PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Üzüm
Şaraptan üzüm suyuna döndüler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 761510" data-attributes="member: 41641"><p><span style="color: blue"><strong>Şaraptan üzüm suyuna döndüler</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Nuri ÇAĞLAR / DHA</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>21 Ekim 2013</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Tekirdağın Şarköy ilçesine bağlı Mursallı köyünde 2007 yılında devlet destekli şaraphane kuran Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, alkol yasasının değişmesi üzerine yetiştirdikleri 400 ton üzümle şarap yerine üzüm suyu üretmeye başladı.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Şarköyün Musallı köyündeki üzüm yetiştiricileri, 2007 yılında şarap üretim tesisi kurmak için Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurdu. Tarım ve Köyişleri Bakanlığının da kredi desteği ile 2009 yılında şarap seri üretimine geçen kooperatif ilk yıl 200 bin litre, sonraki yıllarda ise 400 bin litre kapasiteye çıktı. Kooperatif Başkanı Nihat Balkan, hükümetin ÖTV ve alkollü içeceklerle ilgili yaptığı düzenlemelerin ardından şarap üretiminden vazgeçmek zorunda kaldıklarını söyledi.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>61 ORTAKLI KOOPERATİF</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Bu nedenle köyün adını taşıyan marka ismiyle üzüm suyu üretimene yöneldiklerini söyleyen Başkan Balkan şöyle dedi: Tesisi kurma çalışmalarına 2007 yılında başladık ve 2009 yılında şarap üretimine geçtik. Tesisi kurarken yüzde 50 devletten kredi desteği aldık. Kurduğumuz şaraphanede 200 bin litreyle üretimle başladık. Her yıl üretim artırımı yaparak 400 bin litreye ulaştık. Devletin şarap üzerinde uyguladığı Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve son olarak alkollü içeceklerde uyguladığı yasalar sektörü bitirme noktasına getirdi. Biz de Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsünün yardımıyla üzüm suyu üretimine geçtik. Balkan, bu yıl ilk olarak 3 bin litre üzüm suyu şişelediklerini de sözlerine ekledi.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 761510, member: 41641"] [color=blue][b]Şaraptan üzüm suyuna döndüler Nuri ÇAĞLAR / DHA 21 Ekim 2013 Tekirdağın Şarköy ilçesine bağlı Mursallı köyünde 2007 yılında devlet destekli şaraphane kuran Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, alkol yasasının değişmesi üzerine yetiştirdikleri 400 ton üzümle şarap yerine üzüm suyu üretmeye başladı. Şarköyün Musallı köyündeki üzüm yetiştiricileri, 2007 yılında şarap üretim tesisi kurmak için Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurdu. Tarım ve Köyişleri Bakanlığının da kredi desteği ile 2009 yılında şarap seri üretimine geçen kooperatif ilk yıl 200 bin litre, sonraki yıllarda ise 400 bin litre kapasiteye çıktı. Kooperatif Başkanı Nihat Balkan, hükümetin ÖTV ve alkollü içeceklerle ilgili yaptığı düzenlemelerin ardından şarap üretiminden vazgeçmek zorunda kaldıklarını söyledi. 61 ORTAKLI KOOPERATİF Bu nedenle köyün adını taşıyan marka ismiyle üzüm suyu üretimene yöneldiklerini söyleyen Başkan Balkan şöyle dedi: Tesisi kurma çalışmalarına 2007 yılında başladık ve 2009 yılında şarap üretimine geçtik. Tesisi kurarken yüzde 50 devletten kredi desteği aldık. Kurduğumuz şaraphanede 200 bin litreyle üretimle başladık. Her yıl üretim artırımı yaparak 400 bin litreye ulaştık. Devletin şarap üzerinde uyguladığı Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve son olarak alkollü içeceklerde uyguladığı yasalar sektörü bitirme noktasına getirdi. Biz de Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsünün yardımıyla üzüm suyu üretimine geçtik. Balkan, bu yıl ilk olarak 3 bin litre üzüm suyu şişelediklerini de sözlerine ekledi. [/b][/color] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Üzüm
Şaraptan üzüm suyuna döndüler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt