PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Osmanlı'da Çevrecilik!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="isyankar1985" data-source="post: 1067416" data-attributes="member: 20799"><p>İnsanlıktan nasibini almamış, his, vicdan yoksulu bu insancıklardan farklı bir şey beklenemezdi. Ama Allah büyüktür. Dünyada düzen değişir, Allah İslâm'ı gene muzaffer kılar; Bilâl'e yaptığı işkenceyle Ümeyye Bin Halef, devran döner de kölesi Bilâl'in elinde can verir. Gün gelir de Allah, o zavallılara haklarını teslim eder.</p><p>Mehmet Âkif, şiirlerinde batıyı ve onun sözde medeniyetini ne güzel anlatıyor:</p><p></p><p>"Garb'ın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar; </p><p>Benim îman dolu göğsüm gibi serhaddim var. </p><p>Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir îmânı boğar, </p><p>«Medeniyyet! » dediğin tek dişi kalmış canavar?"</p><p></p><p>"Ah o yirminci asır yok mu, o mahlûk-i asîl, </p><p>Ne kadar gözdesi mevcûd ise, hakkıyle sefîl, </p><p>Kustu Mehmedciğin aylarca durup karşısına; </p><p>Döktü karnındaki esrârı hayâsızcasına. </p><p>Maske yırtılmasa hâlâ bize âfetti o yüz... </p><p>Medeniyyet denilen kahbe, hakikat, yüzsüz."</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="isyankar1985, post: 1067416, member: 20799"] İnsanlıktan nasibini almamış, his, vicdan yoksulu bu insancıklardan farklı bir şey beklenemezdi. Ama Allah büyüktür. Dünyada düzen değişir, Allah İslâm'ı gene muzaffer kılar; Bilâl'e yaptığı işkenceyle Ümeyye Bin Halef, devran döner de kölesi Bilâl'in elinde can verir. Gün gelir de Allah, o zavallılara haklarını teslim eder. Mehmet Âkif, şiirlerinde batıyı ve onun sözde medeniyetini ne güzel anlatıyor: "Garb'ın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar; Benim îman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir îmânı boğar, «Medeniyyet! » dediğin tek dişi kalmış canavar?" "Ah o yirminci asır yok mu, o mahlûk-i asîl, Ne kadar gözdesi mevcûd ise, hakkıyle sefîl, Kustu Mehmedciğin aylarca durup karşısına; Döktü karnındaki esrârı hayâsızcasına. Maske yırtılmasa hâlâ bize âfetti o yüz... Medeniyyet denilen kahbe, hakikat, yüzsüz." [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Osmanlı'da Çevrecilik!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt