PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Organik Tarım
ORGANİK TARIM
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ofas" data-source="post: 1006319" data-attributes="member: 20560"><p>Organik tarım mevzusu alengirli bir konu.</p><p></p><p>Bir kere hayvan gübresi atıyorum, ilaç atmıyorum dolayısı ile benim yetiştirdiğim organik sadece belgem yok demek doğru değil.</p><p>Siz organik yapıyorum derken komşunuz İlaç kullanıyor ve bu ilaç rüzgarla size geliyorsa bu faul.</p><p></p><p>Siz müracaat ediyorsunuz. Firma ile anlaşıyorsunuz onun söylediği şartlara uyuyorsunuz sonuçta çıkan ürün organik olacak diye bir şart yok. Siz iş sonunda hasat edilen ürünü laboratuvarda test sonucu temiz çıkarsa organik sertifikası alabilirsiniz.</p><p></p><p>Ben konuyu 3-4 sene önce araştırdım.</p><p></p><p>3 seçenek var.</p><p>Organik tarım,</p><p>iyi tarım uygulaması,</p><p>Klasik sistem üretim.</p><p></p><p>Hangisini yapacağınıza siz karar vereceksiniz.</p><p></p><p>Bu 3 üretimde en düşük verim ve en düşük albeni organik tarımda. İyi tarım uygulaması ile verim klasik sistemin biraz altında kalabilir. Fakat iyi tarım uygulaması ile organik arasındaki fark daha çok olacaktır.</p><p></p><p>İyi tarımda ruhsatlı ilacı dozunda kullanırsınız ilaçlama hasat tarihne dikkat edersiniz, çöp kutusu wc gibi şartları var en sonunda yine analiz.</p><p></p><p>Atalarımız "Kör alıcının kör satıcısı olur" demişler. Siz üretirken "verime, albeniye karşı kör" olursunuz daha sonrada ortaya çıkan ürünü "fiyat körü" bir müşteri bulup satarsanız gül gibi geçinir gidersiniz.</p><p></p><p>Yani meseleye ticari bakarsanız pazarın arz-talep dengesine bakmalısınız. Yok amaç bu ülke vatandaşı ne olursa olsun sağlıklı beslenmeli derseniz o zaman seçenek belli.</p><p>Umarım açıklayıcı anlatabilmişimdir.</p><p></p><p>Karar sizin...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ofas, post: 1006319, member: 20560"] Organik tarım mevzusu alengirli bir konu. Bir kere hayvan gübresi atıyorum, ilaç atmıyorum dolayısı ile benim yetiştirdiğim organik sadece belgem yok demek doğru değil. Siz organik yapıyorum derken komşunuz İlaç kullanıyor ve bu ilaç rüzgarla size geliyorsa bu faul. Siz müracaat ediyorsunuz. Firma ile anlaşıyorsunuz onun söylediği şartlara uyuyorsunuz sonuçta çıkan ürün organik olacak diye bir şart yok. Siz iş sonunda hasat edilen ürünü laboratuvarda test sonucu temiz çıkarsa organik sertifikası alabilirsiniz. Ben konuyu 3-4 sene önce araştırdım. 3 seçenek var. Organik tarım, iyi tarım uygulaması, Klasik sistem üretim. Hangisini yapacağınıza siz karar vereceksiniz. Bu 3 üretimde en düşük verim ve en düşük albeni organik tarımda. İyi tarım uygulaması ile verim klasik sistemin biraz altında kalabilir. Fakat iyi tarım uygulaması ile organik arasındaki fark daha çok olacaktır. İyi tarımda ruhsatlı ilacı dozunda kullanırsınız ilaçlama hasat tarihne dikkat edersiniz, çöp kutusu wc gibi şartları var en sonunda yine analiz. Atalarımız "Kör alıcının kör satıcısı olur" demişler. Siz üretirken "verime, albeniye karşı kör" olursunuz daha sonrada ortaya çıkan ürünü "fiyat körü" bir müşteri bulup satarsanız gül gibi geçinir gidersiniz. Yani meseleye ticari bakarsanız pazarın arz-talep dengesine bakmalısınız. Yok amaç bu ülke vatandaşı ne olursa olsun sağlıklı beslenmeli derseniz o zaman seçenek belli. Umarım açıklayıcı anlatabilmişimdir. Karar sizin... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Organik Tarım
ORGANİK TARIM
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt