PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Romanov Koyun Yetiştiriciliği
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Emre_Emrah_Yesil" data-source="post: 1232041" data-attributes="member: 79128"><p>Hocam şöyle diyeyim bu bakım mekanınızla alakalı . Ben padok sistemi kullanıyorum. Doğuran hayvanımı 1.20 m2 lik padok içine kapatıp yavrularıyla izole bir ortamda annesiyle bırakıyorum. 1 hafta hiçbir suretle ayırmıyorum. Anne istemese de yavru dar alanda fırsat bulup emiyor. kabul etmeme durumu 1 koyun harici hiç yaşamadım. Süt yetmeme durumu yaşadım. 2 doğurdu sütü yetmedi. Hatta ilk doğumu olup 1 doğurup sütü yetmeyen de oldu. Ama öğrenme sürecimdi. Şu anda boyalı koç kemeri kullanıyorum. Takvimi takip edip Koçlandıktan 4 ay sonra günlük 200 gramdan başlayıp son dönemde 500 grama kadar koyun süt yemi kullanıyorum. (Özellikle koyun süt yemi, sığır süt yemi ağır gelebiliyor) Doğumda sütü hazır ve fazla oluyor. Hatta 2 doğuran hayvanlardan fazlalık ağız sütü alıp süt torbasıyla buzlukta stoklayabiliyorum. Sütü yetince yavru bakmama durumu ortaya çıkmıyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Emre_Emrah_Yesil, post: 1232041, member: 79128"] Hocam şöyle diyeyim bu bakım mekanınızla alakalı . Ben padok sistemi kullanıyorum. Doğuran hayvanımı 1.20 m2 lik padok içine kapatıp yavrularıyla izole bir ortamda annesiyle bırakıyorum. 1 hafta hiçbir suretle ayırmıyorum. Anne istemese de yavru dar alanda fırsat bulup emiyor. kabul etmeme durumu 1 koyun harici hiç yaşamadım. Süt yetmeme durumu yaşadım. 2 doğurdu sütü yetmedi. Hatta ilk doğumu olup 1 doğurup sütü yetmeyen de oldu. Ama öğrenme sürecimdi. Şu anda boyalı koç kemeri kullanıyorum. Takvimi takip edip Koçlandıktan 4 ay sonra günlük 200 gramdan başlayıp son dönemde 500 grama kadar koyun süt yemi kullanıyorum. (Özellikle koyun süt yemi, sığır süt yemi ağır gelebiliyor) Doğumda sütü hazır ve fazla oluyor. Hatta 2 doğuran hayvanlardan fazlalık ağız sütü alıp süt torbasıyla buzlukta stoklayabiliyorum. Sütü yetince yavru bakmama durumu ortaya çıkmıyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Romanov Koyun Yetiştiriciliği
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt