PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Patates
Patates ekimi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="turk3458" data-source="post: 1313101" data-attributes="member: 52555"><p>Hepinize versiginiz degerli bilgiler icin tesekkur ederim. </p><p>Oncelikle sunu tekrar belirmeliyim ben patatesi buyuk tuccar olayim yada surumden kazanayim diye ekmeyecegim. Ben patatesi kendim parekende olarak satabildigim kadar ekecegim. Niye patates derseniz is kolu olarak istanbulda devamini yapabilecegim ve surumu kolay urun. Araba arkasinda kalabalik caddelerde dahi dursam ektigim patates biter. </p><p>Kabaca su sekilde hesap yapiyorum. Arastirmalarima gire 0.60 gibi kg ekim maliyeti var. Ekimi, tasimasi, pazar kirasi osu busu derken bunu 0.90 lira aliyorum hadi 1 lira olsun. Parekendede ortalama satis fiyatinin 2.5 lira altina inecegini dusunmuyorum</p><p> Iner 2 olur 2 hafta sonra 3 olur ortalama 2.5 dan aliyorum.</p><p>Yine olusturmaya calistigim uzum bagindan salamurayi tezgahta satabilirim, pekmezini, kusburnusunu vs vs.</p><p>Istanbulda toptan ve petakende satis yapiyordum. Nisandan ekime kadar koyden ne buldu isem pekmezi, yumurtasi, tarhanasi, fasulyesi , alici, kusburnusu, sirkesi ve bir suru urun var. Yabani kekiginden tutun, isirrgana kadar. Yaz boyu bunlari internet uzerinden satisini yapabilirim kargo ile. Musterim hazir cunki. Onceden kapiya perakende satis yapiyordum simdi kargo ile gonderim olacak. Facevook sayfam instegram sayfam , eticaret sitrm oylece duruyor. </p><p>Yine asma yapragi ve olursa kusburnu ileride biz gidince cicuklarin koye gelmesi icin bir vesile olacak. Siz oralardan pek farkinda degilsiniz ama cocuklarimizin toprakla kalan tek bagi bizleriz. Bizler bu cocuklara tekrar toprakla bag kurmasini saglayamazsak butun bilgiler yok olup gidecek. Olurda yarin kitlikta, savasta, afette bu cocuklar hayatta nasil kalacagini bilmeyrcekler. Cunku omurleri boyunca marketten alip eve getirmek disinda bir sey bilmeyrcekler. Yine sehirde sizin ordan gordugunuzdencdaha zor hayat. Bizler hepvek gelirimiz olmadigi icin zorlandik. Ama hepsini gectim 10 donum kusburnu tarlasindan 8-10 ton kusburnu ciksa sulama ile tabi. Bugun yesilini 5 liradan verse 50 bin lira yillik ek geliri olacak. Ustelik cok az bakim ve zahmetle. </p><p></p><p></p><p>Ben 38 yasindayim isimi kapattim 8 aysir is ariyorum. Cv beni degerlendirmeye alan adamdan bile fazla ama gel gor ki 35 yas sonrasinda copsun. Acaip maaslar veriyorlar. Vardiya amiri ol diyor 2500 lira, kalite sorumlusu ol diyor 2500 lira. Depo sorumlusu ol diyor 2700 lira. Kufur eder gibi. 60 yasinda emekli olacagiz. 5000 gunden fazla odenmis sigorta var ama 22 sene emekliligi bekleyecegim. 60 yasina kadar calisabilecekmiyiz. 3-5 gun sonra colugun cocugun ustune yuk olacagiz. Halen diri iken iki ayakli koy-sehir hayatini kurmali yada koye donus icin zemini hazirlamali. Yarin donuyorum diyince gelirin olmazsa koydede yasayamazsin.</p><p>Bunlari neden yazdim efelenmis aklina biseyler yazmis gibi gorunmeyim diye. Istanbul gibi yerler biz alt-orta seviye gelire sahip olanlar icin bitmis durumda. Hala tutunmak icin inatla ugrasiyoruz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="turk3458, post: 1313101, member: 52555"] Hepinize versiginiz degerli bilgiler icin tesekkur ederim. Oncelikle sunu tekrar belirmeliyim ben patatesi buyuk tuccar olayim yada surumden kazanayim diye ekmeyecegim. Ben patatesi kendim parekende olarak satabildigim kadar ekecegim. Niye patates derseniz is kolu olarak istanbulda devamini yapabilecegim ve surumu kolay urun. Araba arkasinda kalabalik caddelerde dahi dursam ektigim patates biter. Kabaca su sekilde hesap yapiyorum. Arastirmalarima gire 0.60 gibi kg ekim maliyeti var. Ekimi, tasimasi, pazar kirasi osu busu derken bunu 0.90 lira aliyorum hadi 1 lira olsun. Parekendede ortalama satis fiyatinin 2.5 lira altina inecegini dusunmuyorum Iner 2 olur 2 hafta sonra 3 olur ortalama 2.5 dan aliyorum. Yine olusturmaya calistigim uzum bagindan salamurayi tezgahta satabilirim, pekmezini, kusburnusunu vs vs. Istanbulda toptan ve petakende satis yapiyordum. Nisandan ekime kadar koyden ne buldu isem pekmezi, yumurtasi, tarhanasi, fasulyesi , alici, kusburnusu, sirkesi ve bir suru urun var. Yabani kekiginden tutun, isirrgana kadar. Yaz boyu bunlari internet uzerinden satisini yapabilirim kargo ile. Musterim hazir cunki. Onceden kapiya perakende satis yapiyordum simdi kargo ile gonderim olacak. Facevook sayfam instegram sayfam , eticaret sitrm oylece duruyor. Yine asma yapragi ve olursa kusburnu ileride biz gidince cicuklarin koye gelmesi icin bir vesile olacak. Siz oralardan pek farkinda degilsiniz ama cocuklarimizin toprakla kalan tek bagi bizleriz. Bizler bu cocuklara tekrar toprakla bag kurmasini saglayamazsak butun bilgiler yok olup gidecek. Olurda yarin kitlikta, savasta, afette bu cocuklar hayatta nasil kalacagini bilmeyrcekler. Cunku omurleri boyunca marketten alip eve getirmek disinda bir sey bilmeyrcekler. Yine sehirde sizin ordan gordugunuzdencdaha zor hayat. Bizler hepvek gelirimiz olmadigi icin zorlandik. Ama hepsini gectim 10 donum kusburnu tarlasindan 8-10 ton kusburnu ciksa sulama ile tabi. Bugun yesilini 5 liradan verse 50 bin lira yillik ek geliri olacak. Ustelik cok az bakim ve zahmetle. Ben 38 yasindayim isimi kapattim 8 aysir is ariyorum. Cv beni degerlendirmeye alan adamdan bile fazla ama gel gor ki 35 yas sonrasinda copsun. Acaip maaslar veriyorlar. Vardiya amiri ol diyor 2500 lira, kalite sorumlusu ol diyor 2500 lira. Depo sorumlusu ol diyor 2700 lira. Kufur eder gibi. 60 yasinda emekli olacagiz. 5000 gunden fazla odenmis sigorta var ama 22 sene emekliligi bekleyecegim. 60 yasina kadar calisabilecekmiyiz. 3-5 gun sonra colugun cocugun ustune yuk olacagiz. Halen diri iken iki ayakli koy-sehir hayatini kurmali yada koye donus icin zemini hazirlamali. Yarin donuyorum diyince gelirin olmazsa koydede yasayamazsin. Bunlari neden yazdim efelenmis aklina biseyler yazmis gibi gorunmeyim diye. Istanbul gibi yerler biz alt-orta seviye gelire sahip olanlar icin bitmis durumda. Hala tutunmak icin inatla ugrasiyoruz. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Patates
Patates ekimi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt