PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
***Pancar Yasak, NBŞ Serbest***
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="manas" data-source="post: 1143713" data-attributes="member: 4065"><p>anladıgım kadarıyla hıc bırınız olaya hakım degılsınız</p><p> 2002 de seker kanunu cıktı akapeden oncekı koalısyon hukumeı tarafından yapıldı buna gore nbş yanı nısasta bazlı seker kullanımı /10 la sınırlandı ama bu oran meclıs degılde sadece bakanlar kurulu kararıyla /50 arttırabılır veya dusurulur ıbaresı konuldu (/10 kısma /50 ındırım veya bınırım) </p><p> akape ıktıdara geldı bakanlar kurulu kurulur kurulmaz u oran arttırıldı ve uretıcının kotasından / 5 gıddı</p><p>bunu saglayan zamanın abd baskanı buş mudur buştmudur karacabeyde glıkoz fb kurmak ve bırkac ac bakana rant saglamakdan gectı yanı zamanın bakanı geberesıce unakıtan sayesınde bu kota falazıyla asıldı</p><p> sonra yandaslar turedı ülker gibi kendı bunyesınde mısır sıkma fb sı kurdu mısır zaten gdo lu ıthal ınsan hayatının onemı var yeterkı yandas para kazansn gostermelık cezalar torba yasalarla affa ugruyor buyuk uretıcıler servetlerıne servet katıyor</p><p> kota a b c dıye 3 e ayrılıyor </p><p>a kotası sana aıt olan tonaj mıktarı </p><p>b kotası a kotasına ılaveten yuzdelık fazla uretım kotası demek yıllara uretıme gore degısıyor fıyatlandırma ona gore degısıyor</p><p>fıyat konusu 16 polara kadar taban fıyat ustune her polar ıcın fb kendı acıkladıkları fıyat uygulanıyor</p><p>ckotası tamamen uretım fazlası c kotasından uretılen seker yurt ıcınde satılamaz ıhracata tesvık ıcın devlet subvanse eder ama taban fıyatın yarısı kadardır </p><p> asıl konu uretmekte degıl pazarlamakda ve pazarlarken bunu 3 bes serefsız rantcıya peşkek cekmemekte </p><p>hukumet pancar fıyatını acıklarken yurt dısındakı ıslenmıs seker ton fıyatına bakar ortalama 600 usd arasında oynar bu fıyat ama ne hkmetse cıftcıye malıyet hesabı masa basında yapılır </p><p> mısalen </p><p>mazot</p><p>gubre </p><p>sulama (kendım adıma konusuyum 80 yuz fıskıye basan kuyunun saat malıyetı 27 ıla 30 lıra arası degısıyor)</p><p>ıscılık naklıye vs eksıklerıde pancarcı arkadaslar tamamlasın</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="manas, post: 1143713, member: 4065"] anladıgım kadarıyla hıc bırınız olaya hakım degılsınız 2002 de seker kanunu cıktı akapeden oncekı koalısyon hukumeı tarafından yapıldı buna gore nbş yanı nısasta bazlı seker kullanımı /10 la sınırlandı ama bu oran meclıs degılde sadece bakanlar kurulu kararıyla /50 arttırabılır veya dusurulur ıbaresı konuldu (/10 kısma /50 ındırım veya bınırım) akape ıktıdara geldı bakanlar kurulu kurulur kurulmaz u oran arttırıldı ve uretıcının kotasından / 5 gıddı bunu saglayan zamanın abd baskanı buş mudur buştmudur karacabeyde glıkoz fb kurmak ve bırkac ac bakana rant saglamakdan gectı yanı zamanın bakanı geberesıce unakıtan sayesınde bu kota falazıyla asıldı sonra yandaslar turedı ülker gibi kendı bunyesınde mısır sıkma fb sı kurdu mısır zaten gdo lu ıthal ınsan hayatının onemı var yeterkı yandas para kazansn gostermelık cezalar torba yasalarla affa ugruyor buyuk uretıcıler servetlerıne servet katıyor kota a b c dıye 3 e ayrılıyor a kotası sana aıt olan tonaj mıktarı b kotası a kotasına ılaveten yuzdelık fazla uretım kotası demek yıllara uretıme gore degısıyor fıyatlandırma ona gore degısıyor fıyat konusu 16 polara kadar taban fıyat ustune her polar ıcın fb kendı acıkladıkları fıyat uygulanıyor ckotası tamamen uretım fazlası c kotasından uretılen seker yurt ıcınde satılamaz ıhracata tesvık ıcın devlet subvanse eder ama taban fıyatın yarısı kadardır asıl konu uretmekte degıl pazarlamakda ve pazarlarken bunu 3 bes serefsız rantcıya peşkek cekmemekte hukumet pancar fıyatını acıklarken yurt dısındakı ıslenmıs seker ton fıyatına bakar ortalama 600 usd arasında oynar bu fıyat ama ne hkmetse cıftcıye malıyet hesabı masa basında yapılır mısalen mazot gubre sulama (kendım adıma konusuyum 80 yuz fıskıye basan kuyunun saat malıyetı 27 ıla 30 lıra arası degısıyor) ıscılık naklıye vs eksıklerıde pancarcı arkadaslar tamamlasın [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
***Pancar Yasak, NBŞ Serbest***
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt