PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Patates Üretim ve Satışı Belli Kurallara Bağlandı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="bykangalli" data-source="post: 161406" data-attributes="member: 616"><p><strong>Patates Üretim ve Satışı Belli Kurallara Bağlandı</strong></p><p></p><p>Patates Üretim ve Satışı Belli Kurallara Bağlandı</p><p>PATATESTE görülen hastalıkların yayılmasının önlenmesi için, patates üretim ve satışı belli kurallara bağlandı.</p><p></p><p>Patates üretmek isteyen çiftçiler, tarım il ve ilçe müdürlüğünden izin alacak. Ticari amaçla patates depolaması yapılan depolar kayıt altına alınacak ve satışa sunulacak patatesler için nakillerinden önce il veya ilçe müdürlükleri tarafından 'Patates Taşıma ve Satış Sertifikası' düzenlenecek. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın hazırladığı Ticari Amaçlı Patateslerin İzlenebilirliği Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türkiye’de yılda 4 milyon tondan fazla patates üretimi yapılıyor. Türkiye, dünya patates üretiminin yapıldığı 151 ülke arasında, üretim alanı bakımından 12. sırada, üretim miktarı açısından da 13. sırada. Hektar başına verim 27 tona çıkarken, kişi başına ortalama 60 kilogram patates tüketiliyor. Patateste görülen bazı hastalıklar, yurtiçi satış ve ihracatta sorun yaşanmasına neden oluyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bykangalli, post: 161406, member: 616"] [b]Patates Üretim ve Satışı Belli Kurallara Bağlandı[/b] Patates Üretim ve Satışı Belli Kurallara Bağlandı PATATESTE görülen hastalıkların yayılmasının önlenmesi için, patates üretim ve satışı belli kurallara bağlandı. Patates üretmek isteyen çiftçiler, tarım il ve ilçe müdürlüğünden izin alacak. Ticari amaçla patates depolaması yapılan depolar kayıt altına alınacak ve satışa sunulacak patatesler için nakillerinden önce il veya ilçe müdürlükleri tarafından 'Patates Taşıma ve Satış Sertifikası' düzenlenecek. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın hazırladığı Ticari Amaçlı Patateslerin İzlenebilirliği Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türkiye’de yılda 4 milyon tondan fazla patates üretimi yapılıyor. Türkiye, dünya patates üretiminin yapıldığı 151 ülke arasında, üretim alanı bakımından 12. sırada, üretim miktarı açısından da 13. sırada. Hektar başına verim 27 tona çıkarken, kişi başına ortalama 60 kilogram patates tüketiliyor. Patateste görülen bazı hastalıklar, yurtiçi satış ve ihracatta sorun yaşanmasına neden oluyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Patates Üretim ve Satışı Belli Kurallara Bağlandı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt