PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Rasyon Hesabı Yapmayı Biliyormusunuz?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="agusta80" data-source="post: 244542" data-attributes="member: 3405"><p><strong>Ynt: Rasyon Hesabı Yapmayı Biliyormusunuz?</strong></p><p></p><p>konuştuğmz gibi yaptım biraz geç oldu ama arpa, buğday ,mısır ,yulaf ,alıp değirmende çektim sılaja önce50kg bir çuwal bira posasını karıştırıp kazanda sonra bu tahılları ekleyip güzel kardıktan sonra yemlikte ki samanın üzerine döküyorm bu karışımdan 15kg sabah 15 kg akşam olmak üzere weriyom süt yemini kesmedim gene 1.5 kg akşam 1,5 kg sabah olmak üzere weriyorm.süt werimi normal bi düşüş olmadı fakat tahıllar pahalıya geldiği için karlı olmadı gibi 650 tl ye geldi kilosu iki ton aldım 1300 tl birde haywanların pisliğinde çok fazla tahıl gördüm rumenden çok çabuk geçiyo bende akşamdan ıslatıyorm sıcak suyla şu an daha az ama pek beğenmedim bu değirmen işini ezme nasıl olur acaba.bişi daha silaj zamanı silaja ezerken içine arpayı eklesek ne olur sindirim daha iyi olmazmı erir mi içinde mesela 50 ton silaja 3 ton arpa ince bi tabaka halinde yada serperek konsa .warmıdır yapan bu yıl denemek istiyorm.saygılar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="agusta80, post: 244542, member: 3405"] [b]Ynt: Rasyon Hesabı Yapmayı Biliyormusunuz?[/b] konuştuğmz gibi yaptım biraz geç oldu ama arpa, buğday ,mısır ,yulaf ,alıp değirmende çektim sılaja önce50kg bir çuwal bira posasını karıştırıp kazanda sonra bu tahılları ekleyip güzel kardıktan sonra yemlikte ki samanın üzerine döküyorm bu karışımdan 15kg sabah 15 kg akşam olmak üzere weriyom süt yemini kesmedim gene 1.5 kg akşam 1,5 kg sabah olmak üzere weriyorm.süt werimi normal bi düşüş olmadı fakat tahıllar pahalıya geldiği için karlı olmadı gibi 650 tl ye geldi kilosu iki ton aldım 1300 tl birde haywanların pisliğinde çok fazla tahıl gördüm rumenden çok çabuk geçiyo bende akşamdan ıslatıyorm sıcak suyla şu an daha az ama pek beğenmedim bu değirmen işini ezme nasıl olur acaba.bişi daha silaj zamanı silaja ezerken içine arpayı eklesek ne olur sindirim daha iyi olmazmı erir mi içinde mesela 50 ton silaja 3 ton arpa ince bi tabaka halinde yada serperek konsa .warmıdır yapan bu yıl denemek istiyorm.saygılar. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Rasyon Hesabı Yapmayı Biliyormusunuz?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt