PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
Rasyon Hazırlama Programı ve Kullanımı (resimli anlatım)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hacimmet" data-source="post: 754763" data-attributes="member: 17222"><p><strong>Ynt: Rasyon Hazırlama Programı ve Kullanımı (resimli anlatım)</strong></p><p></p><p></p><p> Geçmiş olsun hocam yorumlarınız önerileriniz için çok teşekkürler dikkate alacağım mutlaka bu gün süt verdiğim firmayı aradım süt analiz değerlerini sordum analiz değerleri şöyle</p><p> <span style="color: maroon"><strong>-Süteki Km oranı:8.57</strong></span></p><p> <span style="color: maroon"><strong>-Sütteki Protein oranı:3.80</strong></span></p><p> <span style="color: maroon"><strong>-Sütteki Bakteri oranı:180 000 civarı</strong></span></p><p> <span style="color: maroon"><strong>Gelgelelim yağ oranı :2.71 ,</strong></span>görüştüğüm arkadaş diğer değerlerin gayet iyi olduğunu özellikle bakteri yönünden bu hat zerindeki en düşük bakteriye sahip süt olduğunu ama süt yağının anormal şekilde düşük olduğunu söyledi,bunun üzerine süt ve yem firmasının yem rasyoncusuyla görüştüm oda genel anlamda rasyonumun iyi olduğunu süt yağını arttırmak için rasyona hayvan başı 100 gr Baypas yağı girmemi söyledi bu günlerde rasyonda hiç oynama yapmadan baypas yağı girmeye başlayacağım sonuçları firma rasyoncusuyla birlikte takip edeceğiz.</p><p> </p><p> Hocam 5 cm büyük lif oranı yüksek kaba yemlerin oranını toplam kaba yem rasyonunun normal değerlerindenmi hesdaplayacağız yoksa kuru madde üzerindenmi hesaplanacak artı bu hesaba kesif yem miktarı dahil edilecekmi şuanki rasyyonda genel kaba yemde 5cm büyük kaba yem oranı %31,72 toplam kaba yem rasyonunda kuru maddeye düşürülmemiş şekilde hesaplarsak 5 cm den büyük kaba yem oranı %18,18 oluyor.</p><p></p><p> Rasyon ayarlamadaki asıl amacım hem süt yağını arttırmak hem kesif yem oranını düşürmek hemde en azından süt veriminin düşmemesini sağlamak mümkün olursa süt verimini yükselte bilmek bu yüzden sindirilebilirliği zor kaba yemi az giriyorum bunu yapabilirsek 1 taşla 3 kuş vurmuş olurum.</p><p> işletmedeki hayvanların genel bilgileride şöyle mevcut sağılan hayvanların %40 1-1,5 ay içerisinde doğum yaptılar pik dönemlerine yaklaşmaya başladılar bu hayvanların süt verimleri yüksek diğer %60 hayvanlarım 2-3-4 aylık gebeler,bu hayvanlarında %15 birinci laktasyonda.</p><p> Bypas yağı hakkında ne düşünüyorsunuz daha önce hiç kullanmadığım için fiyatları nerelerde bilgisi olan varmı acaba?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hacimmet, post: 754763, member: 17222"] [b]Ynt: Rasyon Hazırlama Programı ve Kullanımı (resimli anlatım)[/b] Geçmiş olsun hocam yorumlarınız önerileriniz için çok teşekkürler dikkate alacağım mutlaka bu gün süt verdiğim firmayı aradım süt analiz değerlerini sordum analiz değerleri şöyle [color=maroon][b]-Süteki Km oranı:8.57 -Sütteki Protein oranı:3.80 -Sütteki Bakteri oranı:180 000 civarı Gelgelelim yağ oranı :2.71 ,[/b][/color]görüştüğüm arkadaş diğer değerlerin gayet iyi olduğunu özellikle bakteri yönünden bu hat zerindeki en düşük bakteriye sahip süt olduğunu ama süt yağının anormal şekilde düşük olduğunu söyledi,bunun üzerine süt ve yem firmasının yem rasyoncusuyla görüştüm oda genel anlamda rasyonumun iyi olduğunu süt yağını arttırmak için rasyona hayvan başı 100 gr Baypas yağı girmemi söyledi bu günlerde rasyonda hiç oynama yapmadan baypas yağı girmeye başlayacağım sonuçları firma rasyoncusuyla birlikte takip edeceğiz. Hocam 5 cm büyük lif oranı yüksek kaba yemlerin oranını toplam kaba yem rasyonunun normal değerlerindenmi hesdaplayacağız yoksa kuru madde üzerindenmi hesaplanacak artı bu hesaba kesif yem miktarı dahil edilecekmi şuanki rasyyonda genel kaba yemde 5cm büyük kaba yem oranı %31,72 toplam kaba yem rasyonunda kuru maddeye düşürülmemiş şekilde hesaplarsak 5 cm den büyük kaba yem oranı %18,18 oluyor. Rasyon ayarlamadaki asıl amacım hem süt yağını arttırmak hem kesif yem oranını düşürmek hemde en azından süt veriminin düşmemesini sağlamak mümkün olursa süt verimini yükselte bilmek bu yüzden sindirilebilirliği zor kaba yemi az giriyorum bunu yapabilirsek 1 taşla 3 kuş vurmuş olurum. işletmedeki hayvanların genel bilgileride şöyle mevcut sağılan hayvanların %40 1-1,5 ay içerisinde doğum yaptılar pik dönemlerine yaklaşmaya başladılar bu hayvanların süt verimleri yüksek diğer %60 hayvanlarım 2-3-4 aylık gebeler,bu hayvanlarında %15 birinci laktasyonda. Bypas yağı hakkında ne düşünüyorsunuz daha önce hiç kullanmadığım için fiyatları nerelerde bilgisi olan varmı acaba? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
Rasyon Hazırlama Programı ve Kullanımı (resimli anlatım)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt