PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
Rotovatör mü, Diskaro mu?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ofas" data-source="post: 920153" data-attributes="member: 20560"><p><strong>Ynt: rotovatö'mü diskaro'mu ?</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Benim bildiğim rotatiller ile rotavatörün arasındaki fark rotavatörde şanzıman oluşu. Rotatiller 40-50 da yer işledim sadece, rotavatöre göre traktörü bariz fazla tutuyor. Zaten şanzıman farkıda burada anlaşılabiliyor. Sebazios bir mesajda rotatiller için çift taraflı zincir ile güc aktarımı yaptığını yazmış. Ben tıpkı rotavatördeki gibi makinanın sağ tarafından zincir ile güç aktarıldığını biliyorum. Tabi yanlışım olabilir. </p><p></p><p>İkisininde yeri ayrı ama orion ' un dediği gibi bence diskaro yakıt/süre açısından daha üstün. Yakıt süre problem değilse elbette rotavatör daha iyi hem daha estetik iş çıkartır. Toprak tavı ve yapısı çok önemli. Ayrıca sizin hangi ürün hasadı sonrasında ve genelde hangi çalışma dönemlerinde kullanacağınızıda düşünmek gerekir. Kuru ve normal tavda rotatiller iyi iş yapar fakat tav fazla ise zararda yapabilir. Diskaro daha nemli toprakta çalışabilir. </p><p></p><p>Diskaro toprağı çevirerek, sapları gömerek çalışır. Rotavatör toprak ve sapları parçalayarak çalışır. Unutulmamalıl ki toprağı un-ufak olacak şekilde parçalamak iyi değildir.</p><p></p><p>Münavebede Ayçiçeği varsa veya hasat sonrası çok artık kalıyorsa diskaroyu 3 kezde çekseniz bence rotavatörün bir kez çektiğinizden daha iyi tohum yatağı hazırlayamaz. </p><p></p><p>Sonuçta sizin kararınız şu yönde olmalı. Zaman ve yakıt problem olmuyorsa rotavatör alın. Rotavatör 2-2.5lt yakarsa ( 285s- 205cm kombinasyonu ) mazotun hakkını verir. Tarlada ayçiçek sapı vs iş değil diz boyu ot olsun isterse. Toprak yapınız kumlu ise diskaro sizin için daha iyi olacaktır düşüncesindeyim.</p><p></p><p>Not : Rototiller dediğim dik bıçaklı şanzımansız olanına bence hiç bulaşmayın.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ofas, post: 920153, member: 20560"] [b]Ynt: rotovatö'mü diskaro'mu ?[/b] Benim bildiğim rotatiller ile rotavatörün arasındaki fark rotavatörde şanzıman oluşu. Rotatiller 40-50 da yer işledim sadece, rotavatöre göre traktörü bariz fazla tutuyor. Zaten şanzıman farkıda burada anlaşılabiliyor. Sebazios bir mesajda rotatiller için çift taraflı zincir ile güc aktarımı yaptığını yazmış. Ben tıpkı rotavatördeki gibi makinanın sağ tarafından zincir ile güç aktarıldığını biliyorum. Tabi yanlışım olabilir. İkisininde yeri ayrı ama orion ' un dediği gibi bence diskaro yakıt/süre açısından daha üstün. Yakıt süre problem değilse elbette rotavatör daha iyi hem daha estetik iş çıkartır. Toprak tavı ve yapısı çok önemli. Ayrıca sizin hangi ürün hasadı sonrasında ve genelde hangi çalışma dönemlerinde kullanacağınızıda düşünmek gerekir. Kuru ve normal tavda rotatiller iyi iş yapar fakat tav fazla ise zararda yapabilir. Diskaro daha nemli toprakta çalışabilir. Diskaro toprağı çevirerek, sapları gömerek çalışır. Rotavatör toprak ve sapları parçalayarak çalışır. Unutulmamalıl ki toprağı un-ufak olacak şekilde parçalamak iyi değildir. Münavebede Ayçiçeği varsa veya hasat sonrası çok artık kalıyorsa diskaroyu 3 kezde çekseniz bence rotavatörün bir kez çektiğinizden daha iyi tohum yatağı hazırlayamaz. Sonuçta sizin kararınız şu yönde olmalı. Zaman ve yakıt problem olmuyorsa rotavatör alın. Rotavatör 2-2.5lt yakarsa ( 285s- 205cm kombinasyonu ) mazotun hakkını verir. Tarlada ayçiçek sapı vs iş değil diz boyu ot olsun isterse. Toprak yapınız kumlu ise diskaro sizin için daha iyi olacaktır düşüncesindeyim. Not : Rototiller dediğim dik bıçaklı şanzımansız olanına bence hiç bulaşmayın. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
Rotovatör mü, Diskaro mu?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt