PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
Organomineral Lentomix Gübre
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Mehmet-42" data-source="post: 1277290" data-attributes="member: 74007"><p>Organominarel gübre kimyasal gübre ile organik gübrelerin harmanlanmış halidir.15-15-15,20-20-0,dap gibi gübrelerin dolgu maddesi çakıl taşı gibi maddelerdir.Sizin gübrelerde ise dolgu maddesi olarak genelde leonarditin ham halini kullanırlar.Leonarditin ham hali faydalı olabilmesi için yüksek dozlarda ve birbirini takip eden devamlı kullanımlarda ortaya çıkar.Birde leonarditin işlenip hümik ve fulvik asidi daha kısa sürede açığa çıkaran daha hızlı bir şekilde toprağa karışan ve bitkiye kısa sürede faydalı olan ve ürüne göre amonyum azotu,çinko,amino asit içeren çeşitleri vardır..Sizin gübrenizde ise açıkçası leonarditin ham halini kullanıldığını düşünüyorum.Yarısi dolgu maddesi olsa bile dekara en fazla 20 kg leonardit atmış olursunuz.Buda çok bir anlam ifade etmez ama hiç yoktan iyidir.Maliyet hesabını yapmak için fiyatını sormuştum.15-15-15+zn gübresini ton fiyatı 2000 tl olarak düşünürsek aldığınız gübrede azot fosfor ve potasyumun değeri 1335 tl ediyor.Çünkü 10-10-10 gübresinden 40 kg verdiğinizde dekara 10 kg azot 10 kg P2O5 ve 10 kg K2O düşüyor.15-15-15 gübresinden dekara 27 kg atmış gibi gübreleme yapmış oluyorsunuz .Yani ton fiyatı 1335 tl üzerindeki verdiğiniz parayı leonardite vermiş oluyorsunuz.Dekar hesabı gidecek olursak dekara gübre değeri 40 kg *1.335= 53.4 tl olan organominarel gübre atıyorsunuz.53.4 tl üzerinde verdiğiniz her para leonardite gitmiş oluyor.Eğer bu ürünün tonunu 2200 tlden aldığınızi varsayarsak dekara maliyetiniz 40kg *2.2=88 tl yapar.88-53=35 tl leoanardite verirmişsiniz demek anlamına geliyor.Benim fikrime göre bu 35 tl daha güzel şekilde değerlendirebilir.Örnek verecek olursak dekara 10 kg bu ürün çeşitlerinden ve 27 kg 15-15-15+zn vermiş olsaydınız yine aynı maliyete daha güzel bir gübreleme yapmış olabilirdiniz.Ürünü kötülemiyorum yanlış anlamayın almışken kullanın.Henüz atmadıysanız dekara 40 kg bu ürünün yanına 15 kg 15-15-15+ZN ilave edin.Benim yorumum bu yönde umarım kafanızın karıştığı nokta olmamıştır.[ATTACH]37121[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mehmet-42, post: 1277290, member: 74007"] Organominarel gübre kimyasal gübre ile organik gübrelerin harmanlanmış halidir.15-15-15,20-20-0,dap gibi gübrelerin dolgu maddesi çakıl taşı gibi maddelerdir.Sizin gübrelerde ise dolgu maddesi olarak genelde leonarditin ham halini kullanırlar.Leonarditin ham hali faydalı olabilmesi için yüksek dozlarda ve birbirini takip eden devamlı kullanımlarda ortaya çıkar.Birde leonarditin işlenip hümik ve fulvik asidi daha kısa sürede açığa çıkaran daha hızlı bir şekilde toprağa karışan ve bitkiye kısa sürede faydalı olan ve ürüne göre amonyum azotu,çinko,amino asit içeren çeşitleri vardır..Sizin gübrenizde ise açıkçası leonarditin ham halini kullanıldığını düşünüyorum.Yarısi dolgu maddesi olsa bile dekara en fazla 20 kg leonardit atmış olursunuz.Buda çok bir anlam ifade etmez ama hiç yoktan iyidir.Maliyet hesabını yapmak için fiyatını sormuştum.15-15-15+zn gübresini ton fiyatı 2000 tl olarak düşünürsek aldığınız gübrede azot fosfor ve potasyumun değeri 1335 tl ediyor.Çünkü 10-10-10 gübresinden 40 kg verdiğinizde dekara 10 kg azot 10 kg P2O5 ve 10 kg K2O düşüyor.15-15-15 gübresinden dekara 27 kg atmış gibi gübreleme yapmış oluyorsunuz .Yani ton fiyatı 1335 tl üzerindeki verdiğiniz parayı leonardite vermiş oluyorsunuz.Dekar hesabı gidecek olursak dekara gübre değeri 40 kg *1.335= 53.4 tl olan organominarel gübre atıyorsunuz.53.4 tl üzerinde verdiğiniz her para leonardite gitmiş oluyor.Eğer bu ürünün tonunu 2200 tlden aldığınızi varsayarsak dekara maliyetiniz 40kg *2.2=88 tl yapar.88-53=35 tl leoanardite verirmişsiniz demek anlamına geliyor.Benim fikrime göre bu 35 tl daha güzel şekilde değerlendirebilir.Örnek verecek olursak dekara 10 kg bu ürün çeşitlerinden ve 27 kg 15-15-15+zn vermiş olsaydınız yine aynı maliyete daha güzel bir gübreleme yapmış olabilirdiniz.Ürünü kötülemiyorum yanlış anlamayın almışken kullanın.Henüz atmadıysanız dekara 40 kg bu ürünün yanına 15 kg 15-15-15+ZN ilave edin.Benim yorumum bu yönde umarım kafanızın karıştığı nokta olmamıştır.[ATTACH]37121._xfImport[/ATTACH] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
Organomineral Lentomix Gübre
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt