PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
romonov koyunu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mustafagrgn" data-source="post: 1258262" data-attributes="member: 80997"><p>ben 3 tane romanov koç almıştkm 3-4 yıldır önce hala melezlemeye devam ediyordum tam olarak oturttum artık %50 romanov %50 merinos gibi oldu bizim koyunların genetiği bence tam iyi oldu 60-65 kg filan koyunlar 60 koyun kışın doğurduğunda 120-130 kuzu oluyo mevsim dışında doğurunca 100-110 kuzu oluyo ama o mevsim dışı doğanlardan ölen oluyo biraz belki 20 kuzu filan kışın doğanlarda ölen 3-5 tanedir yani 2 yılda 3 kuzu alıyoruz şükür yani yıllık ortalama 150 kuzu alıyoruz 60 koyundan 3 kuzuya yaklaşıyo yani yıllık allah bereket versin kuzular da normal oluyo yani o koyunlara eğer damızlık bırakmıycaksak başka koç çekiyoruz merinos, suffolk, kara kafa ile de france gibi artık o ara ne temin edildiyse, o kuzular normal merinos kuzuları gibi gelişimleri ben 140-150 güne kadar bakıyorum kuzuya 50 kg olur üçüz olanı bile 5 ayda 3 çuvaldan biraz fazla yem yiyor bir kuzu(yemi kendim yapıyorum ben) . Romanov da aldım 3-4 tane ikisi ileri koyundu yani 3.-5. Doğumlarını filan yaptılar biri iki defa ard arda 5 iz doğurdu biri 6 ız ve 3 üz doğurdu. Diğerleri en aşağı ikiz doğurdular her defasında, ama bunlar ilkine doğuran romanovlar değil bunu söyliyim tekrardan. Kuzuların gelişimi çok yavaş diğer kuzuların yanına salamadık itip kaktılar cılız diye ayrı yerde yine aynı yemle baktık aynı yemi yemişlerdir yani 3-3,5 çuval filan ama romanovlar 6 aylık oldular anca 40-42 kg çekiyolardı o yüzden devam ettirmedim romanovları. Ayrıca çok panik hayvanlar yani diğerleri gayet rahat bunlar duvarlara tırmancaklar korkudan hem kuzuyada iyi bakamıyorlardı yani 3 kuzuya zar zor bakıyo ama fazlası sende . O da mantıklı değil elde biberonla iki saatte bir kuzu mu emzircez olmuyo yani ölüyolar illaki. Sonuç olarak romanovlar genetik kapasitesi yüksek hayvanlar ama saf romanov besleyerek kâr edilmez yani türkiyedeki o çiftlikler 4 aylık 27-28 kg lık kuzuyu 1.5 milyardan satamazsa batar hepsi zaten. Ama bizim merinosların kıvırcıkların pırıtların ve diğer bissürü koyunun ikizliğini yükseltmek için çok iyi bir kaynak romanov.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mustafagrgn, post: 1258262, member: 80997"] ben 3 tane romanov koç almıştkm 3-4 yıldır önce hala melezlemeye devam ediyordum tam olarak oturttum artık %50 romanov %50 merinos gibi oldu bizim koyunların genetiği bence tam iyi oldu 60-65 kg filan koyunlar 60 koyun kışın doğurduğunda 120-130 kuzu oluyo mevsim dışında doğurunca 100-110 kuzu oluyo ama o mevsim dışı doğanlardan ölen oluyo biraz belki 20 kuzu filan kışın doğanlarda ölen 3-5 tanedir yani 2 yılda 3 kuzu alıyoruz şükür yani yıllık ortalama 150 kuzu alıyoruz 60 koyundan 3 kuzuya yaklaşıyo yani yıllık allah bereket versin kuzular da normal oluyo yani o koyunlara eğer damızlık bırakmıycaksak başka koç çekiyoruz merinos, suffolk, kara kafa ile de france gibi artık o ara ne temin edildiyse, o kuzular normal merinos kuzuları gibi gelişimleri ben 140-150 güne kadar bakıyorum kuzuya 50 kg olur üçüz olanı bile 5 ayda 3 çuvaldan biraz fazla yem yiyor bir kuzu(yemi kendim yapıyorum ben) . Romanov da aldım 3-4 tane ikisi ileri koyundu yani 3.-5. Doğumlarını filan yaptılar biri iki defa ard arda 5 iz doğurdu biri 6 ız ve 3 üz doğurdu. Diğerleri en aşağı ikiz doğurdular her defasında, ama bunlar ilkine doğuran romanovlar değil bunu söyliyim tekrardan. Kuzuların gelişimi çok yavaş diğer kuzuların yanına salamadık itip kaktılar cılız diye ayrı yerde yine aynı yemle baktık aynı yemi yemişlerdir yani 3-3,5 çuval filan ama romanovlar 6 aylık oldular anca 40-42 kg çekiyolardı o yüzden devam ettirmedim romanovları. Ayrıca çok panik hayvanlar yani diğerleri gayet rahat bunlar duvarlara tırmancaklar korkudan hem kuzuyada iyi bakamıyorlardı yani 3 kuzuya zar zor bakıyo ama fazlası sende . O da mantıklı değil elde biberonla iki saatte bir kuzu mu emzircez olmuyo yani ölüyolar illaki. Sonuç olarak romanovlar genetik kapasitesi yüksek hayvanlar ama saf romanov besleyerek kâr edilmez yani türkiyedeki o çiftlikler 4 aylık 27-28 kg lık kuzuyu 1.5 milyardan satamazsa batar hepsi zaten. Ama bizim merinosların kıvırcıkların pırıtların ve diğer bissürü koyunun ikizliğini yükseltmek için çok iyi bir kaynak romanov. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
romonov koyunu
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt