PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
Otu Islatırsak? (Ot kurtarma operasyonu)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 856104" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: Otu Islatırsak? (Ot kurtarma operasyonu)</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Hiç biçilmemesi elbette dahi iyi ama öte yandan biçimi bu kadar geçe kalmış otun da besin değeri çok ama çok düşüyor. Bu nedenle ya olan oldu deyip hemen, vakit kaybetmeden biçilmeli, ya da tohumluk olarak bırakılmalı. </p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Ufuk Abi o makinalardan alma niyetim vardı bu yıl. Yerden otu alıyor, rulo balya yapıyor, streçe sarıp bırakıyor. Hepsi tek makinada. Fiyatları çok yüksek olduğu, ayrıca tutup tutmayacağını bilemediğimiz için erteledik. Eğer alsaymışız çok güzel iş yapacakmışız. </p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Biçilmiş olan her ot bir şekilde kurur. Ama ne kadar zamanda? Ne kadar zararla? Soru bu.</p><p></p><p>Burda önemli olan otu küflendirmeden, kızıştırmadan, karartmadan kurutabilmek. Bunun için de otun toprak ile temas eden yüzeylerinde mantar ve bakteri oluşumunu kesmek gerekiyor. Bunun da tek yolu otun hem altını, hem üstünü en hızlı şekilde, ayrıca eş zamanlı kurutmak. </p><p></p><p>Alt-üst etmezseniz (yani çevirmezseniz) üst kurur, alt kurumaz yada çok geç kurur. </p><p>Alt üst ederseniz (yani çevirirseniz) alt da üst de kurur, doğal olarak yukarıdaki seçeneğe göre 2 kat hızla kurur. Zararınız azalır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 856104, member: 21067"] [b]Ynt: Otu Islatırsak? (Ot kurtarma operasyonu)[/b] Hiç biçilmemesi elbette dahi iyi ama öte yandan biçimi bu kadar geçe kalmış otun da besin değeri çok ama çok düşüyor. Bu nedenle ya olan oldu deyip hemen, vakit kaybetmeden biçilmeli, ya da tohumluk olarak bırakılmalı. Ufuk Abi o makinalardan alma niyetim vardı bu yıl. Yerden otu alıyor, rulo balya yapıyor, streçe sarıp bırakıyor. Hepsi tek makinada. Fiyatları çok yüksek olduğu, ayrıca tutup tutmayacağını bilemediğimiz için erteledik. Eğer alsaymışız çok güzel iş yapacakmışız. Biçilmiş olan her ot bir şekilde kurur. Ama ne kadar zamanda? Ne kadar zararla? Soru bu. Burda önemli olan otu küflendirmeden, kızıştırmadan, karartmadan kurutabilmek. Bunun için de otun toprak ile temas eden yüzeylerinde mantar ve bakteri oluşumunu kesmek gerekiyor. Bunun da tek yolu otun hem altını, hem üstünü en hızlı şekilde, ayrıca eş zamanlı kurutmak. Alt-üst etmezseniz (yani çevirmezseniz) üst kurur, alt kurumaz yada çok geç kurur. Alt üst ederseniz (yani çevirirseniz) alt da üst de kurur, doğal olarak yukarıdaki seçeneğe göre 2 kat hızla kurur. Zararınız azalır. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
Otu Islatırsak? (Ot kurtarma operasyonu)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt