PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Diğer Traktörler
Teknik Bilgiler-Yorumlar
Patinaj Kilidi Kullan Diferansiyel Dagilmasin!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="attismail" data-source="post: 1202493" data-attributes="member: 43376"><p>Arkadaslar konu hort konu olacak belki ama genede tecrubemi paylasmak istedim.</p><p>Diferansiyel kilidini kullanmak gercekten guzel bir sey, Bereket tv de kullanim klavuzu programini seyrederken tarlada traktorun yere tutunmasi icin yapilmasi gereken kurallari anlatiyordu..yapilmasi gerekenlerden biriside dogru vakitte dogru zamanda diferansiyel kilidi kullanin deniyordu..dusundum bu adamlar bunu bosa koymamislar bir amaca hizmet etmek icin diye dusunerek nasip oldu bu sene ekim mevsiminde memlekete gidebildim..tarla surumu tohum yatagi hazirlama isleri yaptim..uygun lastik basinci ile ve diferensiyel kilidini kullanarak fiat 480 ligin bukadar sabit calistigi gordum..bizim araziler cok engebeli bol rampali ve agir killi topraktir..27 dekarlik yer yer tarla yuzeyinde engebeye gore kabarma yurume adaciklari var, ve bu tarlamiz yaklasik %10 egimlidir..yan yan kazayagi ve ekim yaptim..ayni engebede baska parca tarlayi surdum..gene arkada 160 170.kilo 3,5 torba gubre serpme makinasi ile abartmiyorum 30 derecelik dik rampaya gubre serptim..inanin ayetel kursu okuyarak ciktim arkadaki agirlik bi 10 15 kilodaha fazla olsa arkaya atacakti traktoru..ama bu diferansiyel kilidi beni kurtardi..ekim yaptigim yan surdugum arazide bile surekli diferansiyel kilidini kullandim o meshur direksiyon carpmasi patinaja dusmesi hic bir sey yapmadi..direksiyon stabil sekilde egimde saga veya sola hafif kirarak onunu topladi sadece..sabit 1300 1400 devirlede tasarruflu sekilde islemlerimi yaptim.</p><p></p><p>Gel gelelimki eski toprak babam daha onceki surdugu tarlalarda tek fren yapa yapa sol freni nerdeyse bitirmis..pedal asagiya kadar iniyordu..diyecegim nacizane gorusumdur bu pedali duz arazide olsa sira uzerinde kullanin..traktor resmen yere yapisiyor..ozellikle derin surumde gercekten ise yaradigini goreceksiniz..avrupa ciftcilerinin kullandigi luks traktorler bu isi awd teknolojisiyle yapiyor olabilir..bizde basmatik artik yapacak bisey yok.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="attismail, post: 1202493, member: 43376"] Arkadaslar konu hort konu olacak belki ama genede tecrubemi paylasmak istedim. Diferansiyel kilidini kullanmak gercekten guzel bir sey, Bereket tv de kullanim klavuzu programini seyrederken tarlada traktorun yere tutunmasi icin yapilmasi gereken kurallari anlatiyordu..yapilmasi gerekenlerden biriside dogru vakitte dogru zamanda diferansiyel kilidi kullanin deniyordu..dusundum bu adamlar bunu bosa koymamislar bir amaca hizmet etmek icin diye dusunerek nasip oldu bu sene ekim mevsiminde memlekete gidebildim..tarla surumu tohum yatagi hazirlama isleri yaptim..uygun lastik basinci ile ve diferensiyel kilidini kullanarak fiat 480 ligin bukadar sabit calistigi gordum..bizim araziler cok engebeli bol rampali ve agir killi topraktir..27 dekarlik yer yer tarla yuzeyinde engebeye gore kabarma yurume adaciklari var, ve bu tarlamiz yaklasik %10 egimlidir..yan yan kazayagi ve ekim yaptim..ayni engebede baska parca tarlayi surdum..gene arkada 160 170.kilo 3,5 torba gubre serpme makinasi ile abartmiyorum 30 derecelik dik rampaya gubre serptim..inanin ayetel kursu okuyarak ciktim arkadaki agirlik bi 10 15 kilodaha fazla olsa arkaya atacakti traktoru..ama bu diferansiyel kilidi beni kurtardi..ekim yaptigim yan surdugum arazide bile surekli diferansiyel kilidini kullandim o meshur direksiyon carpmasi patinaja dusmesi hic bir sey yapmadi..direksiyon stabil sekilde egimde saga veya sola hafif kirarak onunu topladi sadece..sabit 1300 1400 devirlede tasarruflu sekilde islemlerimi yaptim. Gel gelelimki eski toprak babam daha onceki surdugu tarlalarda tek fren yapa yapa sol freni nerdeyse bitirmis..pedal asagiya kadar iniyordu..diyecegim nacizane gorusumdur bu pedali duz arazide olsa sira uzerinde kullanin..traktor resmen yere yapisiyor..ozellikle derin surumde gercekten ise yaradigini goreceksiniz..avrupa ciftcilerinin kullandigi luks traktorler bu isi awd teknolojisiyle yapiyor olabilir..bizde basmatik artik yapacak bisey yok. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Diğer Traktörler
Teknik Bilgiler-Yorumlar
Patinaj Kilidi Kullan Diferansiyel Dagilmasin!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt