PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
Pulluk ve Dipkazan Kullanımı Hakkında Alpler Ziraatten Gelen Cevap:
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 900796" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: PULLUK VE DIPLAZAN KULLINIMI HAKKINDA (ALPLER'DEN GELEN CEVAP)</strong></p><p></p><p>Ikisinin de yeri muhakkak farklı lakin pulluğun da tamamı ile kullanım dışı bırakılması doğru olmaz. </p><p></p><p>Neden?</p><p></p><p>Ben de çalıştığım arazilerde özellikle su tutma kapasitesini arttırmak için patlatan/çizel kombinasyonunu tercih ediyorum. </p><p></p><p>Lakin bu yıl kanola ekimi yaptığım arazilerin bir kısmında çizel, bir kısmında ise pulluk kullandım. </p><p></p><p>Şu anki sonuca bakarak söyleyebilirim ki, pulluk kullanılan arazilerde, çizel/patlatan kullanılan arazilere göre çok daha az yabancı ot sorunu var. </p><p></p><p>Özellikle yabancı hardal ve yaban turbu gibi çok küçük taneli yabancı ot tohumları, pulluk ile toprağın en az 15 cm gibi bir derinliğine gömülmediği sürece patlayatak ciddi şekilde başa bela oluyorlar. </p><p> </p><p>Bu nedenle ekim yaptığım arazinin tamamını pulluk ile sürmediğim, ufak bir kısmına çizel çektiğim için aleni şekilde pişmanım. </p><p></p><p>Kısaca farklı iki amaca hizmet eden ve farklı amaçlar doğrultusunda kullanılması gereken iki ayrı ekipman bunlar ve tamamı ile birbirlerinin yerlerini dolduramazlar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 900796, member: 21067"] [b]Ynt: PULLUK VE DIPLAZAN KULLINIMI HAKKINDA (ALPLER'DEN GELEN CEVAP)[/b] Ikisinin de yeri muhakkak farklı lakin pulluğun da tamamı ile kullanım dışı bırakılması doğru olmaz. Neden? Ben de çalıştığım arazilerde özellikle su tutma kapasitesini arttırmak için patlatan/çizel kombinasyonunu tercih ediyorum. Lakin bu yıl kanola ekimi yaptığım arazilerin bir kısmında çizel, bir kısmında ise pulluk kullandım. Şu anki sonuca bakarak söyleyebilirim ki, pulluk kullanılan arazilerde, çizel/patlatan kullanılan arazilere göre çok daha az yabancı ot sorunu var. Özellikle yabancı hardal ve yaban turbu gibi çok küçük taneli yabancı ot tohumları, pulluk ile toprağın en az 15 cm gibi bir derinliğine gömülmediği sürece patlayatak ciddi şekilde başa bela oluyorlar. Bu nedenle ekim yaptığım arazinin tamamını pulluk ile sürmediğim, ufak bir kısmına çizel çektiğim için aleni şekilde pişmanım. Kısaca farklı iki amaca hizmet eden ve farklı amaçlar doğrultusunda kullanılması gereken iki ayrı ekipman bunlar ve tamamı ile birbirlerinin yerlerini dolduramazlar. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
Pulluk ve Dipkazan Kullanımı Hakkında Alpler Ziraatten Gelen Cevap:
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt