PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Saruhanlı'da Anız Yakana Ağır Para Cezası
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="7681" data-source="post: 385362" data-attributes="member: 27738"><p><strong>Ynt: Saruhanlı'da Anız Yakana Ağır Para Cezası</strong></p><p></p><p>Anız yakmak tabiki sakıncaları olan bir olay ama orman olan bölgelerin dışında kontrollü bir şekilde yakıldıktan sonra zararları olduğu kadar yararları da söz konusu. Eskiden buralarda anız yakmak yasak falan değildi. o zamanlar tarlalarımızda yabani yulaf başta olmak üzere hiçbir yabancı ot problemi yoktu. Bu yabancı ot problemlerine artı olarak bitkilerde görülen fungusit hastalıklar ve yine ürünlerimizde görülen çeşikli sinek ve böcek türlerini hiç hatırlamıyorum. Bu tür olaylarla anız yakma yasağından sonra karşılaşmaya başladık. Dolayısıyla, herbisit, fungusit ve insektisit türü ilaçlarla tanışmış olduk. Hatta bu tür ilaçları birkaç kez kullanmadan ürün bile alamaz olduk. Bu ilaçların toprağa verdiği zararları yok saymak mümkünmü? ürünler üzerindeki kalıcı etkileri ve de doğaya zararı yok diyebilen birileri varmı? Tabiki yok. Ben bu olaya birde bu açıdan bakılması ve değerlendirilmesi taraftarıyım. Acaba bizi bu şekilde kimler yönlendiriyordur? Bu kimlerin işine yarar? Kullanmak zorunda bırakıldığımız ilaçarın şirketleri hepsi yabancı ve gelişmiş ülkelere ait. Yüz dönüm yeri olupta ben iki bin liradan aşağı ilaç kullanıyorum diyen varmı? Verdiğimiz ilaç paralarının nereye gittikleri de belli. Bence ateş bir doğa olayıdır ve doğal bir yöntemdir. Doğal olmayan, kullanmak zorunda bırakıldığımız kimyasal ilaçlardır. Aşağıda vermiş olduğum linkteki anız yakmanın yararları bölümüne, bence şu yazdıklarım da ilave edilmeli diye düşünüyorum.</p><p></p><p><a href="http://www.yabanforum.com/archive.php?topic=700.0" target="_blank">http://www.yabanforum.com/archive.php?topic=700.0</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="7681, post: 385362, member: 27738"] [b]Ynt: Saruhanlı'da Anız Yakana Ağır Para Cezası[/b] Anız yakmak tabiki sakıncaları olan bir olay ama orman olan bölgelerin dışında kontrollü bir şekilde yakıldıktan sonra zararları olduğu kadar yararları da söz konusu. Eskiden buralarda anız yakmak yasak falan değildi. o zamanlar tarlalarımızda yabani yulaf başta olmak üzere hiçbir yabancı ot problemi yoktu. Bu yabancı ot problemlerine artı olarak bitkilerde görülen fungusit hastalıklar ve yine ürünlerimizde görülen çeşikli sinek ve böcek türlerini hiç hatırlamıyorum. Bu tür olaylarla anız yakma yasağından sonra karşılaşmaya başladık. Dolayısıyla, herbisit, fungusit ve insektisit türü ilaçlarla tanışmış olduk. Hatta bu tür ilaçları birkaç kez kullanmadan ürün bile alamaz olduk. Bu ilaçların toprağa verdiği zararları yok saymak mümkünmü? ürünler üzerindeki kalıcı etkileri ve de doğaya zararı yok diyebilen birileri varmı? Tabiki yok. Ben bu olaya birde bu açıdan bakılması ve değerlendirilmesi taraftarıyım. Acaba bizi bu şekilde kimler yönlendiriyordur? Bu kimlerin işine yarar? Kullanmak zorunda bırakıldığımız ilaçarın şirketleri hepsi yabancı ve gelişmiş ülkelere ait. Yüz dönüm yeri olupta ben iki bin liradan aşağı ilaç kullanıyorum diyen varmı? Verdiğimiz ilaç paralarının nereye gittikleri de belli. Bence ateş bir doğa olayıdır ve doğal bir yöntemdir. Doğal olmayan, kullanmak zorunda bırakıldığımız kimyasal ilaçlardır. Aşağıda vermiş olduğum linkteki anız yakmanın yararları bölümüne, bence şu yazdıklarım da ilave edilmeli diye düşünüyorum. [url=http://www.yabanforum.com/archive.php?topic=700.0]http://www.yabanforum.com/archive.php?topic=700.0[/url] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Saruhanlı'da Anız Yakana Ağır Para Cezası
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt