim deneyimlerim bende yonca balyesi çok yiye bildiği kadar döküyorum kuru dönemdede aynı şekilde döküyorum düvelere 2-3 ay kala ineklere 1 ay kala günlük ortalama 8-10 kgr süt yemi döküyorum yoncada potasyum oranı çok yonca tüketimi fazla olduğu için doğum sonrası hayvanların göğsünde ödem oluşuyor (sertlik) ödem oluştuğu için ilk günler (yaklaşık bir hafta)göğüsten süt az geliyor sağım az yapıldığı için bence yani süt az çıktığı için felç riski azalıyor karşılaşmıyoruz.Ama bir hafta günde 4-5 defa sağım yapılıyor ve göğüse losyonla süreklimasaj yaptırıyoruz birde göğüs büyüdüğü için süt verimi yüksek oluyor.</p><p> Deneyimlerimi paylaşmak istedim arkadaşlar sizinde varsa paylaşın.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hacimmet, post: 234615, member: 17222"] [b]Ynt: normal bir ine 1 günde kaçkilo süt vere bilir?[/b] Haklısın arkadaşım meremer tozu katıyorlar yem rasyonlarına aslında işin doğrusu kuru dönemde kuru dönem yemi vermek son bir ay kalada süt yemi vermek günlük 6-7 kilo ama herkez başka başka söylüyor mesela veterinerin biri diyor doğum öncesi kalsiyumlu potasyumlu yemle beslemeyin vücut alışır tembellik yapar doğum sonrası kalsiyum üretmez ve felç olur diyorlar başka bir veterinerde direkt kalsiyum veriyor (50-100 gr) bunu doğum öncesi vur kalsiyum depolasın hayvan diyor tabiki bunlar araştırılarak bir sonuca varılmış kanılar ama bence kendi deneyimlerimizde önemli. Mesela benim deneyimlerim bende yonca balyesi çok yiye bildiği kadar döküyorum kuru dönemdede aynı şekilde döküyorum düvelere 2-3 ay kala ineklere 1 ay kala günlük ortalama 8-10 kgr süt yemi döküyorum yoncada potasyum oranı çok yonca tüketimi fazla olduğu için doğum sonrası hayvanların göğsünde ödem oluşuyor (sertlik) ödem oluştuğu için ilk günler (yaklaşık bir hafta)göğüsten süt az geliyor sağım az yapıldığı için bence yani süt az çıktığı için felç riski azalıyor karşılaşmıyoruz.Ama bir hafta günde 4-5 defa sağım yapılıyor ve göğüse losyonla süreklimasaj yaptırıyoruz birde göğüs büyüdüğü için süt verimi yüksek oluyor. Deneyimlerimi paylaşmak istedim arkadaşlar sizinde varsa paylaşın. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
normal bir ine 1 günde kaçkilo süt vere bilir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt