PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Tritikale
SATILIK SERTİFİKALI TİRİTİKALE TOHUMU OLAN VARMI ??
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Ali SARAÇ" data-source="post: 615249" data-attributes="member: 25140"><p><strong>Ynt: SATILIK SERTİFİKALI TİRİTİKALE TOHUMU OLAN VARMI ??</strong></p><p></p><p>5 tonu bilmiyorumda .. 3 ton çıkan tarlayı kendi tt60 lığı yemedi slaj makinasını benim td85 e taktık gittim gördüm adam boyu vardı tritikale .. 3 ton alınıyor yani .. ama sulama yok cok az bi gübre verildi .. tam özenilmedi ekilirken .. özenli bi ekim düzgün bi bakımla 3 tondan fazla verir dekarda .. burda önemli olan pazar .. malesef türkiyede henüz ot bugday arpa yonca tritikale slajı tam olarak oturmadı varsa yoksa mısır slajı .. cok nadir insan yoncadur arpadır tritikaledir slaj yapıyor .. yonca slajını daha yapmayı bilmeyen insan çok fazla .. aslında yoncanın slajı kurusundan daha rantable cünkü kuru yonca toplanıp balyalanırken ve nakliyesinde en az %30 yaprak kaybına ugruyor daha bunları göz ardı eden çok çiftçimiz var .. avrupada yonca %50 kurumu$ken ( buda takriben biçiminin 2.günü,bizde ise bu süre 5 yada 7 gün) kesinlikle rulo balya makinasıyla balyalanıp streçleniyor yaprak kaybı olmasın diye .. bizse yarısı yerde yarısı gökte diyen hesap toz edip savuruyoruz .. ama hala ve her$eye rağmen bu yönde ilerleyen bi kaç çiftçi var .. ileride daha iyi olur in$allah ..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ali SARAÇ, post: 615249, member: 25140"] [b]Ynt: SATILIK SERTİFİKALI TİRİTİKALE TOHUMU OLAN VARMI ??[/b] 5 tonu bilmiyorumda .. 3 ton çıkan tarlayı kendi tt60 lığı yemedi slaj makinasını benim td85 e taktık gittim gördüm adam boyu vardı tritikale .. 3 ton alınıyor yani .. ama sulama yok cok az bi gübre verildi .. tam özenilmedi ekilirken .. özenli bi ekim düzgün bi bakımla 3 tondan fazla verir dekarda .. burda önemli olan pazar .. malesef türkiyede henüz ot bugday arpa yonca tritikale slajı tam olarak oturmadı varsa yoksa mısır slajı .. cok nadir insan yoncadur arpadır tritikaledir slaj yapıyor .. yonca slajını daha yapmayı bilmeyen insan çok fazla .. aslında yoncanın slajı kurusundan daha rantable cünkü kuru yonca toplanıp balyalanırken ve nakliyesinde en az %30 yaprak kaybına ugruyor daha bunları göz ardı eden çok çiftçimiz var .. avrupada yonca %50 kurumu$ken ( buda takriben biçiminin 2.günü,bizde ise bu süre 5 yada 7 gün) kesinlikle rulo balya makinasıyla balyalanıp streçleniyor yaprak kaybı olmasın diye .. bizse yarısı yerde yarısı gökte diyen hesap toz edip savuruyoruz .. ama hala ve her$eye rağmen bu yönde ilerleyen bi kaç çiftçi var .. ileride daha iyi olur in$allah .. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Tritikale
SATILIK SERTİFİKALI TİRİTİKALE TOHUMU OLAN VARMI ??
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt