PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
Rasyon Hazırlama Programı ve Kullanımı (resimli anlatım)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 807231" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: Rasyon Hazırlama Programı ve Kullanımı (resimli anlatım)</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>O benim için de sıkıntı. Besin değerleri, söz konusu yemin piyasa şartlarında bulunabilecek, ortalama kalitedeki örneklerine göre belirleniyor. Oysa elimizdeki yemlerin, piyasa şartlarındakilerle kıyaslandığında, az yada çok, yüksek yada düşük kalite farkları ortaya çıkıyor. </p><p></p><p>Burda işin doğrusu sadece kaba yemleri değil, kesif/dane ayırmadan, fabrikasyon üretim olmayan tüm yem materyallerini analiz ettirmek. </p><p></p><p>Bu değerleri de programa girip net sonuçlar üzerinden hesaplama yapmak. </p><p></p><p>Ama malesef buna ne imkan ne zaman el veriyor. Benim elimde sadece 6 çeşit kuru ot var. Hangisini yollar, hangisini analiz ettirirsin? Mümkündü yok. </p><p></p><p>Ayrıca benim en yoğun kullandığım ürünlerden birisi 'üzüm silajı'. Şaraplık üzümün sapı ayıklanıp suyu alınır. Geriye sadece üzümün tane ve çekirdeği kalır ve süper silaj olur. Inanılmaz da lezzetlidir. </p><p></p><p>Ama gel gelelim rasyon programlarını geçtim, tüm sanal alemi darma duman etmeme rağmen bu yem materyali hakkında en ufak bir bilgi kırıntısı yok. 1-2 çalışma var, onlar da yaş üzüm posası üzerine ve çok yüzeysel. Yem Bezelyesi de keza öyle. Programda değerleri olmayan önemli yem maddelerinden biri de o. </p><p></p><p>1 hafta içerisinde NKÜ Ziraat Fakültesinde, çok değerli iki hocamda görüşmem olacak. Oraya gitmişken, yem bezelyesinin değerlerini öğrenir, üzüm silajının da besin değerlerini analiz etmelerini isteyeceğim artık.</p><p></p><p>Kısaca Mehmet, doğru rasyonun hazırlanabilmesi için öncelikle var olan yemlerin gerçek değerlerine sahip olmak ilk şart. </p><p></p><p>Bunun haricindekiler sadece fikir verir. </p><p></p><p>Ha kötü mü? Asla. Hiçbirşey bilmemektense yüzlerce yemin aşağı yukarı ortalama besin değerlerini bilmek bile çok büyük nimet.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 807231, member: 21067"] [b]Ynt: Rasyon Hazırlama Programı ve Kullanımı (resimli anlatım)[/b] O benim için de sıkıntı. Besin değerleri, söz konusu yemin piyasa şartlarında bulunabilecek, ortalama kalitedeki örneklerine göre belirleniyor. Oysa elimizdeki yemlerin, piyasa şartlarındakilerle kıyaslandığında, az yada çok, yüksek yada düşük kalite farkları ortaya çıkıyor. Burda işin doğrusu sadece kaba yemleri değil, kesif/dane ayırmadan, fabrikasyon üretim olmayan tüm yem materyallerini analiz ettirmek. Bu değerleri de programa girip net sonuçlar üzerinden hesaplama yapmak. Ama malesef buna ne imkan ne zaman el veriyor. Benim elimde sadece 6 çeşit kuru ot var. Hangisini yollar, hangisini analiz ettirirsin? Mümkündü yok. Ayrıca benim en yoğun kullandığım ürünlerden birisi 'üzüm silajı'. Şaraplık üzümün sapı ayıklanıp suyu alınır. Geriye sadece üzümün tane ve çekirdeği kalır ve süper silaj olur. Inanılmaz da lezzetlidir. Ama gel gelelim rasyon programlarını geçtim, tüm sanal alemi darma duman etmeme rağmen bu yem materyali hakkında en ufak bir bilgi kırıntısı yok. 1-2 çalışma var, onlar da yaş üzüm posası üzerine ve çok yüzeysel. Yem Bezelyesi de keza öyle. Programda değerleri olmayan önemli yem maddelerinden biri de o. 1 hafta içerisinde NKÜ Ziraat Fakültesinde, çok değerli iki hocamda görüşmem olacak. Oraya gitmişken, yem bezelyesinin değerlerini öğrenir, üzüm silajının da besin değerlerini analiz etmelerini isteyeceğim artık. Kısaca Mehmet, doğru rasyonun hazırlanabilmesi için öncelikle var olan yemlerin gerçek değerlerine sahip olmak ilk şart. Bunun haricindekiler sadece fikir verir. Ha kötü mü? Asla. Hiçbirşey bilmemektense yüzlerce yemin aşağı yukarı ortalama besin değerlerini bilmek bile çok büyük nimet. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
Rasyon Hazırlama Programı ve Kullanımı (resimli anlatım)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt