PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
Rasyon Hazırlama Programı ve Kullanımı (resimli anlatım)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 853229" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: Rasyon Hazırlama Programı ve Kullanımı (resimli anlatım)</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>İlk mesajda bulunan vks (vücut kondisyon skoru) ile ilgili kısmı aynen aktarıyorum:</p><p></p><p>Bilgiler arasında aklınızı kurcalayabilecek tek nokra 'kondisyon skoru' ibaresidir. Bu ibare kısaca ' hayvanın şu anki durumu' anlamına gelir. </p><p>Bu değeri 1 yaparsanız 'hayvan şu an çok zayıf'</p><p>Bu değeri 5 yaparsanız 'hayvan şu an çok besili' anlamına gelir. </p><p>Yani bir hayvanın belini ellinizle yokladığınızda, yada hayvana alıcı gözüyle şöyle uzaktan baktığınızda, hayvana vereceğiniz nottur. Rakamı küsûratlı da girebilirsiniz (3,25 – 4,50 gibi)</p><p></p><p></p><p>Resmin gerçek boyutunu görmek için bu çubuga tiklayin.</p><p></p><p></p><p></p><p>Yukarıdaki resim, vücut kondisyon skoru ' nu (VKS ' yi) belirlerken bize yardım olabilecek güzel bir örnektir.</p><p></p><p>Unutmayın 5 mükkemmel semizlikte, 3 normal, 1 ise çok zayıf (düşmek üzere olan) hayvan anlamına gelmektedir.</p><p></p><p>Not: eğer bu kısım yardımcı olduysa resmi incelemek için ilk mesaja bir daha göz atın. Okurken bu kısmı atlamissiniz demek olur. </p><p>---------</p><p></p><p>Eğer bu yardımcı olmadı ise söyle açıklayayım:</p><p></p><p>Besiye çekilecek bir hayvanda (dana, düve, koyun, kuzu farketmez) iyi sonuc almak için, besiye çekilecek hayvanın baslangic besisini iyi alması, fiziksel olarak düzgün ve sağlıklı olması gereklidir. </p><p></p><p>Temel sağlam olmalı ki bina sağlam olsun..</p><p></p><p>Ha ben zayıf hayvan toplar, besiye ceker satarım düşüncesi varsa, sanılanın aksine bu karlı değil, oldukça masraflı bir besi olur. Hele hayvanın yası yüksek ise. Canlı ağırlık artısı daha çok yaglanma seklinde olacağından ortaya çıkacak karkas kalitesi de oldukça düşük olur. tavsiye edilmez. </p><p></p><p>Yani kondisyon skoru hayvanın su anki halini ifade eder ve besiye ne kadar 'genc ve duzgun' (yani yüksek kondisyonlu) hayvanlarla başlarsanız, o derece basarili olur, o derece kar edersiniz. </p><p></p><p>Çünkü genc ve sağlıklı hayvan, yemi ete dönüştürme yeteneği en yüksek olan hayvandir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 853229, member: 21067"] [b]Ynt: Rasyon Hazırlama Programı ve Kullanımı (resimli anlatım)[/b] İlk mesajda bulunan vks (vücut kondisyon skoru) ile ilgili kısmı aynen aktarıyorum: Bilgiler arasında aklınızı kurcalayabilecek tek nokra 'kondisyon skoru' ibaresidir. Bu ibare kısaca ' hayvanın şu anki durumu' anlamına gelir. Bu değeri 1 yaparsanız 'hayvan şu an çok zayıf' Bu değeri 5 yaparsanız 'hayvan şu an çok besili' anlamına gelir. Yani bir hayvanın belini ellinizle yokladığınızda, yada hayvana alıcı gözüyle şöyle uzaktan baktığınızda, hayvana vereceğiniz nottur. Rakamı küsûratlı da girebilirsiniz (3,25 – 4,50 gibi) Resmin gerçek boyutunu görmek için bu çubuga tiklayin. Yukarıdaki resim, vücut kondisyon skoru ' nu (VKS ' yi) belirlerken bize yardım olabilecek güzel bir örnektir. Unutmayın 5 mükkemmel semizlikte, 3 normal, 1 ise çok zayıf (düşmek üzere olan) hayvan anlamına gelmektedir. Not: eğer bu kısım yardımcı olduysa resmi incelemek için ilk mesaja bir daha göz atın. Okurken bu kısmı atlamissiniz demek olur. --------- Eğer bu yardımcı olmadı ise söyle açıklayayım: Besiye çekilecek bir hayvanda (dana, düve, koyun, kuzu farketmez) iyi sonuc almak için, besiye çekilecek hayvanın baslangic besisini iyi alması, fiziksel olarak düzgün ve sağlıklı olması gereklidir. Temel sağlam olmalı ki bina sağlam olsun.. Ha ben zayıf hayvan toplar, besiye ceker satarım düşüncesi varsa, sanılanın aksine bu karlı değil, oldukça masraflı bir besi olur. Hele hayvanın yası yüksek ise. Canlı ağırlık artısı daha çok yaglanma seklinde olacağından ortaya çıkacak karkas kalitesi de oldukça düşük olur. tavsiye edilmez. Yani kondisyon skoru hayvanın su anki halini ifade eder ve besiye ne kadar 'genc ve duzgun' (yani yüksek kondisyonlu) hayvanlarla başlarsanız, o derece basarili olur, o derece kar edersiniz. Çünkü genc ve sağlıklı hayvan, yemi ete dönüştürme yeteneği en yüksek olan hayvandir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
Rasyon Hazırlama Programı ve Kullanımı (resimli anlatım)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt