PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Ot tan slaj olur mu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="HassaN20" data-source="post: 836946" data-attributes="member: 48274"><p><strong>Ynt: Ot tan slaj olur mu</strong></p><p></p><p></p><p>Bunlar hep nem ile alakalı bknz...</p><p></p><p>Ömer Matlı Akademi Eğitim Uzmanları:</p><p></p><p>Silajı yapılacak bitkinin nemi % 60-65 seviyelerinde olmalıdır. Bunu şöyle anlayabiliriz: bir tutam otu avucumuza alıp sıkarız eğer 2-3 damla su çıkıyorsa çok nemlidir ya da hiç su çıkmayıp avucumuzu gevşettiğimizde otlar eski haline dönüyorsa çok kuru demektir. Eğer baklagil ( fiğ, yonca, bezelye vb.) otlarından silaj yapacaksak olgunlaşmayı sağlamak için melas, tahıl veya olgunlaşma bakterileri kullanılması faydalı olacaktır. Baklagil otlarından silaj yapacaksak herhangi bir katkıya gerek yoktur. Buğdaygil otlarının tanelerinde hamur olum dönemi olması silajın besleyici değerini arttıracak bir diğer faktördür. Otların parça uzunluğu da 4-6 cm. civarında olmalıdır. Tüm silajların yapımında ezme işleminin silajın içinde hava kalmayacak şekilde ve örtme işleminin de silajın hava ile temasını kesecek şekilde yapılması çok önemlidir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="HassaN20, post: 836946, member: 48274"] [b]Ynt: Ot tan slaj olur mu[/b] Bunlar hep nem ile alakalı bknz... Ömer Matlı Akademi Eğitim Uzmanları: Silajı yapılacak bitkinin nemi % 60-65 seviyelerinde olmalıdır. Bunu şöyle anlayabiliriz: bir tutam otu avucumuza alıp sıkarız eğer 2-3 damla su çıkıyorsa çok nemlidir ya da hiç su çıkmayıp avucumuzu gevşettiğimizde otlar eski haline dönüyorsa çok kuru demektir. Eğer baklagil ( fiğ, yonca, bezelye vb.) otlarından silaj yapacaksak olgunlaşmayı sağlamak için melas, tahıl veya olgunlaşma bakterileri kullanılması faydalı olacaktır. Baklagil otlarından silaj yapacaksak herhangi bir katkıya gerek yoktur. Buğdaygil otlarının tanelerinde hamur olum dönemi olması silajın besleyici değerini arttıracak bir diğer faktördür. Otların parça uzunluğu da 4-6 cm. civarında olmalıdır. Tüm silajların yapımında ezme işleminin silajın içinde hava kalmayacak şekilde ve örtme işleminin de silajın hava ile temasını kesecek şekilde yapılması çok önemlidir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Ot tan slaj olur mu
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt