PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Tümosan
Parlayan mi? Onallar mı? Agrotek mi? U tipi mi? X tipi mi?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ÖZzGÜR" data-source="post: 1370642" data-attributes="member: 31"><p>Bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bahsetttiğiniz konuların neredeyse tamamına katılıyorum.</p><p></p><p>U kollar görüntü olarak daha sağlam gözüksede, genel olarak bizim kullandığımız kanat genişliklerinde çok gerekli değil gibi duruyorlar. Çünkü kendi adıma konuşacak olursam parsel boyutları küçük arazilerde tarım yaptığımız için 15m genişliğindeki kanatların bile bazı noktalarda handikaplar yaratacağını düşünüyorum (Şuan 12m kullanıyorum).</p><p></p><p>Önallar firmasını yaptıkları arge çalışmaları ve geliştirdikleri ürünler ile gerçekten başarılı buluyorum ancak X tip kollarını incelediğim genel olarak hepsi X tasarımana sahip olsa da bi kaç farklı tasarım ve özellikte X kol modelleri görüyorum. Ve Parlayan firmasının X kol tasarımı daha başarılı gibi duruyor.</p><p></p><p>Mikser için Toyman plastiğe mail atmıştım ama herhangi bir şekilde geri dönüş yapmadılar. Özellikte mikser tasarımlarında Parlayan da ilaçalama makinesiyle bütünleşik bir tasarım göremedim. Toyman plastikten aldıkları harici bir ürünü makine üzerine monte ediyorlar ve pek ergonomik durmuyor. Bu yüzden Önalların mikseri bana çok daha kullanışlı geliyor. Ancak çok uçuk bi fiyat istenmediği sürece bence çok kullanışlı ve işi kolaylaştırcak bir opsiyon.</p><p></p><p>Elektronik su regületörleri için ise tartışmasız çok pratik opsiyonlar derim ama bahsettiğiniz fiyat aralığı bu ürünlerin satın alınması konusunda şuan beni düşündürmeye başladı. Açıkçası sadece bu opsiyonu makineye eklettiğimde en az +10.000 TL diye düşünebiliriz.</p><p></p><p>Önalların bölüm ayarlı basınç regülatörlerinde ise anlamadığım bi nokta var. Her bölüm için ayrı basınç ayarı yapabileceğim, tamam, ancak bu her bölüme giden basıncı ölçmesi için farklı bir basınç saati gerektirmez mi? Benim incelediğim makinelerde sadece tek bir basınç saati gördüm. Her bölümdeki basıncın diğer bölümler ile aynı seviyede olduğunu farklı basınç saatleri olmadan nasıl anlayacağım? Göz ile bunu anlayamayız herhalde... Bu yüzden her bölüm için basınç ayarı yapabildiğimiz regülatörün vaad ettiği kullanım ile, pratik kullanımda bazı uyumsuz noktalar olduğunu düşünüyorum.</p><p></p><p>Ve son olarak ALFA 1000lt UTP 15 metre için( ki Elektronik su regülatörü hariç) 50.000 TL fiyat gerçekten çok yüksek. Açıkcası ben ALFA 1000lt XTP için 28000 TL fiyat aldım şuan dediğiniz gibi XTP çok daha mantıklı duruyor.</p><p></p><p>İrtemin çıkaracağı makineyi bende merakla bekliyorum ancak yayınladıkları fotoğrafa benzer bi makine ile pazara girerseler, Trakya pazarında biraz geride kalacaklar gibi duruyor. Çünkü benzer olarak bir çok farklı markada, onlarca model var. Bence bir üst segmente geçip Önallar Alfa, Parlayanın üst segmenti gibi ürünleri olması gerekli. Belki bir Ekonomik model ve birde Lüks model gibi iki ana kategoride üretimleri olur, bilemiyorum. Bekleyip göreceğiz...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ÖZzGÜR, post: 1370642, member: 31"] Bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bahsetttiğiniz konuların neredeyse tamamına katılıyorum. U kollar görüntü olarak daha sağlam gözüksede, genel olarak bizim kullandığımız kanat genişliklerinde çok gerekli değil gibi duruyorlar. Çünkü kendi adıma konuşacak olursam parsel boyutları küçük arazilerde tarım yaptığımız için 15m genişliğindeki kanatların bile bazı noktalarda handikaplar yaratacağını düşünüyorum (Şuan 12m kullanıyorum). Önallar firmasını yaptıkları arge çalışmaları ve geliştirdikleri ürünler ile gerçekten başarılı buluyorum ancak X tip kollarını incelediğim genel olarak hepsi X tasarımana sahip olsa da bi kaç farklı tasarım ve özellikte X kol modelleri görüyorum. Ve Parlayan firmasının X kol tasarımı daha başarılı gibi duruyor. Mikser için Toyman plastiğe mail atmıştım ama herhangi bir şekilde geri dönüş yapmadılar. Özellikte mikser tasarımlarında Parlayan da ilaçalama makinesiyle bütünleşik bir tasarım göremedim. Toyman plastikten aldıkları harici bir ürünü makine üzerine monte ediyorlar ve pek ergonomik durmuyor. Bu yüzden Önalların mikseri bana çok daha kullanışlı geliyor. Ancak çok uçuk bi fiyat istenmediği sürece bence çok kullanışlı ve işi kolaylaştırcak bir opsiyon. Elektronik su regületörleri için ise tartışmasız çok pratik opsiyonlar derim ama bahsettiğiniz fiyat aralığı bu ürünlerin satın alınması konusunda şuan beni düşündürmeye başladı. Açıkçası sadece bu opsiyonu makineye eklettiğimde en az +10.000 TL diye düşünebiliriz. Önalların bölüm ayarlı basınç regülatörlerinde ise anlamadığım bi nokta var. Her bölüm için ayrı basınç ayarı yapabileceğim, tamam, ancak bu her bölüme giden basıncı ölçmesi için farklı bir basınç saati gerektirmez mi? Benim incelediğim makinelerde sadece tek bir basınç saati gördüm. Her bölümdeki basıncın diğer bölümler ile aynı seviyede olduğunu farklı basınç saatleri olmadan nasıl anlayacağım? Göz ile bunu anlayamayız herhalde... Bu yüzden her bölüm için basınç ayarı yapabildiğimiz regülatörün vaad ettiği kullanım ile, pratik kullanımda bazı uyumsuz noktalar olduğunu düşünüyorum. Ve son olarak ALFA 1000lt UTP 15 metre için( ki Elektronik su regülatörü hariç) 50.000 TL fiyat gerçekten çok yüksek. Açıkcası ben ALFA 1000lt XTP için 28000 TL fiyat aldım şuan dediğiniz gibi XTP çok daha mantıklı duruyor. İrtemin çıkaracağı makineyi bende merakla bekliyorum ancak yayınladıkları fotoğrafa benzer bi makine ile pazara girerseler, Trakya pazarında biraz geride kalacaklar gibi duruyor. Çünkü benzer olarak bir çok farklı markada, onlarca model var. Bence bir üst segmente geçip Önallar Alfa, Parlayanın üst segmenti gibi ürünleri olması gerekli. Belki bir Ekonomik model ve birde Lüks model gibi iki ana kategoride üretimleri olur, bilemiyorum. Bekleyip göreceğiz... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Tümosan
Parlayan mi? Onallar mı? Agrotek mi? U tipi mi? X tipi mi?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt