PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Genel
Anketler
Pulluk secimi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Turk-1" data-source="post: 1129960" data-attributes="member: 75858"><p>Hayırlı ve uğurlu olsun. Bayiniz söylediği veya söylemeyediğinde bir gerçeklik var. Traktörünüz MAX. 110 bg. Öncelikle bunu bilin. Yanı traktörünüz uzay teknolojisi ile donatılmış olsa bile, motoru command raid de olsa bile ,ne olursa olsun sonuçta max. Evet max güç 110 bg norm olarak ise 105 bgdir. Bu ne demektir? Yapacağı ve yapabileceği iş bu kadardır. Bakın size bir yaşadığım bir olayı anlatayım. 2011 yılında 8095 traktör aldım. Buna aletler alacağım. Tabi sağ sola, arkadaşa dosta soruyorum ne alayım diye. Traktör 95 bg. Pulluk alacağım. 5 li 14 mü dersin 4lü 16 mı dersin. Herkes birşey söylüyor. Bende huyumdur bildiğim bir şey de olsa da sorarım. Çünkü sonuçta bir bakış açısı yakalamak. Benim göremediğin, düşünemediğim, aklıma gelmeyeni kim olursa olsun bir başkası yakalayabilir diye. O zaman çalıştığım iş yerinde usta başı olan ali usta ile konuşuyoruz. Ali usta dediki; mehmet bey senin traktör 5li 14 de , 4lü 16 da çeker. Ancak..nasıl çeker. Bir zorlanarak çekmek var birde keyifli çekmek var. Senin traktörün hakkı 4lü 14 numaradır. 5li ile 4lü arasında mesafe farkı ne kadar? Ne diye traktörü zora koşayımki. Ve 4lü 14 numara aydın pulluk aldım. Aynı iş yerinde bir başka arkadaş aynı zamanda aynı traktörü almıştı. O 4lü 16 numara aydın pulluk aldı ve ne dedi biliyormusunuz? Çekmiyor. Yanı işin özü ne olursa olsun ister insan ister makina hakkını yemeyin. Bizim buranın toprağı sert. Bilirseniz Adananın sıcağını yemiş toprağı haziran sonu temmuz başı pulluk sürümü. Ben 5li 14 diyeceğim ama sende derin sürüm yapıyorsan 4lü 16 derim. Aslında biraz bayin gibi konuştum. Bence 4lü 16 derim. Bence kesek hikaye. Aslında bayi sana başka birşey söylemek istiyor gibi. Oda senin traktörün max evet max. 110 bg. Lütfen traktörde olsa haksızlık yapmayalım. Hakına göre iş yaptırın.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Turk-1, post: 1129960, member: 75858"] Hayırlı ve uğurlu olsun. Bayiniz söylediği veya söylemeyediğinde bir gerçeklik var. Traktörünüz MAX. 110 bg. Öncelikle bunu bilin. Yanı traktörünüz uzay teknolojisi ile donatılmış olsa bile, motoru command raid de olsa bile ,ne olursa olsun sonuçta max. Evet max güç 110 bg norm olarak ise 105 bgdir. Bu ne demektir? Yapacağı ve yapabileceği iş bu kadardır. Bakın size bir yaşadığım bir olayı anlatayım. 2011 yılında 8095 traktör aldım. Buna aletler alacağım. Tabi sağ sola, arkadaşa dosta soruyorum ne alayım diye. Traktör 95 bg. Pulluk alacağım. 5 li 14 mü dersin 4lü 16 mı dersin. Herkes birşey söylüyor. Bende huyumdur bildiğim bir şey de olsa da sorarım. Çünkü sonuçta bir bakış açısı yakalamak. Benim göremediğin, düşünemediğim, aklıma gelmeyeni kim olursa olsun bir başkası yakalayabilir diye. O zaman çalıştığım iş yerinde usta başı olan ali usta ile konuşuyoruz. Ali usta dediki; mehmet bey senin traktör 5li 14 de , 4lü 16 da çeker. Ancak..nasıl çeker. Bir zorlanarak çekmek var birde keyifli çekmek var. Senin traktörün hakkı 4lü 14 numaradır. 5li ile 4lü arasında mesafe farkı ne kadar? Ne diye traktörü zora koşayımki. Ve 4lü 14 numara aydın pulluk aldım. Aynı iş yerinde bir başka arkadaş aynı zamanda aynı traktörü almıştı. O 4lü 16 numara aydın pulluk aldı ve ne dedi biliyormusunuz? Çekmiyor. Yanı işin özü ne olursa olsun ister insan ister makina hakkını yemeyin. Bizim buranın toprağı sert. Bilirseniz Adananın sıcağını yemiş toprağı haziran sonu temmuz başı pulluk sürümü. Ben 5li 14 diyeceğim ama sende derin sürüm yapıyorsan 4lü 16 derim. Aslında biraz bayin gibi konuştum. Bence 4lü 16 derim. Bence kesek hikaye. Aslında bayi sana başka birşey söylemek istiyor gibi. Oda senin traktörün max evet max. 110 bg. Lütfen traktörde olsa haksızlık yapmayalım. Hakına göre iş yaptırın. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Genel
Anketler
Pulluk secimi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt