PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Ranta karşı çıkınca Toprak Koruma Kurulundan atıldı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="UÖZKAN.77" data-source="post: 919881" data-attributes="member: 46698"><p><strong>Ynt: Ranta karşı çıkınca Toprak Koruma Kurulundan atıldı</strong></p><p></p><p><strong>bunu yapabildiğine göre kartondan değil essahdan kaplanmış, böyle oda başkanı zor bulunur..</strong></p><p><strong></strong></p><p></p><p>****</p><p></p><p>Ziraat Odası Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Hamdi Şenoğlu, kendisi yerine İl Toprak Kurulu üyeliğine getirilen STB Başkanı Cevdet Metenin basında çıkan sözlerine sosyal medyadan yanıt verdi.</p><p></p><p>TEPKİ</p><p>Valilik kararı ile Hamdi Şenoğlunun yerine İl Toprak Kurulu üyeliğine getirilen Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Cevdet Metenin Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu da kurulda olsaydı mahsuru yoktu. Futbol takımı 11 kişiden oluşur, bir fazla olamazdı demek. Tarım arazilerini biz de Toprak Kurulunda koruyacağız ama Pamukovada, kağıt fabrikası kurulmak istenen arazide zaten tarım olmaz, ben gördüm o araziyi, kum bitmiş, taş çıkmış, toprak 3-5 metre aşağı inmiş, o arazide tarım olmaz, sonuçta kağıt fabrikasında da insanlar çalışacak sözlerine Şenoğlu tepki verdi.</p><p>Metenin sözlerini sosyal medya üzerinden yorumlayan Şenoğlu, Cevdet Meteye Keşke hiç demeç vermeseydin daha iyiydi dedi. Hamdi Şenoğlu facebook hesabından Cevdet Meteye hitben, Sayın arkadaşım Cevdet Mete, keşke hiç beyanat vermeseydin daha iyiydi. Tarım topraklarının nasıl heba edildiğini anlatayım demeni isterdim. Hamdi Şenoğlu ısrarında haklı demeni beklerdim Evet senin anlayışınla ben haksızım. Olsun bu insanların kendi görüşü, saygı duyarım.</p><p></p><p>TARIM ARAZİLERİ NASIL HEBA EDİLDİ, BİL İSTEDİM</p><p></p><p>Şenoğlu şöyle devam etti: O gördüğün topraklar 1. sınıf tarım toprağı idi, kum ocaklarına kiralanıp kumu alındı. Bu izini veren sanırım o yıllarda özel idare olmalı, yani sonunda valilik kanalıyla izin verilmiş. O izinlerde yazar kum alınıp, açılan çukurlar eski haline getirilmek kaydı ile verilir. Bu işin takibi de valiliğe bağlı kurumlardır. Bunu yapmayan firmalara ceza verilir. Ya da bunu uygulamayan kurumu da soruşturma açılması gerekirdi. Bunu kim uygular sen benden daha iyi bilirsin. Yani senin anlayacağın bu tarım topraklarının nasıl harcandığını bilesin istedim. İkinci husus; mevcut arazinin etrafı birinci sınıf tarım arazisidir. Bundan sonra mevcut arazinin çorap söküğü gibi tarım arazilerinin nasıl harcanacağını gözlersiniz. 1 cm toprağın oluşumu 1000 yıl Tarımın ekonomik krizlerin sigortası olduğu, bütün bilim adamların ortak noktasıdır. Bilimsel olarak daha fazla anlatabilirim tabii ki ihtiyacın olursa. Tarım Bakanı toprakların korunması için kendini yıpratıp dursun. Kurulda bu mevcut arazi ile ilgili kararda Hayır diyen arkadaşlarım Ziraat Mühendisleri Odası ve TEMAyı burdan kutlarım. Tarım topraklarının korunması ile mücadelenizin yanında olacağımı bilesiniz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="UÖZKAN.77, post: 919881, member: 46698"] [b]Ynt: Ranta karşı çıkınca Toprak Koruma Kurulundan atıldı[/b] [b]bunu yapabildiğine göre kartondan değil essahdan kaplanmış, böyle oda başkanı zor bulunur.. [/b] **** Ziraat Odası Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Hamdi Şenoğlu, kendisi yerine İl Toprak Kurulu üyeliğine getirilen STB Başkanı Cevdet Metenin basında çıkan sözlerine sosyal medyadan yanıt verdi. TEPKİ Valilik kararı ile Hamdi Şenoğlunun yerine İl Toprak Kurulu üyeliğine getirilen Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Cevdet Metenin Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu da kurulda olsaydı mahsuru yoktu. Futbol takımı 11 kişiden oluşur, bir fazla olamazdı demek. Tarım arazilerini biz de Toprak Kurulunda koruyacağız ama Pamukovada, kağıt fabrikası kurulmak istenen arazide zaten tarım olmaz, ben gördüm o araziyi, kum bitmiş, taş çıkmış, toprak 3-5 metre aşağı inmiş, o arazide tarım olmaz, sonuçta kağıt fabrikasında da insanlar çalışacak sözlerine Şenoğlu tepki verdi. Metenin sözlerini sosyal medya üzerinden yorumlayan Şenoğlu, Cevdet Meteye Keşke hiç demeç vermeseydin daha iyiydi dedi. Hamdi Şenoğlu facebook hesabından Cevdet Meteye hitben, Sayın arkadaşım Cevdet Mete, keşke hiç beyanat vermeseydin daha iyiydi. Tarım topraklarının nasıl heba edildiğini anlatayım demeni isterdim. Hamdi Şenoğlu ısrarında haklı demeni beklerdim Evet senin anlayışınla ben haksızım. Olsun bu insanların kendi görüşü, saygı duyarım. TARIM ARAZİLERİ NASIL HEBA EDİLDİ, BİL İSTEDİM Şenoğlu şöyle devam etti: O gördüğün topraklar 1. sınıf tarım toprağı idi, kum ocaklarına kiralanıp kumu alındı. Bu izini veren sanırım o yıllarda özel idare olmalı, yani sonunda valilik kanalıyla izin verilmiş. O izinlerde yazar kum alınıp, açılan çukurlar eski haline getirilmek kaydı ile verilir. Bu işin takibi de valiliğe bağlı kurumlardır. Bunu yapmayan firmalara ceza verilir. Ya da bunu uygulamayan kurumu da soruşturma açılması gerekirdi. Bunu kim uygular sen benden daha iyi bilirsin. Yani senin anlayacağın bu tarım topraklarının nasıl harcandığını bilesin istedim. İkinci husus; mevcut arazinin etrafı birinci sınıf tarım arazisidir. Bundan sonra mevcut arazinin çorap söküğü gibi tarım arazilerinin nasıl harcanacağını gözlersiniz. 1 cm toprağın oluşumu 1000 yıl Tarımın ekonomik krizlerin sigortası olduğu, bütün bilim adamların ortak noktasıdır. Bilimsel olarak daha fazla anlatabilirim tabii ki ihtiyacın olursa. Tarım Bakanı toprakların korunması için kendini yıpratıp dursun. Kurulda bu mevcut arazi ile ilgili kararda Hayır diyen arkadaşlarım Ziraat Mühendisleri Odası ve TEMAyı burdan kutlarım. Tarım topraklarının korunması ile mücadelenizin yanında olacağımı bilesiniz. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Ranta karşı çıkınca Toprak Koruma Kurulundan atıldı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt