PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
Pulluk ve Dipkazan Kullanımı Hakkında Alpler Ziraatten Gelen Cevap:
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="YAVUZ_13" data-source="post: 589763" data-attributes="member: 33118"><p><strong>Ynt: PULLUK VE DIPLAZAN KULLINIMI HAKKINDA (ALPLER'DEN GELEN CEVAP)</strong></p><p></p><p>kuru ve sulu tarımda kullanılan aletler bile farklıdır toprak yapısına göre bile farklı aletler kullanılabilir hatta ekilecek ürüne görede kullanılan aletler farklılık gösterir</p><p></p><p>şahsen kendi adıma konuşacak olursam babam 15yıldır kuru arazilere pullukla sürüm yaptırmıyor sadece kazayagı ve kopli ile sürdürüyordu daha sonra bende aynı şekilde devam ettim </p><p>sonuçta pulluk ve çizel hem yakıt hem zaman konusunda maliyetli kuru araziye ekilen üründe bugdayda 400-500 kg arası ayçiçeginde 150-300 kg arası oldugu hesap edilince maliyet yükselten aletlerle sürüm yapmak pekte faydalı degil sonuçta kar etmeye çalışıyoruz zevk için yapmıyoruz bu meslegi</p><p></p><p>fakat sulu arazilerde pulluk veya çizel şart enazından hersene olmasada 2-3 yılda bir çizelle derin sürüm çok faydalı oluyor</p><p></p><p>evimdeki traktörleri ve aletleri sayarsam ve işledigim toprak miktarınıyazarsam belki bu yazdıklarım daha iyi anlaşılır</p><p>600dönüm civarı tarla 150dönüm civarı bahçe</p><p>4 traktör(fiat 55-56 nhtd65d dt başak2073 ve td75d)(başak2073 yolcu muhtemelen yani traktör sayımı 3e düşürecegim)</p><p>1 tane renault12 toros</p><p>1 pulluk(3-12)</p><p>2 kazayagı(9 bacak 2side)</p><p>1 kopli(18li)</p><p>1bugday mibzeri</p><p>1pnomatik mibzer</p><p>2 ilaçlama pulverizatörü(400 ve 600 litrelik)</p><p>1sırt makinası (5li)ve onun 1 adet log u</p><p>1 çizel(7li patlatma)</p><p>1ara çapası(3 karık işleyen)</p><p>2 tapan (1i eski usul digeri loglu)</p><p>1 hatkulagı(kanal açma pullugu)</p><p>bol miktar sulama teşkilatı ve 2 tane santrüfüj</p><p>3 römork (2tanesi 2 tekerli damperli 1 tanesi 4 tekerli dampersiz)</p><p>1 tane hububat yükleme helezonu</p><p>1tane gübre saçma makinası(350kglik)</p><p>1tane sıraya ekilen ürünlere göbre etma makinası(300kglik 3sıralı)</p><p>1tane tava makinası(sulu ürünlerde tava yapmaya kullanılan)</p><p>1 tane bahçe motoru(el traktörü)</p><p>1tane diskli tava makinası</p><p></p><p>aklıma gelenleri yazdım</p><p></p><p>görülecegi üzere zaman ve yakıt konusunda ekstra masraf açan çizel ve pulluk benim filomda 1er tane ve önemli bir yer teşkil etmiyor</p><p>sadece sulu arazilerimde ihtiyaç halinde kullanıyorum ekstaradan pulluk veya çizel lazım olursada komşulardan emanet alıyorum </p><p>iş yükümü 2 tane kazayagım ve koplim hallediyor genelde</p><p>ayrıca eger dikkat ettiyseniz internette videolarda izledigimiz ve birçok arkadaşımzıda olan farklı tarım aletleri falanda yok bende</p><p>ihtiyaç duysam belki alırım fakat ihtiyacım yokkende zevk için alet edevat almakta mantıksız geliyor</p><p>busene destekleme listesinde olsaydı pulluk ve kopli alacaktım</p><p>ama almayı düşündügüm 2 alet var biri 4lü12numara pulluk digeride koplim eskidi epey 2. kopliyi 20li alacagım şartlarım müsaitleştikçe</p><p>pulluk almayı düşünme sebebim elimdek i traktörlerimin gücünden dolayı ve azda olsa lazım oldugunda emanet pulluk aramak ve bulmak zor oluyor koplide kazayagı gibi olmazsa olmaz aletlerden benim için</p><p></p><p>bence filonuzu oluştururken zevk için veya birileri aldı diye yarış için almayın lazımsa alın</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YAVUZ_13, post: 589763, member: 33118"] [b]Ynt: PULLUK VE DIPLAZAN KULLINIMI HAKKINDA (ALPLER'DEN GELEN CEVAP)[/b] kuru ve sulu tarımda kullanılan aletler bile farklıdır toprak yapısına göre bile farklı aletler kullanılabilir hatta ekilecek ürüne görede kullanılan aletler farklılık gösterir şahsen kendi adıma konuşacak olursam babam 15yıldır kuru arazilere pullukla sürüm yaptırmıyor sadece kazayagı ve kopli ile sürdürüyordu daha sonra bende aynı şekilde devam ettim sonuçta pulluk ve çizel hem yakıt hem zaman konusunda maliyetli kuru araziye ekilen üründe bugdayda 400-500 kg arası ayçiçeginde 150-300 kg arası oldugu hesap edilince maliyet yükselten aletlerle sürüm yapmak pekte faydalı degil sonuçta kar etmeye çalışıyoruz zevk için yapmıyoruz bu meslegi fakat sulu arazilerde pulluk veya çizel şart enazından hersene olmasada 2-3 yılda bir çizelle derin sürüm çok faydalı oluyor evimdeki traktörleri ve aletleri sayarsam ve işledigim toprak miktarınıyazarsam belki bu yazdıklarım daha iyi anlaşılır 600dönüm civarı tarla 150dönüm civarı bahçe 4 traktör(fiat 55-56 nhtd65d dt başak2073 ve td75d)(başak2073 yolcu muhtemelen yani traktör sayımı 3e düşürecegim) 1 tane renault12 toros 1 pulluk(3-12) 2 kazayagı(9 bacak 2side) 1 kopli(18li) 1bugday mibzeri 1pnomatik mibzer 2 ilaçlama pulverizatörü(400 ve 600 litrelik) 1sırt makinası (5li)ve onun 1 adet log u 1 çizel(7li patlatma) 1ara çapası(3 karık işleyen) 2 tapan (1i eski usul digeri loglu) 1 hatkulagı(kanal açma pullugu) bol miktar sulama teşkilatı ve 2 tane santrüfüj 3 römork (2tanesi 2 tekerli damperli 1 tanesi 4 tekerli dampersiz) 1 tane hububat yükleme helezonu 1tane gübre saçma makinası(350kglik) 1tane sıraya ekilen ürünlere göbre etma makinası(300kglik 3sıralı) 1tane tava makinası(sulu ürünlerde tava yapmaya kullanılan) 1 tane bahçe motoru(el traktörü) 1tane diskli tava makinası aklıma gelenleri yazdım görülecegi üzere zaman ve yakıt konusunda ekstra masraf açan çizel ve pulluk benim filomda 1er tane ve önemli bir yer teşkil etmiyor sadece sulu arazilerimde ihtiyaç halinde kullanıyorum ekstaradan pulluk veya çizel lazım olursada komşulardan emanet alıyorum iş yükümü 2 tane kazayagım ve koplim hallediyor genelde ayrıca eger dikkat ettiyseniz internette videolarda izledigimiz ve birçok arkadaşımzıda olan farklı tarım aletleri falanda yok bende ihtiyaç duysam belki alırım fakat ihtiyacım yokkende zevk için alet edevat almakta mantıksız geliyor busene destekleme listesinde olsaydı pulluk ve kopli alacaktım ama almayı düşündügüm 2 alet var biri 4lü12numara pulluk digeride koplim eskidi epey 2. kopliyi 20li alacagım şartlarım müsaitleştikçe pulluk almayı düşünme sebebim elimdek i traktörlerimin gücünden dolayı ve azda olsa lazım oldugunda emanet pulluk aramak ve bulmak zor oluyor koplide kazayagı gibi olmazsa olmaz aletlerden benim için bence filonuzu oluştururken zevk için veya birileri aldı diye yarış için almayın lazımsa alın [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
Pulluk ve Dipkazan Kullanımı Hakkında Alpler Ziraatten Gelen Cevap:
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt