PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
pancar kotası
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ali_kockaya" data-source="post: 219966" data-attributes="member: 7396"><p><strong>Ynt: pancar kotası</strong></p><p></p><p> senin anlattığın şeyler bir ara buralardada mevcuttu.ben artık pancar ekmediğim için şu anki durumu tam bilmiyorum.</p><p></p><p>yani şöyle idi. adam da arazi yetersiz.ama 1000 ton kota yazdırıyor.bahardan para dağıtmaya başlıyor.örneğin sana 2000 tl para veriyor.güya faiz almıyor ama ekim ayında tonu 40 liradan 50 ton pancar getireceksin.diyor.mesela çiftçi traktör almış ödeyememiş.yada para lazım olmuş.bunların kucağına düşüyor.ayrıca bu zaatların kamyonu da olur.hem nakliyeden kazanır.hemde kotanın dolması riske girince gider konya dan yada nerede varsa pancar bulur gelir.pancar çavuşu denen görevlileler de bu dönen dolapları iyi bilir.bazen kantarda çalışanlar bile bu zaatların kotası dolmazsa pancar bulmak için seferber olurlardı.eskiden.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ali_kockaya, post: 219966, member: 7396"] [b]Ynt: pancar kotası[/b] senin anlattığın şeyler bir ara buralardada mevcuttu.ben artık pancar ekmediğim için şu anki durumu tam bilmiyorum. yani şöyle idi. adam da arazi yetersiz.ama 1000 ton kota yazdırıyor.bahardan para dağıtmaya başlıyor.örneğin sana 2000 tl para veriyor.güya faiz almıyor ama ekim ayında tonu 40 liradan 50 ton pancar getireceksin.diyor.mesela çiftçi traktör almış ödeyememiş.yada para lazım olmuş.bunların kucağına düşüyor.ayrıca bu zaatların kamyonu da olur.hem nakliyeden kazanır.hemde kotanın dolması riske girince gider konya dan yada nerede varsa pancar bulur gelir.pancar çavuşu denen görevlileler de bu dönen dolapları iyi bilir.bazen kantarda çalışanlar bile bu zaatların kotası dolmazsa pancar bulmak için seferber olurlardı.eskiden. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
pancar kotası
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt