PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Tümosan
Parlayan mi? Onallar mı? Agrotek mi? U tipi mi? X tipi mi?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="8066" data-source="post: 1370496" data-attributes="member: 44"><p>U tip kollar benim düşüncem 18 metre ve üzeri için uygundur. Traktörün arkasından yanlara taşmaz. Ağır görünüyor ve de pahalıdır. Çünkü 5 yada 6 tane piston gereklidir sistemde. Traktörde 10-12 çıkış olması gerekir. Bu kadar çok çıkış hiçbir traktörde olmadığından arkaya bunları yönetecek selenoid valf ve elektrikli kontrol paneli eklenmelidir. Bunlar fiyatı epey şişirir. 12-15 metreye de uygulanabilir fakat X tip ve yatay kollar çok daha az maliyetli olduğundan onların yanında ekonomik kalmaz. Avrupa tarzı şekil durur. ilaçlamadan çok köyde hava atmaya daha müsaittir.</p><p></p><p>Mikserler oldukça faydalı icatlardır. Piyasada İtalyan Arag firmasının Niagara modelini Toyman plastik kopyalamıştır. Ordan temin edilebilir eğer elinizde bir makina varsa. Miksere alternatif olarak basit bir 15 litrelik kova alınır. Dereden alıcı hortumun ilk bağlandığı filtreye 3 yollu vana konur. Vananın bir ucuna dereden alıcı hortum diğer ucuna basit bir hortum bağlanır. Kovada hazırlanan karışım basit hortumla emdirilir işlem bitince dereden alıcıya geçilir. Böylece depo tepesine çıkmaya gerek kalmaz.</p><p></p><p>Elektrikli su regülatörleri pahalıdır. En bilineni İtalyan Aragtır. En ucuz modeli elektrikli 1250 euro, bir üst modeli elektronik Bravo 180 ise 2500 euro civarıdır. Parlayanda bu üniteler makinayla beraber sipariş verilirse 300 -500 euro daha ucuz oluyor. Sebebi de parlayanın kabin içine alınan üniteyi yerli olarak kullanmasındandır. Diğer markalar Geoline Tecomec ve bragliadır. Geoline nın galiba Tr de distribitörü artık yok. Braglia ise Araga göre biraz daha ucuz kalıyor. Bu üniteleri depoya takarken 2 extra delik daha açmak gerekir. Montajı zor değildir. Bunlar pahalı kalırsa fakir çiftçi işi olarak ise basit seviye selenoid valfler regülatörlerin üzerine takılır. Elektrikçide kablolaması ve kumanda kutusu yaptırılır. İş görür görmesine de ilaç makinası imalatı yapan birine bu valfleri kullansanıza dediğimde bana "ben kendime küfrettirmem abi" demişti. </p><p></p><p>Yatay denge pistonu bildiğimiz basit sıradan bir piston. Kolun bir tarafı zemine yakın kalınca siz içerden hidrolik kolla ters istikamette düzeltiyorsunuz. Yani otomatik bir sistem değil kullanıcı müdahalesi gerekir. </p><p></p><p>Önalların yeni çıkardığı bölüm ayarlı regülatörde her bölümün basıncını siz ayarlıyorsunuz. Normal bir regülatörde siz basıncı sabit ayarlasanız da bölümlere giden su basıncı farklı olur. Regülatörün önündeki o düğmeler, her bölümün basıncını aslında aynı tutmaya yarar.</p><p></p><p>Sizin istediğiniz Önallar Alfa U tip makina geçen sene şubat gibi 50bin tl idi elektrikli regülatör hariç. Eğer 15 metre iz bırakacaksanız onun yerine 1300 litre X tip kol bakmanız daha akıllıca. Çünkü her ikisinde depo dolu olunca aynı toplam ağırlıkla birinde 50 dönüm diğerinde 65 dönüm yer ilaçlarsınız.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="8066, post: 1370496, member: 44"] U tip kollar benim düşüncem 18 metre ve üzeri için uygundur. Traktörün arkasından yanlara taşmaz. Ağır görünüyor ve de pahalıdır. Çünkü 5 yada 6 tane piston gereklidir sistemde. Traktörde 10-12 çıkış olması gerekir. Bu kadar çok çıkış hiçbir traktörde olmadığından arkaya bunları yönetecek selenoid valf ve elektrikli kontrol paneli eklenmelidir. Bunlar fiyatı epey şişirir. 12-15 metreye de uygulanabilir fakat X tip ve yatay kollar çok daha az maliyetli olduğundan onların yanında ekonomik kalmaz. Avrupa tarzı şekil durur. ilaçlamadan çok köyde hava atmaya daha müsaittir. Mikserler oldukça faydalı icatlardır. Piyasada İtalyan Arag firmasının Niagara modelini Toyman plastik kopyalamıştır. Ordan temin edilebilir eğer elinizde bir makina varsa. Miksere alternatif olarak basit bir 15 litrelik kova alınır. Dereden alıcı hortumun ilk bağlandığı filtreye 3 yollu vana konur. Vananın bir ucuna dereden alıcı hortum diğer ucuna basit bir hortum bağlanır. Kovada hazırlanan karışım basit hortumla emdirilir işlem bitince dereden alıcıya geçilir. Böylece depo tepesine çıkmaya gerek kalmaz. Elektrikli su regülatörleri pahalıdır. En bilineni İtalyan Aragtır. En ucuz modeli elektrikli 1250 euro, bir üst modeli elektronik Bravo 180 ise 2500 euro civarıdır. Parlayanda bu üniteler makinayla beraber sipariş verilirse 300 -500 euro daha ucuz oluyor. Sebebi de parlayanın kabin içine alınan üniteyi yerli olarak kullanmasındandır. Diğer markalar Geoline Tecomec ve bragliadır. Geoline nın galiba Tr de distribitörü artık yok. Braglia ise Araga göre biraz daha ucuz kalıyor. Bu üniteleri depoya takarken 2 extra delik daha açmak gerekir. Montajı zor değildir. Bunlar pahalı kalırsa fakir çiftçi işi olarak ise basit seviye selenoid valfler regülatörlerin üzerine takılır. Elektrikçide kablolaması ve kumanda kutusu yaptırılır. İş görür görmesine de ilaç makinası imalatı yapan birine bu valfleri kullansanıza dediğimde bana "ben kendime küfrettirmem abi" demişti. Yatay denge pistonu bildiğimiz basit sıradan bir piston. Kolun bir tarafı zemine yakın kalınca siz içerden hidrolik kolla ters istikamette düzeltiyorsunuz. Yani otomatik bir sistem değil kullanıcı müdahalesi gerekir. Önalların yeni çıkardığı bölüm ayarlı regülatörde her bölümün basıncını siz ayarlıyorsunuz. Normal bir regülatörde siz basıncı sabit ayarlasanız da bölümlere giden su basıncı farklı olur. Regülatörün önündeki o düğmeler, her bölümün basıncını aslında aynı tutmaya yarar. Sizin istediğiniz Önallar Alfa U tip makina geçen sene şubat gibi 50bin tl idi elektrikli regülatör hariç. Eğer 15 metre iz bırakacaksanız onun yerine 1300 litre X tip kol bakmanız daha akıllıca. Çünkü her ikisinde depo dolu olunca aynı toplam ağırlıkla birinde 50 dönüm diğerinde 65 dönüm yer ilaçlarsınız. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Tümosan
Parlayan mi? Onallar mı? Agrotek mi? U tipi mi? X tipi mi?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt