PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Hayvan Hastalıkları
Şap Hortladı Hayvancılığı Teslim Aldı!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="akayoz" data-source="post: 1003391" data-attributes="member: 59236"><p><strong>Ynt: Şap Hortladı Hayvancılığı Teslim Aldı!</strong></p><p></p><p>Şap hastalığından muzderip olanlardan biri de benim köyüm.</p><p>Komşu köyden birisinin aldığı hayvanlardan patlak verdi.</p><p>Yerli hayvanlara çok dokunmuyor fakat cins hayvanları aşırı etkiliyor.</p><p>Hastalığın tedavisi yok fakat hayvanlar üzerindeki sonuçlarını hafifletici uygulamalar yapılabilir.</p><p>Ben kendi yaptığım uygulamaları anlatayım. </p><p>Öncelikle iyi bir dezenfektanla ahırınızı ve hayvanlarınızın ayaklarını sabah akşam ilaçlayın.</p><p>Makine sırtınızdan düşmesin. İlaçlamadan önce ayaklardaki çamurları suyla akıtırsanız daha iyi olur.</p><p>Ağızlarını hergün sirke ile yıkayıp karbonat sürün.</p><p>Yememe problemi böylelikle kısa sürdüğünden çabuk toparlıyorlar.</p><p>Şap bir deri hastalığı olduğundan D vitamini takviyesi yapın.</p><p>ADE ve mineral kombinasyonu uygulayın.(İlaç ismi vermeyelim)</p><p>Gelelim en büyük faydayı gördüğüm hususa.</p><p>İranlı bir profesörün yaptığı bir çalışma var. İngilizce çevirisini okudum.</p><p>Şaplı hayvanlara tarantuna örümceğinin zehirinden yapılan bir ilaç kullanılıyor ve kullanılan </p><p>hayvanların diğerlerine göre çok daha kısa sürede hastalığın etkilerini attığı görülüyor.</p><p>Hastalığı önlemiyor fakat yaraların iyileşmesini hızlandırıyor. ben de uyguladım ve ciddi faydasını gördüm.</p><p>Bir de antibiyotik spreyler. Ayak yaralarına uygulayın. Başka hastalıkların ortaya çıkmasını önleyecektir.</p><p>Buzağılar için ölümcül olabiliyor. Ateş düşürücü ile ilk şok atatılırsa kurtulabilir.</p><p>Yine de kimse bunlarla uğraşmak zorunda kalmasın.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="akayoz, post: 1003391, member: 59236"] [b]Ynt: Şap Hortladı Hayvancılığı Teslim Aldı![/b] Şap hastalığından muzderip olanlardan biri de benim köyüm. Komşu köyden birisinin aldığı hayvanlardan patlak verdi. Yerli hayvanlara çok dokunmuyor fakat cins hayvanları aşırı etkiliyor. Hastalığın tedavisi yok fakat hayvanlar üzerindeki sonuçlarını hafifletici uygulamalar yapılabilir. Ben kendi yaptığım uygulamaları anlatayım. Öncelikle iyi bir dezenfektanla ahırınızı ve hayvanlarınızın ayaklarını sabah akşam ilaçlayın. Makine sırtınızdan düşmesin. İlaçlamadan önce ayaklardaki çamurları suyla akıtırsanız daha iyi olur. Ağızlarını hergün sirke ile yıkayıp karbonat sürün. Yememe problemi böylelikle kısa sürdüğünden çabuk toparlıyorlar. Şap bir deri hastalığı olduğundan D vitamini takviyesi yapın. ADE ve mineral kombinasyonu uygulayın.(İlaç ismi vermeyelim) Gelelim en büyük faydayı gördüğüm hususa. İranlı bir profesörün yaptığı bir çalışma var. İngilizce çevirisini okudum. Şaplı hayvanlara tarantuna örümceğinin zehirinden yapılan bir ilaç kullanılıyor ve kullanılan hayvanların diğerlerine göre çok daha kısa sürede hastalığın etkilerini attığı görülüyor. Hastalığı önlemiyor fakat yaraların iyileşmesini hızlandırıyor. ben de uyguladım ve ciddi faydasını gördüm. Bir de antibiyotik spreyler. Ayak yaralarına uygulayın. Başka hastalıkların ortaya çıkmasını önleyecektir. Buzağılar için ölümcül olabiliyor. Ateş düşürücü ile ilk şok atatılırsa kurtulabilir. Yine de kimse bunlarla uğraşmak zorunda kalmasın. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Hayvan Hastalıkları
Şap Hortladı Hayvancılığı Teslim Aldı!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt