PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
Pulluk İle Tarla Sürmede İş Kolaylaştıracak Öneriler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ziyaretci83" data-source="post: 929086" data-attributes="member: 57302"><p><strong>Ynt: Pulluk İle Tarla Sürmede İş Kolaylaştıracak Öneriler</strong></p><p></p><p>Tamada ihtiyacım olan konuda uzmanların görüşünü almak istiyorum. Geçtiğimiz haftasonu hayatımda ilk defa tarla sürümü yapmaya çalıştım. Traktör çizideyken pulluk sürekli sola yattığı için tam kapama yapmadı ve oluşan çiziye sürekli toprak düştü. Ne yazıkki yaptığım iş güzel olmadı ve beni gerçekten üzdü, o nedenle bıraktım. </p><p></p><p>Bana göre sorun sol gergi kolundan kaynaklanıyor, traktör pulluğa asılınca pulluk hafif sola yatıyor, yere pararlel yapamıyorum. Pulluğu zemine paralel yapabilmek için sol gergi kolunda ayar yapılacak ama o kol teleskobik bir kol ve ya serbest bırakıcam yada tam gericem. Öyle hafif boşluk bırakmak gibi bir seçenek olduğunu sanmıyorum yada ben anlayamadım. Kolun içinde delikler var ve onlardan birine pimi takarak istenilen ayarı yapıyorsunuz ama esneme payı yok, kasılı duruyor. Yan gergilerin kasılı durması pulluğun traktörü kasmasına sebep olur diye düşünüyorum ve bu durum doğru değil sanırım.</p><p></p><p>Bizde eskiden 480 vardı, onun yan gergiler zincirdi ve kolayca yapılıyordu. Şimdiki traktör Powerfarm 75 ve iki kolda teleskobik. Lütfen birisi bana nasıl bir ayar yapmam gerektiğini anlatsın. Sorunu daha iyi anlayabilmeniz için fotograf ekledim. Yorumlarınızı rica ederim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyaretci83, post: 929086, member: 57302"] [b]Ynt: Pulluk İle Tarla Sürmede İş Kolaylaştıracak Öneriler[/b] Tamada ihtiyacım olan konuda uzmanların görüşünü almak istiyorum. Geçtiğimiz haftasonu hayatımda ilk defa tarla sürümü yapmaya çalıştım. Traktör çizideyken pulluk sürekli sola yattığı için tam kapama yapmadı ve oluşan çiziye sürekli toprak düştü. Ne yazıkki yaptığım iş güzel olmadı ve beni gerçekten üzdü, o nedenle bıraktım. Bana göre sorun sol gergi kolundan kaynaklanıyor, traktör pulluğa asılınca pulluk hafif sola yatıyor, yere pararlel yapamıyorum. Pulluğu zemine paralel yapabilmek için sol gergi kolunda ayar yapılacak ama o kol teleskobik bir kol ve ya serbest bırakıcam yada tam gericem. Öyle hafif boşluk bırakmak gibi bir seçenek olduğunu sanmıyorum yada ben anlayamadım. Kolun içinde delikler var ve onlardan birine pimi takarak istenilen ayarı yapıyorsunuz ama esneme payı yok, kasılı duruyor. Yan gergilerin kasılı durması pulluğun traktörü kasmasına sebep olur diye düşünüyorum ve bu durum doğru değil sanırım. Bizde eskiden 480 vardı, onun yan gergiler zincirdi ve kolayca yapılıyordu. Şimdiki traktör Powerfarm 75 ve iki kolda teleskobik. Lütfen birisi bana nasıl bir ayar yapmam gerektiğini anlatsın. Sorunu daha iyi anlayabilmeniz için fotograf ekledim. Yorumlarınızı rica ederim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
Pulluk İle Tarla Sürmede İş Kolaylaştıracak Öneriler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt