PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Kanatlı Yetiştiriciliği
Sanayi Tavukculuguna Zor Sorular
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="muk67" data-source="post: 1111243" data-attributes="member: 75203"><p>Yaklaşık 7 yıldır etlik piliç yetiştiriciliği yapıyoruz ve yakın zamanda da büyükbaş hayvancılık yapmayı düşünüyoruz.Bu tip haberler zaman zaman düzenli ve biliçli olarak yapılıyor sektörü baltalamak adına.Ya da ben öyle düşünüyorum.Çünkü bu kadar ihracat yapan ve avrupa normlarına yakın belki aynı düzeyde üretim yapan bu sektöre elbirliğiyle zarar vermek için uğraşıyorlar.Ülkemizde özellikle etlik piliç yetiştiriciliği kadar düzenli ve sıkı kontrol edilen başka bir hayvansal üretim oldugunu düşünmüyorum.Son zamanlarda başlayan bu salma tavukçulukla yumurta üretimini ayrı tutuyorum.Ben sadece sizin dediğiniz gibi sanayi tavukçuluğu yani etlik piliç hakkında konuşuyorum.Antibiyotik konusunda ise kullanılan antibiyotikler sadece veteriner kontrolünde ve recetesi ile kullanılır ve arınma süreleri takip edilir.Gerekli süre geçmeden hayvanlar kesime gönderilmezler.Büyükbaş hayvancılıkta kim bu sürelere dikkat ediyor?Köyde sütçüye süt veren kaç kişi sütünü döküyor antibiyotik kullandım diye?Kaç kişi tarlasına attığı ilacın etiketini okuyor?</p><p>Yani bu arkadaşların elinde cep telefonu,cebinde powerbank,çantasında tablet,evde laptobu eksik olmaz ama rüzgar santrallerine bile karşılardır.</p><p>Ülkede bu kadar kontrolsüz çevreyi ve insan sağlığını tehdit eden sanayi kuruluşu varken tavuklara daha çok sıra var bence.</p><p>(yanlış veya eksik bildiğim varsa düzeltebilirsiniz tabi ki)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="muk67, post: 1111243, member: 75203"] Yaklaşık 7 yıldır etlik piliç yetiştiriciliği yapıyoruz ve yakın zamanda da büyükbaş hayvancılık yapmayı düşünüyoruz.Bu tip haberler zaman zaman düzenli ve biliçli olarak yapılıyor sektörü baltalamak adına.Ya da ben öyle düşünüyorum.Çünkü bu kadar ihracat yapan ve avrupa normlarına yakın belki aynı düzeyde üretim yapan bu sektöre elbirliğiyle zarar vermek için uğraşıyorlar.Ülkemizde özellikle etlik piliç yetiştiriciliği kadar düzenli ve sıkı kontrol edilen başka bir hayvansal üretim oldugunu düşünmüyorum.Son zamanlarda başlayan bu salma tavukçulukla yumurta üretimini ayrı tutuyorum.Ben sadece sizin dediğiniz gibi sanayi tavukçuluğu yani etlik piliç hakkında konuşuyorum.Antibiyotik konusunda ise kullanılan antibiyotikler sadece veteriner kontrolünde ve recetesi ile kullanılır ve arınma süreleri takip edilir.Gerekli süre geçmeden hayvanlar kesime gönderilmezler.Büyükbaş hayvancılıkta kim bu sürelere dikkat ediyor?Köyde sütçüye süt veren kaç kişi sütünü döküyor antibiyotik kullandım diye?Kaç kişi tarlasına attığı ilacın etiketini okuyor? Yani bu arkadaşların elinde cep telefonu,cebinde powerbank,çantasında tablet,evde laptobu eksik olmaz ama rüzgar santrallerine bile karşılardır. Ülkede bu kadar kontrolsüz çevreyi ve insan sağlığını tehdit eden sanayi kuruluşu varken tavuklara daha çok sıra var bence. (yanlış veya eksik bildiğim varsa düzeltebilirsiniz tabi ki) [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Kanatlı Yetiştiriciliği
Sanayi Tavukculuguna Zor Sorular
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt