PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
odeska (ukrayna) buğdayı hakkında düşünceleriniz
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sengin39" data-source="post: 855886" data-attributes="member: 51117"><p><strong>Ynt: odeska (ukrayna) buğdayı hakkında düşünceleriniz</strong></p><p></p><p>Kırklareli kofçaz topçular köyünde bu yıl deneme imkanım oldu kumsal toprakta. Buğday taneleri ince olduğu için 24-25 kg ayarında ekim ayarı yaptık fakat 33 kg gibi ortalamada ekim yapıldı. Nadas toprakta 16 kg 20-20 alt gübre 12 kg üre ve 12 kg 26 lık nitrat gübreleri kullanıldı. Güz döneminde 1 defa hammer ile ot ilaçlaması yapıldı. Havaların yağışlı gitmesi bu yıl avantajımıza oldu. Buğdayda haziran başı yaptığım kontrolde ortalama 80-90 tane olduğunu gördüm boyu da 105 santim üzerinde ve tarlada yabancı ot yok denecek kadar az, pas vs hastalık yok tanelerin dolu olduğunu gördüm. Normalde 150-350 kg ortalaması olan arazilerimizde örnek tarla olduğunu düşünüyorum ve 500 - 700 kg aralığında verim vereceği kanaatindeyim. Önümüzdeki yıl 200 dönüm arazide bu buğdayı işleyeceğim bölgemizde ekim yapacak olan çiftçilerimize kesinlikle öneririm. ekimde 23-24 kg yı geçmemelerini tavsiye olunur. Hasat döneminde aldığım verimi de buradan paylaşacağım...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sengin39, post: 855886, member: 51117"] [b]Ynt: odeska (ukrayna) buğdayı hakkında düşünceleriniz[/b] Kırklareli kofçaz topçular köyünde bu yıl deneme imkanım oldu kumsal toprakta. Buğday taneleri ince olduğu için 24-25 kg ayarında ekim ayarı yaptık fakat 33 kg gibi ortalamada ekim yapıldı. Nadas toprakta 16 kg 20-20 alt gübre 12 kg üre ve 12 kg 26 lık nitrat gübreleri kullanıldı. Güz döneminde 1 defa hammer ile ot ilaçlaması yapıldı. Havaların yağışlı gitmesi bu yıl avantajımıza oldu. Buğdayda haziran başı yaptığım kontrolde ortalama 80-90 tane olduğunu gördüm boyu da 105 santim üzerinde ve tarlada yabancı ot yok denecek kadar az, pas vs hastalık yok tanelerin dolu olduğunu gördüm. Normalde 150-350 kg ortalaması olan arazilerimizde örnek tarla olduğunu düşünüyorum ve 500 - 700 kg aralığında verim vereceği kanaatindeyim. Önümüzdeki yıl 200 dönüm arazide bu buğdayı işleyeceğim bölgemizde ekim yapacak olan çiftçilerimize kesinlikle öneririm. ekimde 23-24 kg yı geçmemelerini tavsiye olunur. Hasat döneminde aldığım verimi de buradan paylaşacağım... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
odeska (ukrayna) buğdayı hakkında düşünceleriniz
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt