PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Massey Ferguson
Teknik Bilgiler-Yorumlar
Organik tarım yalanı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="soner2222" data-source="post: 1316820" data-attributes="member: 83988"><p>1. GDO’lu olmayan yani genetiği değiştirilmiş olmayan nasıl bir ürün yetiştireceksiniz? Bugün ektiğimiz her şey, yetiştirdiğimiz her hayvan yapay bir seçilimle yaratılmış kültür ürünleridir. Yani zaten GDO’ludur.</p><p>2.Vücuda giren yabancı maddeler değil, kalıtım yapan maddeler kanserojene dönüşebilir. Bu “sözde organik” olan birçok üründe de var.</p><p>3. “Organik” olmayan ürünlerin kimyasallarla oluşturulduğu söylenir. Dünyadaki herşey kimyasaldır. Herşey moleküllerden oluşur. Yani suni gübre de hayvan gübresi de kimyasaldır.</p><p>4. Kapitalizm üretim baskısıdır. Toplam üretim ve verimlilikte geride kaldığınız anda elenirsiniz. Yani biyolojik gerekçelerinden bağımsız sadece maddi olarak da bu insanları daha fazla üretmekten yani daha fazla yeni tohum, yapay gübre, tarım ilacı kullanmaktan alıkoyamazsınız.</p><p>5. “Organik” tarım üretimin düşmesi gıda fiyatlarının artması demektir. Bunun sonucunda merak ediyorum adgari ücretliler pahalı organik ürün mü yiyecek yoksa süper marketteki en ucuz ürünü mü? Unutmayalım ucuz satmanın yolu bol üretmektir.</p><p>6. “Organik” adı altında satılan ürünler kendi iddaları oranında bile organik değil. Bugün şartlarında bir kişi organik ürün üretemez. Suya, toprağa, havaya, tohuma katkı maddesi karışmaması gerek. Komşu köyden gelen rüzgar oranın GDO’lu havasını size taşıyabilir mesela. Yada kullandığınız suya tarım ilacı karışabilir. Tohumda GDO’lu olabilir. 2000 yıl önce genetiği değiştirilmiş bir buğday olabilir. Örneğin arazinizi işlerken kullandığınız mazot bir çok kimyasal katkı bulundurur ve bunlar havaya karışır vs. Büyükbaş hayvan dışkısının dünyada hava kirliliğindeki en büyük etkenlerden biri olduğu düşünülünce ne organik be değil kafa karışabilir.</p><p>7. Organik tarım denilen şey değil de organik tarım fikrini satmak para kazandırıyor gibi geldi bana. Tıpkı küresel ısınma fikrini satmak gibi, yada ultra güvenli alarm sistemlerini satmak gibi vs.</p><p>8. Bu işten para kazananlar var mı dersen mutlaka var. Ama bu tüketicinin bilinçsizliği ile ilgili bence ve böyle sürmeyecektir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="soner2222, post: 1316820, member: 83988"] 1. GDO’lu olmayan yani genetiği değiştirilmiş olmayan nasıl bir ürün yetiştireceksiniz? Bugün ektiğimiz her şey, yetiştirdiğimiz her hayvan yapay bir seçilimle yaratılmış kültür ürünleridir. Yani zaten GDO’ludur. 2.Vücuda giren yabancı maddeler değil, kalıtım yapan maddeler kanserojene dönüşebilir. Bu “sözde organik” olan birçok üründe de var. 3. “Organik” olmayan ürünlerin kimyasallarla oluşturulduğu söylenir. Dünyadaki herşey kimyasaldır. Herşey moleküllerden oluşur. Yani suni gübre de hayvan gübresi de kimyasaldır. 4. Kapitalizm üretim baskısıdır. Toplam üretim ve verimlilikte geride kaldığınız anda elenirsiniz. Yani biyolojik gerekçelerinden bağımsız sadece maddi olarak da bu insanları daha fazla üretmekten yani daha fazla yeni tohum, yapay gübre, tarım ilacı kullanmaktan alıkoyamazsınız. 5. “Organik” tarım üretimin düşmesi gıda fiyatlarının artması demektir. Bunun sonucunda merak ediyorum adgari ücretliler pahalı organik ürün mü yiyecek yoksa süper marketteki en ucuz ürünü mü? Unutmayalım ucuz satmanın yolu bol üretmektir. 6. “Organik” adı altında satılan ürünler kendi iddaları oranında bile organik değil. Bugün şartlarında bir kişi organik ürün üretemez. Suya, toprağa, havaya, tohuma katkı maddesi karışmaması gerek. Komşu köyden gelen rüzgar oranın GDO’lu havasını size taşıyabilir mesela. Yada kullandığınız suya tarım ilacı karışabilir. Tohumda GDO’lu olabilir. 2000 yıl önce genetiği değiştirilmiş bir buğday olabilir. Örneğin arazinizi işlerken kullandığınız mazot bir çok kimyasal katkı bulundurur ve bunlar havaya karışır vs. Büyükbaş hayvan dışkısının dünyada hava kirliliğindeki en büyük etkenlerden biri olduğu düşünülünce ne organik be değil kafa karışabilir. 7. Organik tarım denilen şey değil de organik tarım fikrini satmak para kazandırıyor gibi geldi bana. Tıpkı küresel ısınma fikrini satmak gibi, yada ultra güvenli alarm sistemlerini satmak gibi vs. 8. Bu işten para kazananlar var mı dersen mutlaka var. Ama bu tüketicinin bilinçsizliği ile ilgili bence ve böyle sürmeyecektir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Massey Ferguson
Teknik Bilgiler-Yorumlar
Organik tarım yalanı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt