PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Romanov Koyun Yetiştiriciliği
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Emre_Emrah_Yesil" data-source="post: 1232051" data-attributes="member: 79128"><p>Bu eski bir fotoğraf bunun yanına 2 adet daha çadır yaptırdım. 1 çadırcı samanlık olarak kullanıyorum. Diğer çadırı besiye çektiğim erkek kuzularım için kullanıyorum. Bahsettiğim rasyonu hiç yaylıma çıkmayan zamanlarda yapıyorum ama kar varken küspeyi kısıp yerine yonca ve yulaf sapı ekliyorum. Nedeni zemini ıslatmamak. Yaylım başladığı zaman meranın ot durumuna göre sabah 6-10:30 arası yaylıma çıkartıp sabah yemleme yapmıyorum. Akşam da 2 saat yaylım yapıp yularda verdiğim rasyonun yarısını karıp veriyorum. Ama genellikle yemliklerde rasyon kalıyor. Ama biz kalsa da kalmasa da günlük yemleme yapıyoruz. Nedenini de şöyle açıklayayım, doyurmak ayrı şey, beslemek ayrı şey. Karnında 3 kuzu taşıyan hayvanın günlük kalori ve enerji ihtiyacını meradan karşılaması mümkün değil. Kuzu atmalar, kuzu zehirlemesi sonucu anaç kayıpları yaşanabilir. Yaşadın mı diyecekseniz yaşadım. İnsan boyu ot varken sabah akşam meraya saldık, 1 ay sonunda 1 toksitemi den anaç ölümü 1 babesiosis den anaç ölümü ve 4 atık vakası yaşadık. </p><p></p><p>Çadıra gelince</p><p>Çadır büyük kolaylık. İçerisinde 50 adet koyun olsun kar tutmuyor. 1 adet 50 cm lik fan ile saatte 5 dk çalışma sonucu terleme ve asit yığılması yapmıyor. Hava sirkülasyonu çok güzel ve besihane parasının çok daha az paralarına yapılıyor. Ben 280 m2 yi 11.000 tl ye 70 m2 yi 3500 tl ye yaptırdım. Kurulumu 2 saat sürdü. Sadece çok kar yağışı olan yerlerde ise iskelet demirlerini biraz daha kalın yaptırmak gerek.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Emre_Emrah_Yesil, post: 1232051, member: 79128"] Bu eski bir fotoğraf bunun yanına 2 adet daha çadır yaptırdım. 1 çadırcı samanlık olarak kullanıyorum. Diğer çadırı besiye çektiğim erkek kuzularım için kullanıyorum. Bahsettiğim rasyonu hiç yaylıma çıkmayan zamanlarda yapıyorum ama kar varken küspeyi kısıp yerine yonca ve yulaf sapı ekliyorum. Nedeni zemini ıslatmamak. Yaylım başladığı zaman meranın ot durumuna göre sabah 6-10:30 arası yaylıma çıkartıp sabah yemleme yapmıyorum. Akşam da 2 saat yaylım yapıp yularda verdiğim rasyonun yarısını karıp veriyorum. Ama genellikle yemliklerde rasyon kalıyor. Ama biz kalsa da kalmasa da günlük yemleme yapıyoruz. Nedenini de şöyle açıklayayım, doyurmak ayrı şey, beslemek ayrı şey. Karnında 3 kuzu taşıyan hayvanın günlük kalori ve enerji ihtiyacını meradan karşılaması mümkün değil. Kuzu atmalar, kuzu zehirlemesi sonucu anaç kayıpları yaşanabilir. Yaşadın mı diyecekseniz yaşadım. İnsan boyu ot varken sabah akşam meraya saldık, 1 ay sonunda 1 toksitemi den anaç ölümü 1 babesiosis den anaç ölümü ve 4 atık vakası yaşadık. Çadıra gelince Çadır büyük kolaylık. İçerisinde 50 adet koyun olsun kar tutmuyor. 1 adet 50 cm lik fan ile saatte 5 dk çalışma sonucu terleme ve asit yığılması yapmıyor. Hava sirkülasyonu çok güzel ve besihane parasının çok daha az paralarına yapılıyor. Ben 280 m2 yi 11.000 tl ye 70 m2 yi 3500 tl ye yaptırdım. Kurulumu 2 saat sürdü. Sadece çok kar yağışı olan yerlerde ise iskelet demirlerini biraz daha kalın yaptırmak gerek. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Romanov Koyun Yetiştiriciliği
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt