PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
***Romanya'dan İthal Hayvanlar Ölüyor***
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Amasyali05" data-source="post: 1130856" data-attributes="member: 77128"><p>Slm. Bu yanlış politikalar yüzünden yerli üreticilerde büyük zarar görüyor. Özellik le pasturella gibi solunum yolu enfeksiyonu hastalıkları çok çabuk yayılıyor ve bulaşıyor. Hayvan pazarlarından havadan, su ile her türlü yollarla yayılıyor. Mart ayında 2 adet buzağı kaybettim bu hastalık yüzünden. Diğer buzagilari da kurtarmak için bir sürü iğne ilaç veteriner masrafı. Hollanda gibi bir ülke tüm hayvan hastalıklarından ari iken biz neden her turlusuyle uğraşmak zorundayız. Maşallah ülkemizde olmayan hastalık yok. Sebep ortada kontrolsüz hayvan ithal etme. Şimdi soruyorum bizim zararimizi kim karsilayacak? Dışardan bir hayvan geliyor hop bir bakıyorsun pasturella,bir bakıyorsun sap,çiçek bıktık valla. </p><p> Özet devletimizin üretime destek verip takip etmesi gerekli. Üretim olmadan taşıma Su ile değirmen dönmez. Buzağıların kupeleme işini il ve ilçe tarım müdürlükleri takıyor 3 ay zaman var dediler 5 ay oldu küpe takan yok. Şimdide yeni bir kanunla 31-12-2017 kadar zaman koymuşlar bekle artık küpeye gelecekler diye. Takip,destek ve teşfik lazım yerli ureticiye. Bak ondan sonra hayvan ihtiyacı kaliyor mu? Selametle.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Amasyali05, post: 1130856, member: 77128"] Slm. Bu yanlış politikalar yüzünden yerli üreticilerde büyük zarar görüyor. Özellik le pasturella gibi solunum yolu enfeksiyonu hastalıkları çok çabuk yayılıyor ve bulaşıyor. Hayvan pazarlarından havadan, su ile her türlü yollarla yayılıyor. Mart ayında 2 adet buzağı kaybettim bu hastalık yüzünden. Diğer buzagilari da kurtarmak için bir sürü iğne ilaç veteriner masrafı. Hollanda gibi bir ülke tüm hayvan hastalıklarından ari iken biz neden her turlusuyle uğraşmak zorundayız. Maşallah ülkemizde olmayan hastalık yok. Sebep ortada kontrolsüz hayvan ithal etme. Şimdi soruyorum bizim zararimizi kim karsilayacak? Dışardan bir hayvan geliyor hop bir bakıyorsun pasturella,bir bakıyorsun sap,çiçek bıktık valla. Özet devletimizin üretime destek verip takip etmesi gerekli. Üretim olmadan taşıma Su ile değirmen dönmez. Buzağıların kupeleme işini il ve ilçe tarım müdürlükleri takıyor 3 ay zaman var dediler 5 ay oldu küpe takan yok. Şimdide yeni bir kanunla 31-12-2017 kadar zaman koymuşlar bekle artık küpeye gelecekler diye. Takip,destek ve teşfik lazım yerli ureticiye. Bak ondan sonra hayvan ihtiyacı kaliyor mu? Selametle. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
***Romanya'dan İthal Hayvanlar Ölüyor***
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt